Introducerea parcometrelor în parcările publice, din nou în atenția administrației câmpinene

Actualitate (Categoria articolului)

Despre montarea de parcometre în parcările publice din municipiul Câmpina s-a mai discutat anii trecuți la nivelul Consiliul Local Câmpina. Dar nu s-a mers niciodată mai departe de... vorbe. Subiectul a fost readus în atenția Consiliului Local, la ședința ordinară din 21 noiembrie, de către consilierul Elena Albu, care a fost extrem de dură la adresa Primăriei Câmpina.

"De ce oare un raport de audit intern la Primărie, în care se spune că veniturile din parcările cu plată nu acoperă decât 30% din cheltuielile care se fac pentru aceste parcări, inclusiv cheltuieli salariale, nu a generat nicio măsură?! Aceste parcări sunt, din câte știu eu, în subordinea Direcției de Investiții. Se poate face o analiză cât costă un parcometru, unde omul plătește la oră, nu ca acum, și atunci că probabil încasările ar acoperi toate cheltuielile, iar acel parcometru s-ar amortiza poate într-un an. Dar nu a făcut nimeni o astfel de analiză. Pentru că nu ne interesează, pentru că nu trăim din ce producem și atunci clar nu ne interesează! Dar ținem aceste parcări în subordinea unui serviciu, ca să fie serviciu și nu birou, lucru care nu mi se pare corect. Știu de mult asta, dar este prima oară când o spun public. Chiar sunt indignată de nepăsarea oamenilor, am crezut că mentalitatea angajaților de la Primărie se va schimba odată cu creșterea salariilor", a spus consilierul Elena Albu. (video)
Răspunsul (parțial) a venit din partea primarului Horia Tiseanu: "Chiar dacă problema parcometrelor s-a pus de mai multe ori, ea nu a fost propusă efectiv în buget. Haideți să ne gândim la această problemă, să vedem cât ar costa niște parcometre și să le includem, de exemplu, în bugetul anului 2019. Sunt de acord cu doamna Albu, nu sunt niște parcări eficiente din punct de vedere economic". În schimb, primarul a ocolit subiectul grav prezentat de consilierul Elena Albu: includerea și menținerea angajaților de la aceste parcări într-o anumită structură doar pentru ca această structură să poată avea un număr mai mare de oameni, iar șefii să primească un salariu mai mare. Pentru că, precizăm, șeful unei direcții sau al unui serviciu are un salariu simțitor mai mare decât al unui șef de birou. Despre acest subiect, însă, primarul Tiseanu a tăcut, aproape complice și ne întrebăm câte astfel de situații scoase la iveală după audit, dar fără să se ia vreo măsură ulterioară, or mai fi în Primărie și nu le vom afla vreodată?! Primăria Câmpina nu le face publice, pentru că nu are niciun interes, doar vreun consilier local să se mai supere uneori și să mai vorbească despre astfel de lucruri...

4267 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Petre 26.11.2018 11:01 Să discute și despre wc-ul public de la parcarea din centru. WC-ul se închide prea devreme. Seara nu mai este deschis și este singurul wc public din oraș. Să aibă program cât are și piața, până seara târziu.

Actualitate

395 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

770 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1791 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1548 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.