În toate școlile din Câmpina a fost miercuri grevă de avertisment

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat în cursul zilei de ieri, miercuri, 17 mai, între orele 11.00 și 13.00, în toate unitățile de învățământ din Câmpina a fost grevă de avertisment.

”Greva este o urmare a demersurile eșuate, pentru că noi am vrut să tragem un semnal de alarmă, învățământul fiind într-o continuă stare de degradare, vorbind despre resursa umană și motivarea ei. Salarizarea din învățământ este cea mai proastă, aflându-se în ultimul sfert al grilei de salarizare, cred că acest lucru arată importanța care se acordă muncii noastre, motiv pentru care cei mai valoroși elevi nu mai au niciun gând să se îndrepte spre învățământ”, ne-a declarat profesor Adrian Popescu, lider al Sindicatului ”Școala Prahovei”, afiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).
Greva de avertisment de miercuri, 17 mai, a avut loc în toate unitățile de învățământ din Câmpina. Sunt șanse mici de a se ajunge la grevă generală, după ce s-a anunțat deja demararea negocierilor pentru contractul colectiv de muncă în învățământ, iar - conform legii - pe perioada negocierilor nu se pot desfășura greve.
Principalele revendicări ale sindicatelor din educație sunt:
- majorarea salariilor, astfel încât profesorul debutant să fie cel puțin la nivelul salariului mediu brut pe economie;
- instituirea regulii indexării anuale a salariilor;
- plata orelor suplimentare;
- acordarea drepturilor prevăzute de legislația în vigoare (decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat);
- creșterea anuală a investițiilor în învățământ.

4035 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1396 vizualizari
23 sept. 2023 14:47

Câmpina, mileniul III. Indicatorul din... copac

Pentru că nouă ne pasă de Câmpina, am decis să continuăm să vă prezentăm lucruri care nu sunt așa cum ar trebui să fie. Pot părea detalii sau lucruri mărunte, dar ar trebui cu toții să știm că în viață detaliile fac diferența de multe ori. Acesta este un serial în care vom atrage atenția asupra unor lucruri care nouă nu ni se par în regulă și promitem să revenim asupra fiecărui subiect în parte, dacă situația semnalată de noi se remediază. Sau nu...

2022 vizualizari
23 sept. 2023 13:17

Trei tineri din Voluntari, depistați de polițiștii câmpineni după ce au făcut cumpărături cu un card bancar găsit pe stradă

Polițiștii câmpineni au identificat și depistat în cursul zilei de vineri, 22 septembrie, trei bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Alte stiri recente

194 vizualizari
24 sept. 2023 17:49

Concurs de orientare sportivă în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023

În dorința de a acoperi un spectru cât mai larg din domeniile artei și sporturilor, toate cu reprezentare în Câmpina, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor, care are loc în perioada 1 septembrie - 1 octombrie 2023 și este realizat din sponsorizări, a prilejuit duminică, 24 septembrie, în jurul prânzului, pe terenul sintetic de la Căminul Petrol o competiție de orientare sportivă, organizată de clubul OK Silva Câmpina.

1020 vizualizari
24 sept. 2023 14:35

În Parcul Soceram, din Câmpina, a avut loc a doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale

Festivalul Afacerilor Locale a ajuns la ediția a doua, fiind organizat de Asociația Câmpina Curată, prin proiectul ”Cumpără de lângă casă”. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 23 septembrie, în Parcul Soceram, din Câmpina, și s-a bucurat de o vreme splendidă.