Dublă lansare de carte la Câmpina, în prezenţa Principelui Radu

Eveniment (Categoria articolului)

Doar 50 de persoane au ţinut să asiste astăzi la dubla lansare de carte care a avut loc la Casa de Cultură "Geo Bogza", în prezenţa Principelui Radu al României. A fost, totuși, un eveniment pentru municipiu. Au fost lansat volumele "Regalitatea, astăzi" - scris de Principele Radu și "Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal" - de Sandra Gătejeanu Gheorghe.

Această acțiune a fost organizată de Editura Curtea Veche Publishing, Biblioteca Municipală Câmpina și Casa de Cultură. Principele Radu a vorbit cu entuziasm despre carte, dar şi despre apropiata celebrare a unui veac şi jumătate de monarhie în România, folosind prilejul pentru a-i invita din nou pe toţi câmpinenii la Castelul Peleş, pe 10 Mai. "Aceşti 150 de ani sunt cea mai binecuvântată parte din istoria noastră. Niciodată altcândva nu am experimentat mai multă dezvoltare, mai multă prosperitate, mai multă democraţie, mai multe libertăţi. Niciodată nu am asistat, însă, la trădări mai teribile", a sintetizat Principele Radu veacul şi jumătate de monarhie în România.
La finalul întâlnirii, Principele Radu al României a oferit autografe celor prezenţi.

6129 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius 25.04.2016 21:58 Nu il vad pe Fratila! Sa fi lipsit tocmai presedintele comisiei de cultura, ilustrul publicist-politruc de la un asemenea eveniment cultural?! Aaa, am uitat ca el prefera chiolhanurile cu tigani!!!

Eveniment

3054 vizualizari
14 ian. 2021 07:55

Intrare liberă la Muzeul "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, de Ziua Culturii Naționale

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, vineri, 15 ianuarie 2021, la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" intrarea este liberă. Astfel, între orele 9.00-17.00, puteți vizita casa memorială a marelui pictor care a ales să trăiască la Câmpina din 1890 și până la sfârșitul vieții sale.

2867 vizualizari
12 ian. 2021 20:02

Expoziție de suflet la Muzeul Grigorescu din Câmpina. Daniela Rîndașu și "Magia copilăriei"

Din 12 ianuarie 2021, la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" din municipiul Câmpina este deschisă expoziția "Mirajul copilăriei" a artistului plastic Daniela Rîndașu. O expoziție deosebită, care merită văzută și o puteți face până în luna februarie.

Alte stiri recente

1636 vizualizari
22 ian. 2021 12:08

Proiect legislativ pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul municipiului

La începutul lunii decembrie 2020, Primăria Câmpina a transmis o adresă Parlamentului României prin care își exprima dorința de a prelua terenurile pe care se află calea ferată din interiorul municipiului având în vedere faptul că aceasta a fost scoasă din uz de mai mulți ani. Pe 12 ianuarie 2021, la Biroul Permanent al Senatului a fost depus un proiect de lege, inițiat de senatorul prahovean Laura Fulgeanu Moagher, privind transmiterea terenului respectiv din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor, prin CFR SA, în domeniul public al municipiului Câmpina.

3475 vizualizari
21 ian. 2021 20:15

Managerii spitalelor din Câmpina și Breaza au fost premiați de Patriarhia Română pentru lupta împotriva COVID-19

Eveniment emoționant la sediul Protoieriei Câmpina, joi dimineață. În prezența mai multor preoți, părintele protopop Grigore Melnic i-a premiat pe managerii spitalelor din Câmpina și Breaza, oferindu-le acestora câte o medalie și o diplomă din partea Patriarhiei Române. Cele trei spitale sunt unități suport - COVID încă de la începutul pandemiei de coronavirus.