CONTACT

Lucrarea de canalizare de la Poiana Câmpina și-a dovedit eficiența. Nu s-au mai produs inundații la subtraversarea de cale ferată

- Actualitate -

Lucrarea de canalizare de la Poiana Câmpina și-a dovedit eficiența. Nu s-au mai produs inundații la subtraversarea de cale ferată

Ani la rând, ploile torențiale au creat probleme în trafic la Poiana Câmpina, în zona subtraversării de cale ferată. Canalizarea nu făcea față debitului mare de apă rezultat din precipitații și din scurgerile de apă de pe străzile adiacente, astfel că sub podul de cale ferată se produceau inundații, nivelul apei ajungând uneori la 70-100 cm. Traficul auto se bloca și se formau coloane de mașini atât spre podul care face legătura cu Câmpina, cât și pe DJ 101P. Practic întreaga intersecție era inundată.

Județul Prahova s-a aflat sub cod portocaliu de ploi torențiale de duminică, de la ora 10.00, până luni dimineață, la ora 4.00. Și au fost cantități mari de precipitații inclusiv la Poiana Câmpina. Pentru prima dată după foarte multă vreme, nu s-au mai produs inundații la subtraversarea de cale ferată, iar traficul rutier nu a mai fost blocat. Acest lucru se datorează lucrărilor efectuate la sfârșitul anului trecut, de modernizare a canalizării pluviale, investiție de aproximativ 1,46 milioane lei, realizată de Primăria Poiana Câmpina în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova. După cum ne-a precizat primarul comunei Poiana Câmpina, Sergiu Constanda, în timpul lucrărilor a fost introdus un canal colector pe o lungime de 386 m (pentru preluarea apelor pluviale și direcționarea lor spre stația de epurare), au fost realizate 12 cămine de vizitare în partea carosabilă (din tuburi de beton prefabricate, cu diametrul de 120 cm), a fost montat un separator de hidrocarburi din beton și a fost reabilitată gura de scurgere a apei, din intersecția de la subtraversarea de cale ferată.
Această lucrare și-a dovedit eficiența, pentru că, iată, la ploile torențiale de duminică, zona nu s-a mai inundat.


26 Jun 2023 20:59 2614 vizualizari


Comentarii






64 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
388 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație, soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
2531 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2060 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV