CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Primarul Tiseanu și viceprimarul Pițigoi au indemnizații majorate cu 25% pentru că lucrează cu fonduri europene

- Actualitate -

Primarul Tiseanu și viceprimarul Pițigoi au indemnizații majorate cu 25% pentru că lucrează cu fonduri europene

Prin Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, indemnizația primarului municipiului Câmpin, Horia Tiseanu, a fost stabilită la 9.425 lei brut, iar indemnizația viceprimarului Adrian Pițigoi, la 7.975 lei brut. Numai că, aceeași lege prevede, la Articolul 16, alineatul 2, majorarea cu 25% a indemnizațiilor primarilor și viceprimarilor din unitățile administrativ-teritoriale care implementează proiecte cu fonduri europene nerambursabile. Și astfel, indemnizația brută lunară a primarului Tiseanu a ajuns la 11.781 lei, iar cea a viceprimarului Pițigoi, la 9.969 lei (facsimil).

Interesant este faptul că doar Horia Tiseanu și Adrian Pițigoi iau bani în plus pentru că la Câmpina se derulează proiecte cu fonduri europene, nu și angajații din Primărie care muncesc efectiv pentru aceste proiecte. Să explicăm cu legea în față, dar pe românește. Dacă într-o localitate se implementează proiecte cu fonduri europene, primarul și viceprimarul primesc automat o indemnizație mărită cu 25%. În schimb, personalul din Primărie care lucrează la proiectele respective ar putea beneficia de o majorare a salariilor de bază cu până la 50% indiferent de numărul de proiecte în care este implicat doar în funcție de timpul alocat acestei activități și doar dacă majorarea respectivă poate fi recuperată din fonduri europene, adică dacă este considerată cheltuială eligibilă. Ceea ce la Câmpina, deocamdată, nu este cazul. Dacă tot iau bani pentru aceste proiecte, oare n-ar fi fost frumos din partea primarului și viceprimarului să se implice puțin mai mult și măcar să participe la discuțiile cu privire la oportunitatea accesării de fonduri europene pentru modernizarea transportului public din municipiu?!

Iată care sunt proiectele cu fonduri europene aflate în derulare la Câmpina, proiecte de care se ocupă trei angajați, dar pentru care primesc bani în plus primarul și viceprimarul, pentru că ei sunt primar și viceprimar 24 de ore din 24, nu opt ore pe zi, și au răspundere mare:
- Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural - Muzeul "B.P. Hasdeu", proiect de 4 milioane euro, aflat în faza de contractare
- Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale (reabilitare termică Bloc 12, Strada Victoriei) - faza de contractare, valoare în jur de 160.000 euro
- Creșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal - etapa de evaluare, valoare aproximativ 5 milioane euro
- Creșterea eficienței energetice în Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" - etapa de evaluare, valoare de aproximativ 2 milioane euro
- Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare locală a municipiului Câmpina - valoare 50.000 euro, contractul de finanțare a fost semnat în septembrie 2017
- Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul Primăriei Câmpina - faza de evaluare.


16 Nov 2017 12:55 6018 vizualizari


Comentarii


  • 17.11.2017 14:32 Dragomir Dumitru Curtea de conturi spune ca acele numere se vor trece pe costumele cu dungi,asa ca nu e de speriat!hehehhehehehe, culmea este ca cei doi sunt din partea opozitiei ce latra la luna ,depun motiune, bla,bla,bla,si ei gauresc bugetul local fara sa faca NIMIC.Pentru unii bugetari codul fiscal e mana cereasca, asa ca, ciocu mic lenesilor.
217 vizualizari 15 Jul 2024 21:27 Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Hidro Prahova a anunțat că impune mai multe restricții de furnizare a apei în localitățile unde stocurile de apă sunt foarte scăzute. Printre aceste localități se numără și satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina.

citeste mai mult
274 vizualizari 15 Jul 2024 18:55 OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cel mai mare operator de stații de încărcare a vehiculelor electrice din România, Renovatio Assest Management, consolidându-și astfel poziția de lider pe piața zonală a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice.

citeste mai mult
1221 vizualizari 15 Jul 2024 13:32 Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea din fața Complexului comercial Kaufland.

citeste mai mult
1768 vizualizari 15 Jul 2024 13:20 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV