CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Scandal în Consiliul Local Câmpina. Consilierii PMP, USR, PNL și liderul Partidului Verde au părăsit ședința când trebuia ales viceprimarul

- Actualitate -

Scandal în Consiliul Local Câmpina. Consilierii PMP, USR, PNL și liderul Partidului Verde au părăsit ședința când trebuia ales viceprimarul

Iată că nu au trecut decât trei luni de la alegerile locale și avem deja parte de un prim scandal în Consiliul Local Câmpina. Un scandal fără precedent, într-un moment de maximă importanță - alegerea viceprimarului municipiului. Când spunem "fără precedent" ne referim la faptul că nu ne amintim să se fi întâmplat până acum ca liderii unui partid să vină la ședință pentru... a-și scoate din sală consilierii locali pe motiv că "noi, partidele de dreapta, nu am finalizat discuțiile pentru desemnarea unui viceprimar". 

Situația a stat cam așa. Încă de la primele ședințe ale Consiliului Local din noul mandat, primarul Alin Moldoveanu le-a transmis consilierilor să-l anunțe când finalizează negocierile pentru alegerea viceprimarului, pentru a putea iniția un proiect de hotărâre în acest sens. Iar după o perioadă neașteptat de lungă, iată că proiectul privind alegerea viceprimarului a apărut pe ordinea de zi a ședinței din 23 decembrie 2020 a Consiliului Local Câmpina. Numai că, surpriză.
Mai întâi, imediat după începerea ședinței Consiliului Local, în sală au apărut Cristian Apostol - vicepreședinte al USR Prahova și al Consiliului Județean Prahova și Adrian Pițigoi - președintele PMP Câmpina, prim-vicepreședinte al PMP Prahova, fost viceprimar al Câmpinei, în prezent administrator public al Consiliului Județean. Apoi, exact înaintea discutării proiectului privind alegerea viceprimarului s-a luat o pauză ”pentru consultări”. Moment în care cei trei consilieri ai PMP au părăsit sala pur și simplu. O explicație privind gestul consilierilor PMP a oferit-o pe hol Adrian Pițigoi: ”Întrucât partidele de dreapta nu au finalizat încă discuțiile privind nominalizarea unui candidat la funcția de viceprimar al municipiului Câmpina, noi propunem ca acest proiect să fie amânat și cu siguranță până atunci, ca și până acum, vom susține proiectele în interesul câmpinenilor. Bineînțeles că și după alegerea viceprimarului, partidele de dreapta vor fi lângă câmpineni”.
La rândul său, liderul USR, Cristian Apostol, a a avut o declarație surprinzătoare: ”Pentru Câmpina și câmpineni avem nevoie de o echipă asumată în Consiliul Local Câmpina. Suntem aici tocmai pentru a discuta despre o astfel de asumare și îl invităm și pe primarul Alin Moldoveanu să-și asume poziția de viceprimar și atribuțiile acestui viceprimar, tocmai în spiritul transparenței”. (video)

Bun, deci aceasta a fost o primă surpriză, apoi au urmat altele. În plenul Consiliului Local, Cezar Grama, liderul Partidului Verde, a anunțat că nici consilierii acestei formațiuni politice nu participă la vot. Numai că, s-a dovedit că Grama vorbea doar în numele lui, pentru că atât Noemi Ionescu, aflată în sală, cât și Roxana Gheorghe, care participa online la ședință, au anunțat că nu se vor retrage și vor lua parte la dezbaterile și votul acestui proiect. Cezar Grama a părăsit sala, iar apoi au făcut același lucru și cei trei consilieri USR, urmați de cei doi consilieri PNL. Reprezentantul PLUS, Valentin Crețu, nu a putut face același lucru, fiind președinte de ședință. (video)
Și au rămas în sală 10 consilieri, dintre care doi candidați la funcția de viceprimar (Livia Lupu - PSD și Cosmin Raț - POL). În condițiile în care, pentru a deveni viceprimar, este nevoie de o majoritate absolută, adică de obținerea a 10 voturi (jumătate plus unul din numărul consilierilor în funcție), era evident că nu se putea alege un viceprimar. Scorul a fost Cosmin Raț - 5 voturi, Livia Lupu - 4 voturi, iar un vot a fost anulat.
După anunțarea rezultatului votului, consilierii USR și PNL s-au întors în sală, participând la următorul punct de pe ordinea de zi ("diverse"), spre uluirea tuturor. Consilierii PSD, Horațiu Zăgan și Andrei Duran, nu au ratat prilejul să comenteze această situație. ”Gestul colegilor noștri este interpretabil sau criticabil. Exista posibilitatea să-și exprime punctul de vedere în cabina de vot. Dar urma întrebarea dacă ei au o altă propunere în condițiile în care nu ar fi fost de acord cu propunerile deja lansate. Ori, se demonstrează că au fost nepregătiți. Urmează circul de la București, cu negocieri pe sub masă, peste masă... Nu știu în ce măsură poți să fii în sală la 14 proiecte, la unul să pleci, apoi să te întorci, adică un circ, ceea ce, vă spun sincer, eu nu am mai văzut până acum”, a spus Horațiu Zăgan. Andrei Duran a mai adăugat: ”PNL oricum face politică în mod tradițional, dar de la USR, care promite reforme, oameni noi, un alt mod de a face politică, de fapt vedem că în fața testului îmbrățișează metodele tradiționale”. În replică, liberalul Dan Nica i-a răspuns: ”nu am inventat noi ieșitul din sală”. La rândul său, liderul POL, Liviu Briciu, care părea efectiv șocat de tot ce se întâmplă, a ținut totuși să mulțumească celor trei consilieri - Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, ambele de la Partidul Verde, și independentului Costel Filip, "care au înțeles să-și exprime opțiunea prin vot, în mod democratic". (video)

