Liceul Energetic și Școala Centrală Câmpina, în continuare pe lista unităților de învățământ fără autorizație de la ISU

Actualitate (Categoria articolului)

27 de școli, 21 de grădinițe, trei săi de sport și un internat din 27 de localități ale județului Prahova nu au autorizație de la ISU pentru securitate la incendii. Aceasta este situația în prezent, când au rămas mai puțin de trei săptămâni până la începerea noului an școlar. În total, potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, sunt 52 de clădiri ale unităților de învățământ (cu 28 mai puține comparativ cu anul precedent) care nu au autorizație, iar pe listă se află, din păcate, în continuare, două unități din municipiul Câmpina - Școala Centrală și Liceul Energetic (corpurile A și B).

În privința celor două unități de învățământ din Câmpina, după cum se știe, problema este mai veche. În fiecare an se fac demersuri pentru autorizarea împotriva incendiilor, dar dosarele sunt respinse. Potrivit reprezentanților Primăriei Câmpina, instituție care administrează clădirile școlilor, și anul acesta a fost depusă documentația pentru avizare, mai ales că au fost realizate mai multe lucrări solicitate de ISU. Se speră ca până în septembrie, când începe noul an școlar, să fie obținute și autorizațiile pentru cele două unități de învățământ. La Școala Centrală s-au alocat 70.000 lei pentru montarea unor detectoare de fum și a unui sistem de alarmare în caz de incendiu, plus realizarea proiectului în vederea completării documentației pentru autorizare. La Liceul Energetic, după cum ne-au precizat reprezentanții acestei instituții, ISU a efectuat unele verificări la corpul B (dat în folosință în 2015) și a fost completată documentația pentru obținerea autorizației. În privința corpului A, aici sunt niște semne de întrebare, deoarece construcția este veche (din 1948), iar reprezentanții liceului și cei ai Primăriei nu-și explică de ce clădirea a apărut pe lista ISU, legea prevăzând obligativitatea autorizării împotriva incendiilor pentru clădirile construite după 2006.

2990 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Repetentul 22.08.2019 14:34 Ce porcărie. Când am făcut noi școală, acum 30 40 de ani nu mai era ISU și toate vrăjelile. Era o chestie vopsita în rosu, cu nisip, lopata, târnăcop și niște stingătoare. Și au dat școlile doctori, ingineri, și oameni de calitate care au arătat lumii ce poate România. Asta era acum, ISU, ce iese din mana profesorilor contează, oameni care sa aducă plus valoare tarii.
  • Manu 24.08.2019 03:49 Nu, nu se putea rezolva printr-o simplă dispoziție de șantier. Modificarea regimului sau cotei de înălțime duc automat la modificarea fațadelor, prin urmare este necesară reautorizarea. Legile din domeniul construcțiilor, absolut toate, au lacune uriașe.

Actualitate

1222 vizualizari
19 sept. 2019 12:49

Restricții de circulație pe Bulevardul Carol I și unele străzi adiacente în perioada Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Primăria Câmpina anunță că de vineri, 20 septembrie, ora 17.30 și până luni, 23 septembrie, ora 7.00, vor fi instituite unele restricții în privința traficului rutier, cu ocazia desfășurării celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor (notariate).

1502 vizualizari
19 sept. 2019 12:27

O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.

Alte stiri recente

594 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2080 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.