Cum ar putea fi convinși unii cetățeni să-și parcheze mașinile în curți sau garaje și nu pe carosabil ori trotuare?

Social (Categoria articolului)

În urma articolelor noastre și a reacțiilor apărute în legătură cu problema locurilor de parcare insuficiente din municipiul Câmpina, mai mulți locuitori ne-au semnalat o altă situație existentă nu neapărat în zona centrală a localității, cât mai degrabă în cartiere. Este vorba despre parcarea mașinilor pe trotuare sau carosabil de către proprietari care au curți și chiar garaje.

Cu alte cuvinte, sunt zone unde într-adevăr locurile de parcare sunt insuficiente, dar există și zone unde pietonii merg pe stradă pentru a ocoli mașinile de pe trotuare sau traficul rutier este îngreunat de autoturismele lăsate pe carosabil deși pot fi parcate în curte sau garaj. Este o situație întâlnită în mai multe ale localității și este menționată inclusiv în Planul de Mobilitate Urbană realizat la comanda Primăriei Câmpina.
Oficial, Câmpina are 12.917 autovehicule, din care 11.102 autoturisme, aparținând atât populației, cât și agenților economici. Și tot oficial, Câmpina are 857 locuri de parcare, aici fiind vorba doar despre cele amenajate în parcările publice din municipiu. Nu există o evidență a locurilor de parcare de pe proprietățile private. Și nici nu există vreo autoritate dispusă să se implice în rezolvarea unor astfel de probleme, mai ales că nu avem nici măcar o legislație clară în acest domeniu. Și nici nu-i vedem pe polițiști umblând prin oraș pentru a-i convinge pe unii cetățeni că trotuarele sau carosabilul nu sunt locuri potrivite să-și lase mașinile.

5813 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Victor Zerbes 22.08.2016 07:29 Blocați-le roțile , ridicați mașinile , aplicați sancțiuni . Trotoarul este al peton-ului și nu poate fi obligat la asumarea riscului la accidente pentru câ domnii/doamnele conducâtori/are auto fac legea . Și câ ultimâ soluție , suspendarea permisului de conducere o lunâ - 3 luni și chiar mai mult , în funcție de numârul abaterilor la regulamentul de circulație pe drumurile publice .

Social

596 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2099 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.

Alte stiri recente

1227 vizualizari
19 sept. 2019 12:49

Restricții de circulație pe Bulevardul Carol I și unele străzi adiacente în perioada Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Primăria Câmpina anunță că de vineri, 20 septembrie, ora 17.30 și până luni, 23 septembrie, ora 7.00, vor fi instituite unele restricții în privința traficului rutier, cu ocazia desfășurării celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor (notariate).

1510 vizualizari
19 sept. 2019 12:27

O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.