CONTACT

Blocul de necesitate din Câmpina are tot ce-i trebuie, mai puțin locatari

- Actualitate -

Blocul de necesitate din Câmpina are tot ce-i trebuie, mai puțin locatari

Primăria nu reușește să-i convingă pe câmpinenii care locuiesc în blocurile cu bulină roșie să se mute în blocul de necesitate pentru a le putea fi consolidate imobilele. 

"Am făcut discuții repetate cu locatarii blocului A6, care este primul vizat și pentru care avem expertiză tehnică și proiect. Este adevărat că trebuie actualizate, pentru că s-a mai schimbat legislația, dar facem și asta dacă oamenii ar dori să se mute. Deocamdată, însă, nu i-am convins. Am discutat cu locatarii blocurilor 6, 8 și 10 din Strada Mihai Eminescu. Nici ei nu doresc, unii chiar ne-au dat în scris că nu vor să le fie consolidate blocurile. Am discutat cu locatarii blocurilor de pe Bucea și Orizontului, de la numărul 37 până la 41, toate fiind blocuri încadrate în clasa I de risc seismic. Nici dumnealor nu au venit cu hotărârea Adunării Generale a Proprietarilor, prin care să se menționeze că doresc consolidarea blocurilor. Eu insist să păstrăm acest bloc pentru a muta acolo familii din imobile ce trebuie consolidate, pentru că este singura șansă pentru a putea interveni la aceste blocuri afectate de cutremure", a declarat primarul Horia Tiseanu în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit primarului Câmpinei, cele mai multe nemulțumiri din partea locatarilor sunt cauzate de faptul că, 25 de ani după consolidare, apartamentul nu poate fi vândut. Sau dacă se vinde, cumpăratorul trebuie să plătească și costul reabilitării. Asta în cazul locatarilor care au venitul pe membru de familie sub venitul minim pe economie și care, la reabilitarea apartamentului, statul suportă toate costurile. (video)

Horia Tiseanu spune că ar fi foarte ușor de schimbat destinația acestui bloc și aici să se mute tinere familii sau persoane care doresc locuințe socială, însă nu acesta a fost scopul construirii imobilului și nici nu ar mai exista o asemenea ocazie în Câmpina, pentru reabilitarea blocurilor cu bulină roșie. (video) Blocul de necesitate a fost finalizat în toamna lui 2016, apoi au fost introduse și utilitățile. Mai trebuie amenajată zona adiacentă - alei, spațiu verde, parcare. Întreaga investiție a costat 9,5 milioane lei (fără TVA), sumă asigurată printr-un credit bancar accesat de administrația locală. Blocul are 56 apartamente cu două camere și 16 garsoniere.


07 Jul 2018 20:13 7031 vizualizari


Comentarii






  • 07.07.2018 22:14 Alstani alina Sunt o tânără de 33 ani cu un copil în școală clasa a zecea și sunt salariata ,stau cu chirie în Câmpina credeți că aș putea beneficia de un apartament din partea primăriei cu chirie?
  • 07.07.2018 21:21 Dumitrescu Elena Foarte buna treabă și frumos din partea primăriei pt faptul că se gândește la bine locatarilor ,și eu am nevoie de o mică garsoniera sa nu mai locuiesc cu chirie cu doi copii mă târăsc cu iei din chirie in chirie
Vremea
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
678 vizualizari 08 May 2024 12:41 Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă pe Aleea Zânelor, în spatele blocului 7ABC din centrul Câmpinei.

citeste mai mult
3217 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3385 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4450 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV