CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

În toate școlile din Câmpina a fost miercuri grevă de avertisment

- Actualitate -

În toate școlile din Câmpina a fost miercuri grevă de avertisment

După cum v-am informat în cursul zilei de ieri, miercuri, 17 mai, între orele 11.00 și 13.00, în toate unitățile de învățământ din Câmpina a fost grevă de avertisment.

”Greva este o urmare a demersurile eșuate, pentru că noi am vrut să tragem un semnal de alarmă, învățământul fiind într-o continuă stare de degradare, vorbind despre resursa umană și motivarea ei. Salarizarea din învățământ este cea mai proastă, aflându-se în ultimul sfert al grilei de salarizare, cred că acest lucru arată importanța care se acordă muncii noastre, motiv pentru care cei mai valoroși elevi nu mai au niciun gând să se îndrepte spre învățământ”, ne-a declarat profesor Adrian Popescu, lider al Sindicatului ”Școala Prahovei”, afiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).
Greva de avertisment de miercuri, 17 mai, a avut loc în toate unitățile de învățământ din Câmpina. Sunt șanse mici de a se ajunge la grevă generală, după ce s-a anunțat deja demararea negocierilor pentru contractul colectiv de muncă în învățământ, iar - conform legii - pe perioada negocierilor nu se pot desfășura greve.
Principalele revendicări ale sindicatelor din educație sunt:
- majorarea salariilor, astfel încât profesorul debutant să fie cel puțin la nivelul salariului mediu brut pe economie;
- instituirea regulii indexării anuale a salariilor;
- plata orelor suplimentare;
- acordarea drepturilor prevăzute de legislația în vigoare (decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat);
- creșterea anuală a investițiilor în învățământ.


17 May 2023 16:45 4418 vizualizari


Comentarii


352 vizualizari 24 Jul 2024 12:45 Admitere 2024 - 607 locuri ocupate și 37 locuri rămase libere la liceele câmpinene după prima etapă a repartizării computerizate

Admitere 2024 - 607 locuri ocupate și 37 locuri rămase libere la liceele câmpinene după prima etapă a repartizării computerizate

644 locuri au fost disponibile la liceele câmpinene pentru admiterea 2024, învățământ de zi, iar 607 dintre acestea au fost ocupate după prima etapă a repartizării computerizate.

citeste mai mult
936 vizualizari 24 Jul 2024 10:53 La Câmpina, pe Strada Maramureș, un incendiu la o mașină a alarmat locuitorii din zonă

La Câmpina, pe Strada Maramureș, un incendiu la o mașină a alarmat locuitorii din zonă

Miercuri, 24 iulie, puțin după ora 10.00, sirenele mașinilor de intervenție - pompieri și poliție - s-au auzit la intrarea pe Strada Maramureș dinspre Bulevardul Carol I.

citeste mai mult
251 vizualizari 24 Jul 2024 10:08 Consiliul Județean a lansat aplicația Prahova Trans

Consiliul Județean a lansat aplicația Prahova Trans

Consiliul Județean a anunțat lansarea oficială a aplicației Prahova Trans. Aplicația este disponibilă gratuit pentru descărcare din Google Play sau App Store.

citeste mai mult
533 vizualizari 23 Jul 2024 17:57 În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

Poate părea un fapt mărunt, banal, dar gradul de civilizație al unei comunități se poate măsura și după numărul toaletelor publice. Iar acesta este un capitol la care Câmpina stă extrem de prost.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV