Atleta Andreea Lungu (CSS "Istrati" Câmpina) se pregătește intens pentru Mondialele din Kenya

Sport (Categoria articolului)

Sezonul de atletism în aer liber s-a încheiat pentru cei mai mulți dintre sportivi. La CSS ”Constantin Istrati” Câmpina continuă antrenamentele pentru Andreea Lungu, cea mai titrată sportivă a clubului câmpinean, care va participa, în perioada 17-22 august 2021, la Campionatul Mondial de Atletism Under 20 din Kenya, dar și pentru Carol Banu și Ciprian Costache, care vor merge în Serbia la Balcaniada sub 18 ani. Asupra performanței Andreei Lungu, antrenată de Mihaela Marin, de a se califica la Mondiale am mai scris, dar am promis și să revenim, astfel că joi am asistat, la baza sportivă de la Căminul Petrol, la un antrenament al Andreei.

După o încălzire prelungită, după o altă serie de aruncări, atât la disc, proba la care va concura la Mondiale, cât și, complementar, la greutate, dar și după o sesiune dificilă de haltere, în care a ridicat la ”smuls” și ”împins” serii de câteva zeci de kilograme fiecare, Andreea Lungu a avut puterea de a sta de vorbă cu noi, alături de antrenoarea ei, Mihaela Marin.
Pentru Andreea a fost un sezon dificil. Dar dincolo de participarea la numeroase competiții în țară și în străinătate, în Croația și Estonia, dincolo de cele șase medalii, dintre care cinci de aur și una de argint, a fost și marea bucurie a unui examen de Bacalaureat luat cu brio și admiterea la o facultate cu profil sportiv la Pitești, eleva Mihaelei Marin fiind hotărâtă deja ca după încheierea carierei sportive să devină antrenoare. Andreea ne-a mai vorbit despre ceea ce a simțit în momentul îndeplinirii baremului pentru Mondiale, încă din luna martie, cu o aruncare de 51,09m, actualul său record personal aducându-i acestă binemeritată răsplată și despre așteptările pe care le are de la competiția din îndepărtata Kenya.
La rândul ei, Mihaela Marin, în calitate de coordonator al clubului, dar și ca antrenor al Andreei, ne-a vorbit despre importanța participării unui sportiv de la clubul câmpinean la Mondiale, despre munca din spatele acestei performanțe, dar și despre faptul că Andreea este al patrulea sportiv al clubului câmpinean care reușește performanța de a participa la un Campionat Mondial.

Andreea Lungu va participa la Nairobi, în Kenya, la Campionatul Mondial Under 20 în proba de aruncarea discului. Baremul pentru calificarea la această probă, stabilit de IAAF, a fost de 49 metri, iar Andreea Lungu a reușit 51,09m, încă din luna martie, la București, la Campionatul Național de Aruncări Lungi, obținând calificarea la Mondiale. Performanța sportivei câmpinene o plasează pe locul 26 la nivel mondial. În Kenya, la această probă sunt înscriși 50 de concurenți din întreaga lume. Vor fi calificări, cei 50 concurenți luptându-se pentru cele 12 locuri din finala competiției. 
Îi dorim Andreei Lungu mult succes, să-și depășească emoțiile pentru că nu are nimic de pierdut, aceste Mondiale fiind șansa ei de a demonstra că poate reuși o performanță de excepție pentru atletismul câmpinean, pentru atletismul românesc. Oricum, doar calificarea la Mondiale reprezintă, fără îndoială, cea mai bună performanță a sportului câmpinean în anul 2021!

6541 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1839 vizualizari
21 apr. 2024 20:53

Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Meci important pentru ambele echipe în Seria Nord a Superligii B1 Prahova, între Sportul Câmpina și Viitorul Cosminele.

2153 vizualizari
21 apr. 2024 13:10

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc meciurile din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

Alte stiri recente

547 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

854 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.