În toate școlile din Câmpina a fost miercuri grevă de avertisment

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat în cursul zilei de ieri, miercuri, 17 mai, între orele 11.00 și 13.00, în toate unitățile de învățământ din Câmpina a fost grevă de avertisment.

”Greva este o urmare a demersurile eșuate, pentru că noi am vrut să tragem un semnal de alarmă, învățământul fiind într-o continuă stare de degradare, vorbind despre resursa umană și motivarea ei. Salarizarea din învățământ este cea mai proastă, aflându-se în ultimul sfert al grilei de salarizare, cred că acest lucru arată importanța care se acordă muncii noastre, motiv pentru care cei mai valoroși elevi nu mai au niciun gând să se îndrepte spre învățământ”, ne-a declarat profesor Adrian Popescu, lider al Sindicatului ”Școala Prahovei”, afiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).
Greva de avertisment de miercuri, 17 mai, a avut loc în toate unitățile de învățământ din Câmpina. Sunt șanse mici de a se ajunge la grevă generală, după ce s-a anunțat deja demararea negocierilor pentru contractul colectiv de muncă în învățământ, iar - conform legii - pe perioada negocierilor nu se pot desfășura greve.
Principalele revendicări ale sindicatelor din educație sunt:
- majorarea salariilor, astfel încât profesorul debutant să fie cel puțin la nivelul salariului mediu brut pe economie;
- instituirea regulii indexării anuale a salariilor;
- plata orelor suplimentare;
- acordarea drepturilor prevăzute de legislația în vigoare (decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat);
- creșterea anuală a investițiilor în învățământ.

4267 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

580 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

705 vizualizari
22 feb. 2024 18:48

De Cartea Recordurilor. Un câmpinean aflat la volan a fost prins de trei ori într-o zi din ce în ce mai băut... A treia oară a fost reținut de polițiști!

1 comentarii

Un câmpinean are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor, după ce în cursul zilei de miercuri, 21 februarie, aflându-se la volan în municipiul Ploiești a fost oprit de trei ori la rând de polițiști, aceștia constatând de fiecare dată că era din ce în ce mai băut!

Alte stiri recente

168 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, nu voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

1 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.

810 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.