CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Atleta Andreea Lungu (CSS "Istrati" Câmpina) se pregătește intens pentru Mondialele din Kenya

- Sport -

Sezonul de atletism în aer liber s-a încheiat pentru cei mai mulți dintre sportivi. La CSS ”Constantin Istrati” Câmpina continuă antrenamentele pentru Andreea Lungu, cea mai titrată sportivă a clubului câmpinean, care va participa, în perioada 17-22 august 2021, la Campionatul Mondial de Atletism Under 20 din Kenya, dar și pentru Carol Banu și Ciprian Costache, care vor merge în Serbia la Balcaniada sub 18 ani. Asupra performanței Andreei Lungu, antrenată de Mihaela Marin, de a se califica la Mondiale am mai scris, dar am promis și să revenim, astfel că joi am asistat, la baza sportivă de la Căminul Petrol, la un antrenament al Andreei.

După o încălzire prelungită, după o altă serie de aruncări, atât la disc, proba la care va concura la Mondiale, cât și, complementar, la greutate, dar și după o sesiune dificilă de haltere, în care a ridicat la ”smuls” și ”împins” serii de câteva zeci de kilograme fiecare, Andreea Lungu a avut puterea de a sta de vorbă cu noi, alături de antrenoarea ei, Mihaela Marin.
Pentru Andreea a fost un sezon dificil. Dar dincolo de participarea la numeroase competiții în țară și în străinătate, în Croația și Estonia, dincolo de cele șase medalii, dintre care cinci de aur și una de argint, a fost și marea bucurie a unui examen de Bacalaureat luat cu brio și admiterea la o facultate cu profil sportiv la Pitești, eleva Mihaelei Marin fiind hotărâtă deja ca după încheierea carierei sportive să devină antrenoare. Andreea ne-a mai vorbit despre ceea ce a simțit în momentul îndeplinirii baremului pentru Mondiale, încă din luna martie, cu o aruncare de 51,09m, actualul său record personal aducându-i acestă binemeritată răsplată și despre așteptările pe care le are de la competiția din îndepărtata Kenya.
La rândul ei, Mihaela Marin, în calitate de coordonator al clubului, dar și ca antrenor al Andreei, ne-a vorbit despre importanța participării unui sportiv de la clubul câmpinean la Mondiale, despre munca din spatele acestei performanțe, dar și despre faptul că Andreea este al patrulea sportiv al clubului câmpinean care reușește performanța de a participa la un Campionat Mondial.

Andreea Lungu va participa la Nairobi, în Kenya, la Campionatul Mondial Under 20 în proba de aruncarea discului. Baremul pentru calificarea la această probă, stabilit de IAAF, a fost de 49 metri, iar Andreea Lungu a reușit 51,09m, încă din luna martie, la București, la Campionatul Național de Aruncări Lungi, obținând calificarea la Mondiale. Performanța sportivei câmpinene o plasează pe locul 26 la nivel mondial. În Kenya, la această probă sunt înscriși 50 de concurenți din întreaga lume. Vor fi calificări, cei 50 concurenți luptându-se pentru cele 12 locuri din finala competiției. 
Îi dorim Andreei Lungu mult succes, să-și depășească emoțiile pentru că nu are nimic de pierdut, aceste Mondiale fiind șansa ei de a demonstra că poate reuși o performanță de excepție pentru atletismul câmpinean, pentru atletismul românesc. Oricum, doar calificarea la Mondiale reprezintă, fără îndoială, cea mai bună performanță a sportului câmpinean în anul 2021!


05 Aug 2021 21:51 6609 vizualizari


Comentarii


371 vizualizari 15 Jul 2024 17:20 La Breaza, va avea loc în week-end Memorialul ”Doru Matei” la fotbal

La Breaza, va avea loc în week-end Memorialul ”Doru Matei” la fotbal

Memorialul ”Doru Matei” a ajuns la a V-a ediție, având deja o tradiție în Breaza și în fotbalul prahovean, în general.

citeste mai mult
505 vizualizari 14 Jul 2024 22:06 Amical. Sportul Câmpina - CS Cornu II 3-3

Amical. Sportul Câmpina - CS Cornu II 3-3

Primul meci amical al verii pentru nou-promovata în Superliga B Prahova, Sportul Câmpina, a avut loc duminică dimineață, partener fiind formația CS Cornu II.

citeste mai mult
390 vizualizari 14 Jul 2024 19:00 Două medalii pentru atletismul câmpinean la Naționalele sub 16 ani

Două medalii pentru atletismul câmpinean la Naționalele sub 16 ani

În condiții de cod roșu de caniculă, Campionatul Național de Atletism pentru sportivi sub 16 ani, care s-a desfășurat în acest week-end la București, a însemnat două zile de foc, aproape la propriu.

citeste mai mult
851 vizualizari 14 Jul 2024 10:21 Gală de box la Provița de Jos, în memoria lui Vasile Badea, polițist, ucis în Congo la începutul acestui an

Gală de box la Provița de Jos, în memoria lui Vasile Badea, polițist, ucis în Congo la începutul acestui an

La Provița de Jos există Parcul de Aventură Strategy, organizat și gestionat de Asociația Strategy. Aici, pe 25 august, de la ora 12.00, va avea loc o gală de box dedicată memoriei lui Vasile Badea.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV