Dublă lansare de carte la Câmpina, în prezenţa Principelui Radu

Eveniment (Categoria articolului)

Doar 50 de persoane au ţinut să asiste astăzi la dubla lansare de carte care a avut loc la Casa de Cultură "Geo Bogza", în prezenţa Principelui Radu al României. A fost, totuși, un eveniment pentru municipiu. Au fost lansat volumele "Regalitatea, astăzi" - scris de Principele Radu și "Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal" - de Sandra Gătejeanu Gheorghe.

Această acțiune a fost organizată de Editura Curtea Veche Publishing, Biblioteca Municipală Câmpina și Casa de Cultură. Principele Radu a vorbit cu entuziasm despre carte, dar şi despre apropiata celebrare a unui veac şi jumătate de monarhie în România, folosind prilejul pentru a-i invita din nou pe toţi câmpinenii la Castelul Peleş, pe 10 Mai. "Aceşti 150 de ani sunt cea mai binecuvântată parte din istoria noastră. Niciodată altcândva nu am experimentat mai multă dezvoltare, mai multă prosperitate, mai multă democraţie, mai multe libertăţi. Niciodată nu am asistat, însă, la trădări mai teribile", a sintetizat Principele Radu veacul şi jumătate de monarhie în România.
La finalul întâlnirii, Principele Radu al României a oferit autografe celor prezenţi.

6716 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius 25.04.2016 21:58 Nu il vad pe Fratila! Sa fi lipsit tocmai presedintele comisiei de cultura, ilustrul publicist-politruc de la un asemenea eveniment cultural?! Aaa, am uitat ca el prefera chiolhanurile cu tigani!!!

Eveniment

1008 vizualizari
03 mar. 2024 11:24

Proiect româno-moldovean pe tema Mărțișorului la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

După cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina a derulat o activitate foarte frumoasă - ”Mărțișorul, între tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, în cadrul proiectului transfrontalier ”Grădinițele prieteniei”, la care participă unități de învățământ preșcolar din România și Republica Moldova. 

1769 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

Alte stiri recente

681 vizualizari
04 mar. 2024 12:00

Sute de câmpineni s-au închinat la moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou

La bisericile Sf. Nicolae și Sf. Parascheva a fost luni, 4 martie, forfotă mare. Sute de credincioși de la toate parohiile din Câmpina, dar și din localitățile limitrofe, au venit să se închine la moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou.

196 vizualizari
04 mar. 2024 11:01

Consilierul local Marius Anghelescu: ”Dacă nu ești în relații bune cu conducerea Primăriei, s-ar putea ca proiectul tău să rămână mai la urmă”

Invitat la o emisiune la CâmpinaTV.ro, consilierul local Marius Anghelescu a făcut o analiză a acestui mandat, afirmând că ”tendința în partid era să nu votezi cu Alin Moldoveanu”.