"Câmpina curată", etapa a 3-a. Seminar de informare despre colectarea selectivă a deșeurilor

Social (Categoria articolului)

Ploile din ultimele zile i-au determinat pe organizatorii campaniei ”Câmpina curată” să ia în considerare un plan de rezervă, iar varianta agreată a fost cea a organizării unui seminar de informare, pe 5 iunie 2021, în locul deplasării în teren pentru strângera gunoaielor. Seminarul s-a desfășurat în sala mare a Casei de Cultură ”Geo Bogza” și au participat în jur de 200 de persoane care au ocupat sala în așa fel încât să fie respectată distanțarea socială. Pe scenă s-au aflat reprezentanții principalelor asociații civice care au inițiat această campanie - Clara Leica, Anca Huțu, Georgiana Moldoveanu și Florin Predescu, precum și primarul municipiului Câmpina - Alin Moldoveanu și directorul general al operatorului local de salubritate, SC Floricon Salub SRL, Florin Constantinescu.

Organizatorii au încercat și au reușit să creeze o atmosferă destinsă și un program care să nu plictisească și care să-i țină conectați pe copiii și tinerii prezenți la acțiune. Momentele cele mai atractive au fost o scurtă scenetă, o adaptare la tema campaniei "Câmpina curată", în care ”Scufița roșie” venea de la piață și împreună cu copiii din sală a trebuit să selecteze ambalajele cumpărăturilor și un scurt concurs cu întrebări privind curățenia, mai ales colectarea selectivă a deșeurilor.
De asemenea, primarul Alin Moldoveanu a insistat asupra sensibilizării și educării tuturor categoriilor de populație pentru un oraș mai curat, în vreme ce Florin Constantinescu a vorbit ceva mai aplicat despre colectarea selectivă, cu multe aspecte practice, dar a atras și atenția că ”indiferent de eforturile firmei de curățenie, este nevoie de implicarea tuturor oamenilor din oraș dacă vrem că avem o Câmpină curată”. Spre surprinderea multora, a existat chiar și un dialog cu cei prezenți în sală, mulți dintre participanți dorind să afle direct de la reprezentantul operatorului de salubritate o serie de detalii privind selectarea gunoiului, un semn încurajator că totuși lumea începe să conștientizeze importanța colectării selective a deșeurilor. (video)

3722 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

685 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1670 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

2035 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21. Ce s-a întâmplat?

289 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I.