Containere noi pentru colectarea selectivă a deșeurilor vor fi amplasate în 80 de locații din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

De câteva săptămâni, pe Strada I.H. Rădulescu, lângă Lacul Bisericii, au fost amplasate trei containere pentru colectarea selectivă. Nu vor rămâne acolo, sunt doar expuse pentru a fi văzute de populație. Acestea sunt noile modele de containere în care se pot colecta separat: hârtie și carton, sticlă, platic și metal.

Noile containere sunt ceva mai solide și mai bine securizate decât cele vechi. Astfel de containere vor fi amplasate în 80 de locații de pe raza municipiului, numărul punctelor de colectare selectivă din Câmpina urmând să ajungă la 141 (în prezent, sunt 61 de locații în care există deja pubele pentru colectare selectivă). 
Achiziționarea noilor containere face parte din planul de management al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară - ADI Deșeuri și se realizează în baza unui parteneriat încheiat între beneficiar - Primăria Câmpina, operatorul de salubritate Floricon Salub și EcoRom Ambalaje București.
Următorul pas firesc, logic, ar fi ca Primăria Câmpina să organizeze o campanie puternică de informare a populației cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor, la punctele de colectare și modul în care se poate face această colectare selectivă. În prezent, gradul de colectare selectivă la Câmpina este de doar 1,65%, iar media pe țară este de puțin peste 2%. Asta în condițiile în care normele europene ne impun 15%, procent care în următorii ani va crește progresiv până la 50%.

Citiți și Câmpina produce anual 10.425 tone deșeuri, din care doar 172 tone sunt colectate selectiv

7145 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • cristian 25.04.2017 08:28 e pus pe carosabil , eventualii depunatori intra pe carosabil ,pot fi loviti de automobile(cine e vinovat) in zona e stationarea interzisa si blocheaza intrarea pe o propietate.
  • Admin 25.04.2017 08:55 Containerele nu vor ramane acolo. Sunt doar expuse pentru a fi vazute de populatie. Numai ca, Primaria a cam intarziat cu campania de informare a populatiei.

Actualitate

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1604 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

610 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.