Cum ar putea fi convinși unii cetățeni să-și parcheze mașinile în curți sau garaje și nu pe carosabil ori trotuare?

Social (Categoria articolului)

În urma articolelor noastre și a reacțiilor apărute în legătură cu problema locurilor de parcare insuficiente din municipiul Câmpina, mai mulți locuitori ne-au semnalat o altă situație existentă nu neapărat în zona centrală a localității, cât mai degrabă în cartiere. Este vorba despre parcarea mașinilor pe trotuare sau carosabil de către proprietari care au curți și chiar garaje.

Cu alte cuvinte, sunt zone unde într-adevăr locurile de parcare sunt insuficiente, dar există și zone unde pietonii merg pe stradă pentru a ocoli mașinile de pe trotuare sau traficul rutier este îngreunat de autoturismele lăsate pe carosabil deși pot fi parcate în curte sau garaj. Este o situație întâlnită în mai multe ale localității și este menționată inclusiv în Planul de Mobilitate Urbană realizat la comanda Primăriei Câmpina.
Oficial, Câmpina are 12.917 autovehicule, din care 11.102 autoturisme, aparținând atât populației, cât și agenților economici. Și tot oficial, Câmpina are 857 locuri de parcare, aici fiind vorba doar despre cele amenajate în parcările publice din municipiu. Nu există o evidență a locurilor de parcare de pe proprietățile private. Și nici nu există vreo autoritate dispusă să se implice în rezolvarea unor astfel de probleme, mai ales că nu avem nici măcar o legislație clară în acest domeniu. Și nici nu-i vedem pe polițiști umblând prin oraș pentru a-i convinge pe unii cetățeni că trotuarele sau carosabilul nu sunt locuri potrivite să-și lase mașinile.

5881 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Victor Zerbes 22.08.2016 07:29 Blocați-le roțile , ridicați mașinile , aplicați sancțiuni . Trotoarul este al peton-ului și nu poate fi obligat la asumarea riscului la accidente pentru câ domnii/doamnele conducâtori/are auto fac legea . Și câ ultimâ soluție , suspendarea permisului de conducere o lunâ - 3 luni și chiar mai mult , în funcție de numârul abaterilor la regulamentul de circulație pe drumurile publice .

Social

1933 vizualizari
20 feb. 2020 06:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2417 vizualizari
19 feb. 2020 13:57

În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.

Alte stiri recente

144 vizualizari
20 feb. 2020 13:05

Incredibil! Un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina

În Câmpina, municipiu european al mileniului al III-lea, întâlnim imagini ca cea alăturată, care pare de domeniul irealului. Ne-am uitat de mai multe ori înainte să ne decidem să abordăm acest subiect. Nu ne venea să credem, și, totuși, da, este adevărat, un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina!

1577 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

UPDATE - La ora 13.00, intervenția HidroPrahova s-a încheiat, circulația rutieră pe Bulevardul Carol I, în centrul municipiului, se desfășoară normal.

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția.