O nouă întâlnire în cadrul Proiectului ”Școala a doua șansă”, finanțat cu fonduri europene

Social (Categoria articolului)

În luna septembrie a anului trecut vă informam despre începerea unui proiect educațional foarte ambițios, finanțat cu fonduri europene - ”Școala a doua șansă”. În cursul acestei săptămâni, caravana acestui proiect ar fi trebuit să poposească în comuna Șotrile, dar întâlnirea avut loc până la urmă la Câmpina, la Casa de Cultură "Geo Bogza".

ACS Smart Atletic este beneficiarul acestui proiect în valoare de aproape două milioane euro, prin care se dorește școlarizarea a 600 de copii și tineri care au abandonat, din diverse motive, cursurile școlare și pentru care se vor asigura rechizite, hrană, participarea la excursii, consiliere și orientare în carieră, dar și burse de merit la terminarea fiecărui an școlar, fondul total pentru burse fiind de 660.000 lei. Pentru buna pregătire a celor 600 de beneficiari direcți, proiectul va asigura 515 beneficiari indirecți - personal didactic, personal de sprijin și didactic auxilar, pentru care se vor asigura cursuri gratuite de formare continuă, participarea la un program inovator social, seminar ADS, sub forma unui campus, posibilitatea de a deveni lectori în cadrul programelor ”A doua șansă”.
La întâlnirea de la Casa de Cultură din Câmpina au mai fost prezenți, în afara organizatorilor și beneficiarului, președintele Asociației Partida Romilor Prahova - Ionel Marghiolescu, având în vedere numărul mare de beneficiari ai proiectului din cadrul acestei etnii, precum și inspectorul Coralia Matei, din partea Inspectoratului Școlar Județean Prahova, unul dintre partenerii acestui proiect la nivelul județului. De asemenea, au mai fost prezenți reprezentanți ai unor asociații cu proiecte în domeniul educației, cadre didactice, precum și reprezentanți ai administrației locale.

3787 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

624 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1546 vizualizari
18 mai 2022 20:21

Despre ecologie în limba franceză la o lecție deschisă a cercului metodic din zona Câmpina, la Școala Cuza

La Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a avut loc miercuri, 18 mai 2022, o lecție deschisă a cercului metodic de limba franceză pentru profesorii din zona Câmpina. Lecția a fost susținută de profesor Geanina Stan.

Alte stiri recente

1030 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină. 

1802 vizualizari
19 mai 2022 10:07

Ce au răspuns cei care au vizitat Rafinăria Câmpina la întrebarea ce își doresc în zona respectivă

Ecogen Power SRL, proprietar al imobilului “Rafinăria”, împreună cu Grupul de inițiativă “Rafinăria la prezent” aduc la cunoștința publicului rezultatul consultării cetățenilor câmpineni și nu numai, cu privire la întrebarea “Ce îmi doresc eu de la zona Rafinăriei?”