Acum, se impun niște concluzii.
Gestul consilierilor PMP, USR, PNL și al liderului Partidului Verde denotă un grad important de lipsă de experiență politică. Nu se face ce au făcut ei! Există multă alte modalități de a ajunge la același rezultat, dacă asta se dorește, dar ce pot spune oamenii care au votat consilierii acestor formațiuni politice, în condițiile în care la primul lor examen important din noul mandat au dat bir cu fugiții?!
Neavând alt pretext, unii dintre consilierii USR care au ales să părăsească sala au spus că primarul Alin Moldoveanu nu a anunțat public atribuțiile celui care va ocupa funcția de viceprimar. Nici nu trebuia să o facă. Legea prevede clar că atribuțiile viceprimarului sunt stabilite de primar, prin dispoziție. Așa cum s-a întâmplat și până acum, de altfel. Oare Cristian Apostol, de exemplu, că tot a fost la ședință, a știut ce atribuții va avea înainte de a fi ales vicepreședinte al Consiliului Județean? Dar Adrian Pițigoi știa ce atribuții îi va delega primarul Horia Tiseanu, în mandatul trecut, înainte de a fi ales viceprimar? Jenant pretext! La fel de jenant ca și gestul celor doi lideri politici, Cristian Apostol și Adrian Pițigoi, de a participa la ședința Consiliului Local Câmpina pentru a fi siguri că oamenii lor ies din sală. Astfel, și-au pus consilierii într-o situație absolut penibilă. Oameni în toată firea, nevoiți să iasă din sală pentru că așa le-au dat ordin liderii lor de partid.
Este trist și regretabil că în Ajunul Crăciunului s-a ajuns la un asemenea spectacol în Consiliul Local Câmpina.
Și ar mai fi de spus un lucru. Văzându-i în sală pe cei doi oameni cu funcții importante în Consiliul Județean Prahova, ne așteptam la vești bune. Credeam că au venit să anunțe că municipiul Câmpina primește niște bani de la județ. În realitate, au venit să orchestreze un spectacol politic jenant... Vor funcția de viceprimar. Foarte bine, să stea în sală și să lupte pentru ea. Nu să vină la trei luni după alegeri și să spună că partidele de dreapta nu au încheiat negocierile! Că oricum nu crede nimeni.


24 Dec 2020 09:12 9021 vizualizari


Comentarii


  • 25.12.2020 16:48 Daniel Aurelian Radulescu De la ineptii oportunisti USR, ce nu reprezinta pe nimeni meritoriu, niste sforari de rand in frunte cu Cristian Apostol, nicio mirare! Surpriza vine la PNL si PMP, dar se pare ca meschinaria propriilor interese si, nu ale municipalitatii, nu are margini. Succes si precautie Alin Moldoveanu!!!
  • 25.12.2020 07:34 Ionut Doctorul Nica mai bine isi vedea de meseria lui de baza; a gasit motive infantile pentru a justifica porcaria facuta de partidul sau. Ma tem ca in foarte scurt timp vom regreta vechiul consiliu.
  • 25.12.2020 07:16 Catrinel Asta au ales campinenii, oameni fara coloana vertebrala care raspund la comenzi politice in detrimentul cetatenilor. Acum se intrec in comunicate, dar de cat timp au nevoie ca sa se inteleaga, au trecut trei luni de la alegeri. Va bateti joc de cetatenii care v-au votat. Sper ca peste patru ani sa aveti procentajul PNTCD-ului.
  • 24.12.2020 13:53 Giku In locul primarului as fi dintr-o bucata.Le as trimite la toti pe 30 mail cu fisa postului,pe 31 la 12 ziua sedinta,pe 1 ian.la treaba.Cat despre Pitigoi a ajuns la concluzia ca se face de ras la judet,de parca e prima oara...sau vrea sa fie vice? Merg pe mana independentului Filip
1985 vizualizari 24 Jul 2024 23:14 Peste 5,5 milioane lei din bugetul local al Câmpinei pentru trei proiecte cu fonduri europene, nefinalizate la timp

Peste 5,5 milioane lei din bugetul local al Câmpinei pentru trei proiecte cu fonduri europene, nefinalizate la timp

Joi, 25 iulie, de la ora 11.00, primarul Alin Moldoveanu i-a convocat pe consilierii locali într-o ședință extraordinară, care cu siguranță va provoca multe discuții.

citeste mai mult
544 vizualizari 24 Jul 2024 20:17 Joi, 25 iulie, în Câmpina se vor auzi focuri de armă. E doar un exercițiu al Jandarmeriei

Joi, 25 iulie, în Câmpina se vor auzi focuri de armă. E doar un exercițiu al Jandarmeriei

În cursul zilei de joi, 25 iulie, între orele 9.00 și 14.00, la Câmpina este planificat un exercițiu al Inspectoratului Județean al Jandarmeriei, care va avea loc în interiorul unității de jandarmi din sudul Câmpinei, vis-a-vis de Complexul comercial Lidl.

citeste mai mult
1926 vizualizari 24 Jul 2024 13:30 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
1734 vizualizari 24 Jul 2024 12:45 Admitere 2024 - 607 locuri ocupate și 37 locuri rămase libere la liceele câmpinene după prima etapă a repartizării computerizate

Admitere 2024 - 607 locuri ocupate și 37 locuri rămase libere la liceele câmpinene după prima etapă a repartizării computerizate

644 locuri au fost disponibile la liceele câmpinene pentru admiterea 2024, învățământ de zi, iar 607 dintre acestea au fost ocupate după prima etapă a repartizării computerizate.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV