CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Bugetul Câmpinei pentru 2023, aprobat de Consiliul Local. Din prima încercare și fără prea multe discuții

- Actualitate -

Bugetul Câmpinei pentru 2023, aprobat de Consiliul Local. Din prima încercare și fără prea multe discuții

Bugetul local a municipiului Câmpina pentru anul 2023 a fost aprobat la ședința extraordinară a Consiliului Local de joi seară. Au fost 10 voturi “pentru” (Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Lorena Iordache, Costel Filip, Dan Nica, Florin Marcu, Viorica Vane, Cosmin Raț, Liviu Briciu, Valentin Crețu) și patru abțineri (Liviu Dumitrache, Liviu Davidescu, Bogdan Ene, Aron Sabo). Spre deosebire de anul trecut, când pentru adoptarea bugetului a fost nevoie de mai multe ședințe extraordinare ale Consiliului Local, iată că de această dată bugetul trece... din prima și chiar fără prea multe discuții.

Începem cu sfârșitul și precizăm că au votat în favoarea proiectului de buget: consilierii PNL, POL, Partidului Verde, independentul Costel Filip, consilierii USR - Viorica Vane și Valentin Crețu. S-au abținut de la vot consilierii PMP – Bogdan Ene și Aron Sabo, Liviu Davidescu (ProRomânia) și Liviu Dumitrache (viceprimar, USR). Au lipsit de la ședință Andrei Duran (PSD), Adina Gârbăcică (USR) și Marius Anghelescu (PMP). Au venit la ședință, dar nu au participat la vot, pentru a nu fi în incompatibilitate, Livia Lupu și Horațiu Zăgan, ambii de la PSD.
La începutul ședinței, primarul Alin Moldoveanu a făcut o prezentare pe scurt a proiectului de buget, menționând principalele investiții, precum și stadiul unor lucrări aflate în derulare. Trei lucruri importante trebuie evidențiate din discursul primarului. Primul – bugetul local, în valoare de 241.223.130 lei, va mai crește pe măsură ce se semnează noi contracte de finanțare la proiectele cu fonduri europene sau cu fonduri de la bugetul de stat. De exemplu, în buget nu este inclusă suma de peste 18 milioane lei pentru cele trei proiecte aprobate prin Programul “Anghel Saligny”, dar la care nu au fost semnate contractele de finanțare.
Al doilea lucru important, cheltuielile pentru unele capitole sunt prevăzute doar pe primele trei trimestre, urmând ca, pe parcursul anului, prin rectificări bugetare, după primirea cotelor defalcate, să fie acoperit și ultimul trimestru al anului. Iar aici intră salubritatea, iluminatul public și ratele la creditele bancare. Al treilea lucru, în proiectul de buget se regăsesc propunerile făcute de consilierii PNL, Partidului Verde, POL și USR, propuneri cu care respectivii consilieri au venit la întâlnirile organizate la Primărie pe tema bugetului local.

După prezentarea făcută de primar, au fost discutate amendamentele depuse la bugetul local, șase din partea PSD – toate respinse la vot, un amendament al consilierilor POL, PNL, Partidul Verde și Costel Filip, referitor la finanțarea secțiilor sportive de la CS Câmpina – retras ulterior și cu care se va veni sub forma unui proiect de hotărâre și un amendament al consilierului Cosmin Raț, singurul aprobat, privind includerea ATV-urilor alături de motocros, la un studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren destinat acestor activități. S-a trecut apoi la votul asupra bugetului local și cu 10 voturi favorabile și 4 abțineri, proiectul a fost aprobat.
Trebuie să mai menționăm câteva lucruri legate de această ședință. Pe masa consilierilor locali s-a aflat o adresă din partea Asociației Cartierelor Câmpinița și Muscel prin care se solicita scoaterea din lista obiectivelor de investiții a două proiecte: PUZ – ridicare restricție de construire, extindere tramă stradală și parcelare (126.000 lei) și PUZ – regenerare urbană, parcelare, modernizare și extindere căi de comunicații între străzile Muscelului, Drumul Taberei, Arinului, Rezervoarelor și Calea Doftanei (5.000 lei). Sunt două subiecte aici și s-a vorbit doar despre al doilea, primarul Alin Moldoveanu precizând că este vorba despre mai multe cereri de la cetățenii din zonele respective, care doresc să-și reglementeze căile de acces către proprietăți. Despre primul PUZ nu a spus nimeni nimic, a încercat viceprimarul să revină asupra subiectului, dar nu i-au prea ieșit... vorbele. Așa că, nimeni nu a aflat ce înseamnă acest PUZ pentru care se alocă 126.000 lei de la bugetul local. Un subiect asupra căruia vom reveni separat.
Un alt lucru, votul final. Aici sunt mai multe aspecte. PMP a anunțat că votează bugetul, dar un consilier a lipsit, iar ceilalți doi s-au abținut la vot. PSD a avut amendamente pe care le-a susținut consilierul ProRomânia și fiecare amendament în parte abia a reușit să strângă două-trei voturi. Consilierii USR s-au împărțit între pro și contra buget, iar unul dintre ei a lipsit. Partidul Verde, POL, PNL și independentul Costel Filip și-au arătat încă o dată susținerea față de primar. Acesta este Consiliul Local Câmpina.

Revenind puțin la viceprimarul USR Liviu Dumitrache, nu putem să nu remarcăm un lucru interesant. Proiectele USR au fost incluse în buget. Proiectele depuse prin bugetarea participativă, susținute de USR, au fost incluse în buget. Cu toate acestea, Liviu Dumitrache s-a abținut la votul final asupra bugetului. Nu mai vorbim de faptul că abținându-se, practic nu și-a votat nici salariul pe care îl încasează lună de lună de la Primărie, cu tot cu majorarea de 25% pentru fonduri europene, deși nu coordonează niciun proiect cu fonduri europene. Având în vedere toate aceste lucruri, precum și faptul că ceilalți doi consilieri USR prezenți la ședință au votat în favoarea bugetului, oare nu ar fi fost normal ca viceprimarul să explice ce nu e bun la acest buget și de ce nu l-a votat? Că poate e o problemă undeva și ceilalți nu o cunosc. Cât despre partea financiară, poate că Liviu Dumitrache are nobila intenție de a-și dona salariul de la Primărie (14.300 lei brut) pentru o cauză nobilă...


02 Feb 2023 21:58 3689 vizualizari



Comentarii






  • 03.02.2023 10:22 Magdalena Stan Deci a ieșit cum a vrut primarul !!!Începe circul cu pasajul ...Nu vedeți a fost oprită apa opt ore și a fost mate deranj,dar când o să rămâm orașul ce va fi ...Dar cine se gândește la cetățeni ,proiectul Sf este pe primul plan,câtă încăpățânare și ambiție personală!!!
2518 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1375 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5030 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1126 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV