Cum ar putea fi convinși unii cetățeni să-și parcheze mașinile în curți sau garaje și nu pe carosabil ori trotuare?

Social (Categoria articolului)

În urma articolelor noastre și a reacțiilor apărute în legătură cu problema locurilor de parcare insuficiente din municipiul Câmpina, mai mulți locuitori ne-au semnalat o altă situație existentă nu neapărat în zona centrală a localității, cât mai degrabă în cartiere. Este vorba despre parcarea mașinilor pe trotuare sau carosabil de către proprietari care au curți și chiar garaje.

Cu alte cuvinte, sunt zone unde într-adevăr locurile de parcare sunt insuficiente, dar există și zone unde pietonii merg pe stradă pentru a ocoli mașinile de pe trotuare sau traficul rutier este îngreunat de autoturismele lăsate pe carosabil deși pot fi parcate în curte sau garaj. Este o situație întâlnită în mai multe ale localității și este menționată inclusiv în Planul de Mobilitate Urbană realizat la comanda Primăriei Câmpina.
Oficial, Câmpina are 12.917 autovehicule, din care 11.102 autoturisme, aparținând atât populației, cât și agenților economici. Și tot oficial, Câmpina are 857 locuri de parcare, aici fiind vorba doar despre cele amenajate în parcările publice din municipiu. Nu există o evidență a locurilor de parcare de pe proprietățile private. Și nici nu există vreo autoritate dispusă să se implice în rezolvarea unor astfel de probleme, mai ales că nu avem nici măcar o legislație clară în acest domeniu. Și nici nu-i vedem pe polițiști umblând prin oraș pentru a-i convinge pe unii cetățeni că trotuarele sau carosabilul nu sunt locuri potrivite să-și lase mașinile.

6494 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Victor Zerbes 22.08.2016 07:29 Blocați-le roțile , ridicați mașinile , aplicați sancțiuni . Trotoarul este al peton-ului și nu poate fi obligat la asumarea riscului la accidente pentru câ domnii/doamnele conducâtori/are auto fac legea . Și câ ultimâ soluție , suspendarea permisului de conducere o lunâ - 3 luni și chiar mai mult , în funcție de numârul abaterilor la regulamentul de circulație pe drumurile publice .

Social

2402 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3132 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

119 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

1148 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.