18 persoane au decedat din cauza gripei de la începutul sezonului rece până în prezent. Ultimele șapte decese au fost confirmate vineri, 18 ianuarie și, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, este vorba despre un tânăr de 19 ani, din Prahova, un bărbat de 40 de ani, din Ialomița, două femei de 69 de ani, respectiv 81 de ani, din Arad, un bărbat de 69 de ani din județul Timiș, un bărbat de 65 de ani, din Iași și un bărbat de 71 de ani, din București. Toate aceste persoane sufereau de diverse afecțiuni și nu erau vaccinate antigripal.
Tânărul de 19 ani este a treia persoană din Prahova care își pierde viața din cauza gripei de tip A, subtip H3. Pe 13 ianuarie a mai murit un bărbat de 69 de ani, iar pe 14 ianuarie - un bărbat de 60 de ani, în ambele cazuri fiind vorba despre persoane care sufereau și de alte boli.
Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, în ultima săptămână înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de 90.963 cazuri de viroze respiratorii. Pentru prevenirea răspândirii virusului gripal, medicii de familie din mai multe județe au cerut suplimentarea dozelor de vaccin antigripal, iar în mai multe spitale a fost restricţionat accesul în incintă. În acest sezon, ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze şi până în acest moment au fost vaccinate, prin cabinetele medicilor de familie, 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.
Trebuie să știți că medicul de familie este obligat să facă vaccinul antigripal gratuit persoanelor din grupa de risc de pe lista lui, adică pacienților bolnavi cronic, copiilor și femeilor însărcinate. Medicul de familie nu este obligat să facă vaccin persoanelor din afara categoriei de risc decât dacă pacientul respectiv vine cu vaccinul cumpărat din farmacie. Un vaccin trivalent costă în jur de 26 de lei, iar cel tetravalent costă aproximativ 60 de lei.
(Foto cu caracter ilustrativ, sursă Mediafax)
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.