Poliția Locală a confiscat trei cai abandonați într-un parc din Câmpina

Social (Categoria articolului)

La Câmpina există o hotărâre a Consiliului Local prin care se interzice accesul atelajelor hipo pe străzile din municipiu, precum și abandonarea cailor pe domeniul public, iar Poliția Locală are datoria ca în situația în care găsește cai lăsați pe străzi, spații verzi sau parcuri, să îi ridice în vederea confiscării. Așa s-a întâmplat și zilele trecute în Parcul Progresul de pe strada cu același nume.

Poate părea un lucru minor, dar micile detalii sunt cele care pot face diferența între un oraș civilizat și unul... mai puțin civilizat. Totuși, trăim în secolul al XXI-lea, într-un municipiu cu pretenții europene și în ale cărui parcuri nu te poți aștepta să găsești cai abandonați.
În cazul de față, agenții Poliției Locale Câmpina au identificat și proprietarii celor trei cai, locuitori ai municipiului Câmpina, care au fost sancționați. Conform ultimelor modificări ale Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de gestionare a cailor confiscați de pe domeniul public (din toamna anului 2017), amenda pentru proprietarii cailor este cuprinsă între 1.000 și 1.500 lei, care se reduce la jumătate dacă este achitată în termen de 48 de ore de la întocmirea procesului-verbal de contravenție. Proprietarul își poate recupera calul după ce face dovada achitării amenzii și după ce achită contravaloarea costurilor cu cazarea în adăpostul amenajat de Primăria Câmpina în incinta Bazei de producție de pe Strada Petrolistului. Costul de întreținere zilnică a unui cal este de 40 lei, sumă în care sunt incluse hrana, apa și asistența medicală.

2812 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1473 vizualizari
20 feb. 2020 06:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2397 vizualizari
19 feb. 2020 13:57

În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.

Alte stiri recente

6 vizualizari
20 feb. 2020 13:05

Incredibil! Un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina

În Câmpina, municipiu european al mileniului al III-lea, întâlnim imagini ca cea alăturată, care pare de domeniul irealului. Ne-am uitat de mai multe ori înainte să ne decidem să abordăm acest subiect. Nu ne venea să credem, și, totuși, da, este adevărat, un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina!

996 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

UPDATE - La ora 13.00, intervenția HidroPrahova s-a încheiat, circulația rutieră pe Bulevardul Carol I, în centrul municipiului, se desfășoară normal.

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția.