În fiecare an, această sumă este pusă deoparte de la bugetul Câmpinei și împărțită parohiilor din municipiu. Un miliard și jumătate de lei vechi, an de an, pentru construcții și reparații la lăcașurile de cult. Câmpina are biserici frumoase, iar acest lucru vi se datorează în mare parte dvs., câmpinenilor, cei care, practic, plătiți lucrările de la lăcașurile de cult.
Iată cât primește fiecare parohie în parte, cu precizarea că, pentru bisericile ortodoxe, sumele alocate sunt stabilite la nivelul Protoieriei Câmpina:
- Parohia "Adormirea Maicii Domnului" - 17.857 lei
- Parohia "Sf. Mc. Dimitrie și Sf. Cuvioasă Parascheva" - 17.857 lei
- Parohia "Nașterea Maicii Domnului" - 17.857 lei
- Parohia "Sf. Nicolae și Pogorârea Duhului Sfânt" - 0 lei
- Parohia "Sfânta Treime" - 17.857 lei
- Parohia "Sfinții Voievozi" - 17.857 lei
- Parohia "Sf. Apostol Andrei și Sf. Voievod Ștefan cel Mare" - 35.715 lei
- Biserica "Sfântul Pantelimon" (Spitalul Municipal) - 0 lei
(Parohia "Sfântul Nicolae" și Biserica "Sfântul Pantelimon" au cedat sumele alocate în favoarea celorlalte parohii)
- Parohia Romano-Catolică - 13.000 lei
- Asociația Augustinienelor "Sf. Rita" - 2.000 lei
- Biserica Creștin Adventistă de Ziua a 7-a (Sălaj) - 2.000 lei
- Biserica Creștin Adventistă de Ziua a 7-a (Mărășești) - 2.000 lei
- Biserica Creștin Adventistă de Ziua a 7-a (Petru Rareș) - 2.000 lei
- Biserica Penticostală Emanuel - 2.000 lei
- Biserica Penticostală Betel - 2.000 lei
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.