Prin Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, indemnizația primarului municipiului Câmpin, Horia Tiseanu, a fost stabilită la 9.425 lei brut, iar indemnizația viceprimarului Adrian Pițigoi, la 7.975 lei brut. Numai că, aceeași lege prevede, la Articolul 16, alineatul 2, majorarea cu 25% a indemnizațiilor primarilor și viceprimarilor din unitățile administrativ-teritoriale care implementează proiecte cu fonduri europene nerambursabile. Și astfel, indemnizația brută lunară a primarului Tiseanu a ajuns la 11.781 lei, iar cea a viceprimarului Pițigoi, la 9.969 lei (facsimil).
Interesant este faptul că doar Horia Tiseanu și Adrian Pițigoi iau bani în plus pentru că la Câmpina se derulează proiecte cu fonduri europene, nu și angajații din Primărie care muncesc efectiv pentru aceste proiecte. Să explicăm cu legea în față, dar pe românește. Dacă într-o localitate se implementează proiecte cu fonduri europene, primarul și viceprimarul primesc automat o indemnizație mărită cu 25%. În schimb, personalul din Primărie care lucrează la proiectele respective ar putea beneficia de o majorare a salariilor de bază cu până la 50% indiferent de numărul de proiecte în care este implicat doar în funcție de timpul alocat acestei activități și doar dacă majorarea respectivă poate fi recuperată din fonduri europene, adică dacă este considerată cheltuială eligibilă. Ceea ce la Câmpina, deocamdată, nu este cazul. Dacă tot iau bani pentru aceste proiecte, oare n-ar fi fost frumos din partea primarului și viceprimarului să se implice puțin mai mult și măcar să participe la discuțiile cu privire la oportunitatea accesării de fonduri europene pentru modernizarea transportului public din municipiu?!
Iată care sunt proiectele cu fonduri europene aflate în derulare la Câmpina, proiecte de care se ocupă trei angajați, dar pentru care primesc bani în plus primarul și viceprimarul, pentru că ei sunt primar și viceprimar 24 de ore din 24, nu opt ore pe zi, și au răspundere mare:
- Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural - Muzeul "B.P. Hasdeu", proiect de 4 milioane euro, aflat în faza de contractare
- Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale (reabilitare termică Bloc 12, Strada Victoriei) - faza de contractare, valoare în jur de 160.000 euro
- Creșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal - etapa de evaluare, valoare aproximativ 5 milioane euro
- Creșterea eficienței energetice în Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" - etapa de evaluare, valoare de aproximativ 2 milioane euro
- Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare locală a municipiului Câmpina - valoare 50.000 euro, contractul de finanțare a fost semnat în septembrie 2017
- Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul Primăriei Câmpina - faza de evaluare.
În cursul zilei de vineri, 17 ianuarie, polițiștii câmpineni au depistat pe Strada Pictor Nicolae Grigorescu un autovehicul, care a fost surprins de aparatul radar cu o viteză de 70km/h, cu 20km/h peste limita de viteză din zonă.
Bărbatul pe care polițiștii l-au identificat ca fiind autorul crimei de pe Aleea Scărișoara din seara zilei de marți, 14 ianuarie 2025, se află în arestul Poliției din noaptea respectivă.
Sâmbătă dimineață au început lucrările de intervenție pentru remedierea deficiențelor constate la rețeaua de canalizare în zona Răcitor, pe Strada B.P. Hasdeu din Câmpina.
Este evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.