La propunerea primarului Horia Tiseanu, Consiliul Local Câmpina a aprobat noua organigramă a Primăriei și instituțiilor subordonate, iar în aceasta se regăsesc și șapte posturi noi. Se ajunge acum la un total de 300 posturi în administrația publică locală, numărul maxim de posturi permis de lege Câmpinei fiind de 304. Toate cele șapte posturi noi vor fi scoase la concurs.
Așadar, sunt două posturi noi de conducere. Primul, cel de director executiv al Direcției Juridice - o direcție care nu a existat niciodată în Primăria Câmpina, dar care va fi înființată acum și care va avea în subordine compartimentele juridic-contencios, resurse umane, îndrumare asociații proprietari și cel administrativ. Al doilea post nou de conducere este de șef serviciu, care va avea în subordine compartimente grele - cel de achiziții publice, cel de programe de finanțare, relații internaționale și protocol, cel de implementare proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile și Centrul de Informare și Promovare Turistică.
"Ne aflăm în fața celui de-al treilea și ultimul val de fonduri europene pe care le putem accesa. Este o provocare pentru noi și trebuie să întocmim cât mai multe proiecte pentru a le depune în vederea obținerii de finanțare europeană. Practic, aceasta va fi principala misiune a noului șef de serviciu", așa a explicat primarul Horia Tiseanu necesitatea înființării noului post.
În ceea ce privește cele cinci funcții de consilier - clasa I, grad superior, acestea vor fi pentru compartimentele: buget - finanțe și contabilitate, investiții, informatic, achiziții publice, administrație publică locală. Din păcate, nici un post nou acolo unde ar fi, probabil, cea mai mare nevoie de așa ceva, la ADPP.
În total, administrația locală numără acum 300 de posturi la care se adaugă cele 193 de posturi de la Serviciul Public de Asistență Socială.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.