Liceul Energetic și Școala Centrală Câmpina, în continuare pe lista unităților de învățământ fără autorizație de la ISU

Actualitate (Categoria articolului)

27 de școli, 21 de grădinițe, trei săi de sport și un internat din 27 de localități ale județului Prahova nu au autorizație de la ISU pentru securitate la incendii. Aceasta este situația în prezent, când au rămas mai puțin de trei săptămâni până la începerea noului an școlar. În total, potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, sunt 52 de clădiri ale unităților de învățământ (cu 28 mai puține comparativ cu anul precedent) care nu au autorizație, iar pe listă se află, din păcate, în continuare, două unități din municipiul Câmpina - Școala Centrală și Liceul Energetic (corpurile A și B).

În privința celor două unități de învățământ din Câmpina, după cum se știe, problema este mai veche. În fiecare an se fac demersuri pentru autorizarea împotriva incendiilor, dar dosarele sunt respinse. Potrivit reprezentanților Primăriei Câmpina, instituție care administrează clădirile școlilor, și anul acesta a fost depusă documentația pentru avizare, mai ales că au fost realizate mai multe lucrări solicitate de ISU. Se speră ca până în septembrie, când începe noul an școlar, să fie obținute și autorizațiile pentru cele două unități de învățământ. La Școala Centrală s-au alocat 70.000 lei pentru montarea unor detectoare de fum și a unui sistem de alarmare în caz de incendiu, plus realizarea proiectului în vederea completării documentației pentru autorizare. La Liceul Energetic, după cum ne-au precizat reprezentanții acestei instituții, ISU a efectuat unele verificări la corpul B (dat în folosință în 2015) și a fost completată documentația pentru obținerea autorizației. În privința corpului A, aici sunt niște semne de întrebare, deoarece construcția este veche (din 1948), iar reprezentanții liceului și cei ai Primăriei nu-și explică de ce clădirea a apărut pe lista ISU, legea prevăzând obligativitatea autorizării împotriva incendiilor pentru clădirile construite după 2006.

3325 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Repetentul 22.08.2019 14:34 Ce porcărie. Când am făcut noi școală, acum 30 40 de ani nu mai era ISU și toate vrăjelile. Era o chestie vopsita în rosu, cu nisip, lopata, târnăcop și niște stingătoare. Și au dat școlile doctori, ingineri, și oameni de calitate care au arătat lumii ce poate România. Asta era acum, ISU, ce iese din mana profesorilor contează, oameni care sa aducă plus valoare tarii.
  • Manu 24.08.2019 03:49 Nu, nu se putea rezolva printr-o simplă dispoziție de șantier. Modificarea regimului sau cotei de înălțime duc automat la modificarea fațadelor, prin urmare este necesară reautorizarea. Legile din domeniul construcțiilor, absolut toate, au lacune uriașe.

Actualitate

286 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția. 

571 vizualizari
20 feb. 2020 09:26

Transportul public local, tot pe mâna Eliro. Primăria Câmpina va prelungi prin act adițional contractul care expiră în această primăvară

Transportul public local este un subiect de care s-a tot scris și vorbit în Câmpina în ultimii ani, mai ales după ce a apărut oportunitatea ca administrația locală să acceseze fonduri europene pentru un serviciu de transport public modern, european, ecologic, cu autobază proprie, cu multe facilități legate de infrastructură, inclusiv fonduri de modernizarea unor străzi incluse pe traseele locale de transport public. Despre această șansă a modernizării transportului public noi am scris de nenumărate ori, încă de la lansarea axei de finanțare europeană, în septembrie 2017, dar, din păcate, Primăria Câmpina a reacționat mult prea târziu și a ratat primul... tren. S-a trezit în vara lui 2019, când UE a prelungit termenul pentru depunerea cererilor de finanțare pe axa respectivă și s-a apucat de treabă.

Alte stiri recente

1121 vizualizari
20 feb. 2020 06:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2388 vizualizari
19 feb. 2020 13:57

În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.