Dublă lansare de carte la Câmpina, în prezenţa Principelui Radu

Eveniment (Categoria articolului)

Doar 50 de persoane au ţinut să asiste astăzi la dubla lansare de carte care a avut loc la Casa de Cultură "Geo Bogza", în prezenţa Principelui Radu al României. A fost, totuși, un eveniment pentru municipiu. Au fost lansat volumele "Regalitatea, astăzi" - scris de Principele Radu și "Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal" - de Sandra Gătejeanu Gheorghe.

Această acțiune a fost organizată de Editura Curtea Veche Publishing, Biblioteca Municipală Câmpina și Casa de Cultură. Principele Radu a vorbit cu entuziasm despre carte, dar şi despre apropiata celebrare a unui veac şi jumătate de monarhie în România, folosind prilejul pentru a-i invita din nou pe toţi câmpinenii la Castelul Peleş, pe 10 Mai. "Aceşti 150 de ani sunt cea mai binecuvântată parte din istoria noastră. Niciodată altcândva nu am experimentat mai multă dezvoltare, mai multă prosperitate, mai multă democraţie, mai multe libertăţi. Niciodată nu am asistat, însă, la trădări mai teribile", a sintetizat Principele Radu veacul şi jumătate de monarhie în România.
La finalul întâlnirii, Principele Radu al României a oferit autografe celor prezenţi.

6436 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius 25.04.2016 21:58 Nu il vad pe Fratila! Sa fi lipsit tocmai presedintele comisiei de cultura, ilustrul publicist-politruc de la un asemenea eveniment cultural?! Aaa, am uitat ca el prefera chiolhanurile cu tigani!!!

Eveniment

2105 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1843 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

866 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1653 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.