CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Dezbatere publică asupra criteriilor care vor sta la baza impozitelor plătite de câmpineni pentru case și terenuri

- Actualitate -

Dezbatere publică asupra criteriilor care vor sta la baza impozitelor plătite de câmpineni pentru case și terenuri

La solicitarea Asociației "Câmpina Civică", miercuri, 19 iunie, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc dezbaterea publică asupra proiectului de hotărâre a Consiliului Local privind aprobarea criteriilor cu punctaj și pragurile de punctaj pentru stabilirea încadrării fiscale a proprietăților din intravilanul municipiului Câmpina. Un proiect trecut destul de ușor cu vederea de mulți câmpineni, dar care este extrem de important și care - în opinia reprezentanților administrației locale câmpinene - va îndrepta o serie de situații incorecte care există în prezent.

În prezența primarului Horia Tiseanu, a viceprimarului Adrian Pițigoi, a mai multor responsabili din cadrul Primăriei Câmpina și a reprezentanților Asociației "Câmpina Civică", arhitectul șef al municipiului Câmpina, Didona Căliman, a făcut o scurtă prezentare a proiectului: "Planul Urbanistic General s-a modificat din 2013, implicit limitele intravilanului, și este necesar acum un astfel de proiect. Am încercat să realizăm lucrul acesta de-a lungul anilor, dar la momentul respectiv, criteriile nu au fost nici măcar dezbătute în Consiliul Local. S-a respins proiectul fără niciun comentariu, iar acum încercăm să le reluăm. Cu toate acestea, Biroul de Urbanism a demarat și consultări cu populația și chiar am lucrat la realizarea acestor criterii. O propunere de hartă de impozitare a fost întocmită în baza criteriilor stabilite de proiectantul PUG-ului, adică Urban Proiect București, dar nu a fost operațională, pentru că nu a intrat în dezbaterea Consiliului Local. Acum vom avea o hartă nouă, realizată pe baza noilor criterii". (video)
În cele din urmă s-a trecut la discuțiile concrete, pe marginea unora dintre criterii (pe care le puteți vedea în facsimil) legate de canalizare, calitatea drumurilor, servicii publice, patrimoniu natural sau construit etc. Ceea ce trebuie să rețineți este faptul că, în urma aplicării acestor criterii cu punctajul aferent, intravilanul municipiului Câmpina va fi împărțit în zonele de impozitare A, B, C și D, iar încadrarea în aceste zone se va raporta la limitele fiecărei proprietăți. Mai exact, se va lua fiecare proprietate în parte și i se va calcula un punctaj în funcție de criteriile stabilite de municipalitate, iar pe baza acestui punctaj se va face încadrarea în zona de impozitare. "Vom avea o viitoare hartă de impozitare în care nu vor mai fi acele zone clasice, ci va fi un mozaic, fiecare proprietate urmând a fi inclusă într-o zonă de impozitare în funcție de punctajul criteriilor, așa cum vor fi ele aprobate în Consiliul Local", a afirmat Didona Căliman.

Reprezentanții Primăriei Câmpina au dat asigurări că, imediat după aprobarea criteriilor de către Consiliul Local, noua hartă de impozitare va fi realizată și adoptată, la rândul ei, în plenul Consiliului Local, după care va fi publicată pe site-ul Primăriei pentru ca fiecare cetățean să poată ști în ce zonă de impozitare se află proprietatea sa. De asemenea, primarul Horia Tiseanu a precizat că noua hartă de impozitare se va aplica de la 1 ianuarie 2020 și chiar suntem curioși dacă va fi sau nu așa, având în vedere că 2020 este an electoral și orice posibilă modificare, mai ales când e vorba de impozite, ar putea influența electoratul.
Ca o noutate față de anii anteriori, la nivelul Primăriei Câmpina va exista o comisie care să facă propuneri anuale Consiliului Local pentru modificarea hărții de impozitare, în funcție de proprietățile depistate ca fiind abandonate, părăsite sau neîngrijite, în funcție de eventualele noi investiții, de exemplu punerea în funcțiune a rețelei de canalizare pe unele străzi sau asfaltarea altor străzi.
La întrebarea noastră dacă la nivelul Primăriei Câmpina s-a făcut vreo simulare privind efectul financiar al aplicării acestor criterii asupra veniturilor proprii realizate de administrația locală din impozitele pe terenuri și clădiri, primarul Horia Tiseanu a răspuns că nu s-a făcut o astfel de simulare, dar că ea va trebui realizată după aprobarea criteriilor de către Consiliul Local.


19 Jun 2019 21:55 6401 vizualizari


Comentarii


  • 20.06.2019 14:47 Liliana Ivascu Sunt imobile in Campina care nu se pot racorda le canalizare, fiindca nu există pe porțiuni de stradă... Chiar se va ține cont de asta dacă se au in vedere zone, strazi...
  • 20.06.2019 07:34 Chivu Faptul ca la asemenea dezbateri nu vin cetatenii cu probleme reale din Campina mie imi ridica un mare semn de intrebare. Pai cei de pe Calea Doftanei, mai ales cei aflati acum in zona A de impozitare trebuia sa fie aici! Sa fie un semn al nepasarii si indiferentei oamenilor?! Atat de imbatranita in atitudine si comportament sa fie populatia?! Atunci, cu toate marile sale probleme, Tiseanu poate obtine un nou mandat fluierand. A paguba pentru noi!
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
643 vizualizari 23 May 2024 07:47 Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc miercuri, 22 mai, în jurul orei 22.30, un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unuia dintre conducătorii auto implicați, care avea permisul de conducere suspendat.

citeste mai mult
4863 vizualizari 22 May 2024 23:04 La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

2.994 cereri de înscriere au fost depuse pentru sesiunea de admitere din mai - iunie la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, unde sunt scoase la concurs 1.340 locuri.

citeste mai mult
593 vizualizari 22 May 2024 21:05 Conferință la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” privind valorificarea potențialului cultural după lucrările de restaurare

Conferință la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” privind valorificarea potențialului cultural după lucrările de restaurare

La Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” din Câmpina a avut loc luni, 20 mai, o conferință privind valorificarea potențialului cultural odată cu încheierea lucrărilor de restaurare a Castelului ”Iulia Hasdeu”.

citeste mai mult
1361 vizualizari 20 May 2024 16:53 Un nou comandant la Poliția Municipală Câmpina - comisar șef Alexandru Vasile

Un nou comandant la Poliția Municipală Câmpina - comisar șef Alexandru Vasile

Poliția Municipală Câmpina are de astăzi un nou comandant. Este vorba despre comisar șef de poliție Alexandru Gabriel Vasile, împuternicit să conducă instituția de la Câmpina pe o perioadă de două luni, deci inclusiv în perioada alegerilor europarlamentare și locale.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV