Administrația locală câmpineană a depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională - ADR Sud Muntenia documentația în vederea obținerii de fonduri europene pentru un proiect extrem de ambițios: Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al Muzeului "B.P. Hasdeu". Este un proiect amplu, foarte complex, dar și foarte frumos, a cărei punere în aplicare ar necesita aproximativ 3,5 milioane euro.
Se dorește obținerea finanțării europene pentru acest proiect prin POR 2014-2020, pe o axă de finanțare nouă, destinată exclusiv lucrărilor de conservare, protejare și valorificare durabilă a patrimoniului cultural. Proiectul presupune foarte multe lucrări la Muzeul Hasdeu. Practic, este vorba despre o restaurare completă a Castelului (atât în exterior, cât și în interior), a casei-depozit, care adăpostește biblioteca și arhiva muzeului, dar și a căsuței portarului, cea situată la intrarea în curtea muzeului și care a fost construită tot de savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu.
"Vom restaura complet Castelul, dar și tot patrimoniul existent aici, inclusiv colecțiile de cărți și documentele din arhivă. Vor fi lucrări complexe, va fi o muncă titanică și care trebuie făcută de specialiști, pentru că vorbim despre un monument istoric de o valoare inegalabilă", ne-a declarat Jenica Tabacu, directorul Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu". (video)
Pe lângă lucrările propriu-zise de restaurare și conservare, proiectul prevede și amenajarea peisagistică a parcului, dar și achiziționarea și montarea în sălile muzeului a unor sisteme electronice de informare a turiștilor, foarte moderne și atractive: un sistem ghidaj multimedia, un sistem de tablete informaționale, infochioșcuri, un sistem de holograme reprezentând personaje emblematice din istoria muzeului, un sistem de sonorizare etc. Trei ani ar dura implementarea acestui proiect, perioadă în care, cel mai probabil, muzeul va fi închis. Dar la redeschidere, Câmpina va avea un muzeu cu adevărat european din toate punctele de vedere.
25 Martie este Ziua Poliției Române, prilej cu care la sediul Poliției municipiului Câmpina mai mulți copii au putut afla detalii despre munca de polițist, au putut vedea o mașină de poliție din interior și au putut afla din tainele acestei profesii.
Garda de Mediu Prahova a sancționat un operator economic din localitatea Bănești cu amendă în valoare de 50.000 lei pentru neconformitățile constatate în urma unui control inopinat.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o serie de fotografii surprinse zilele trecute pe Strada Schelelor, într-un spațiu privat, acolo unde a funcționat mulți ani o parte a Institutului de Petrol.
În cursul zilei de sâmbătă, 22 martie 2025, în jurul orei 11.30, în Câmpina, pe Strada Păcuri la intersecția cu Strada Muncii a avut loc un accident rutier - un tânăr a lovit cu mașina un copil.