Societatea ECOGEN POWER SRL, parte a grupului Soceram și proprietar al activelor de la "Steaua Română", ne-a transmis un comunicat de presă referitor la situația creată de declanșarea procedurii de clasare ca monument istoric a fostei rafinării. Este o procedură demarată de Direcția Județeană pentru Cultură Prahova, la solicitarea unei asociații din Ploiești, și care blochează activitatea și proiectele noului proprietar. Redăm comunicatul de presă al ECOGEN POWER.
"Subscrisa Ecogen Power SRL, societate din Grupul Soceram, în calitate de proprietar al activelor fostei Rafinării Steaua Română, informăm cetățenii municipiului Câmpina ca activitatea noastră este blocată pentru o perioadă de 12 luni ca urmare a declanșării, de către Direcția Județeană pentru Cultură Prahova, a procedurii de clasare ca monument istoric a Rafinăriei Steaua Română. Menționam că Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Prahova a fost sesizată de către Asociația “Suntem România”, înființată în anul 2020, cu sediul în Ploiești, cu o cerere prin care a solicitat clasarea acestui obiectiv în lista Monumentelor istorice. După primirea adresei din partea Direcției de Cultură Prahova, am organizat o întalnire cu reprezentanții asociației ploieștene “Suntem România”, reprezentanți care, din păcate, sunt refractari la orice explicație, argumente și probe care să ducă la deblocarea sițuatiei actuale. Menționam că am introdus o acțiune în contencios administrativ la Tribunalul Prahova împotriva comunicării de declanșare a procedurii de clasare. Blocajul cauzat de firma din Ploiești nu este benefic pentru Câmpina.
În acest timp, am avut întâlniri cu mai mulți reprezentanți ai societății civile și discuții foarte constructive cu reprezentanții Grupului de inițiativă "Rafinăria la prezent" format din câmpineni din țară și diaspora, pe care dorim să îi angrenăm în proiectele ce vor fi realizate pe amplasamentul respectiv. Așa cum am comunicat imediat după ce am devenit proprietarii acestor active, orice hotărâre cu privire la proiectul viitoarei dezvoltării se va lua după consultarea locuitorilor municipiului Câmpina, deoarece dorim ca aceasta să fie utilă și benefică tuturor".
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.