CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Școlile din Câmpina trebuie să vireze la bugetul local jumătate din chiriile încasate

- Actualitate -

Școlile din Câmpina trebuie să vireze la bugetul local jumătate din chiriile încasate

Consiliul Local Câmpina a aprobat tarifele minime pentru închirierea unor clădiri și terenuri aflate în administrarea unităților de învățământ. De asemenea, s-a stabilit ca fiecare școală din municipiu să vireze la bugetul local jumătate din suma încasată din chirii. Asta în condițiile în care exista deja o hotărâre a administrației locale, din 2005, care prevedea că unitățile școlare pot păstra toți banii încasați din chirii. 

Decizia Consiliului Local a plecat de la raportul făcut de Curtea de Conturi în urma efectuării unui control la unitățile de învățământ. S-a constatat că, în ceea ce privește Colegiul Tehnic Forestier, instituția nu a virat la bugetul local cotă-parte din chiria încasată în anul precedent. Curtea de Conturi a cerut Consiliului Local să clarifice problema având în vedere că, potrivit Legii 213/1998, școlile au dreptul la 20%-50% din chiriile încasate. Diferența între 80%-50% trebuie virată la bugetul local. Prin urmare, Consiliul Local a aprobat nivelul minim de 50%.
Totuși, câteva lucruri ar trebui precizate, deși CL Câmpina nu a ținut cont de ele.
- Consiliul Local a făcut cum a cerut Curtea de Conturi, care a avut în vedere doar Legea 213/1998. Mai există, însă, și Legea Educației Naționale (1/2011) care prevede, la Articolul 108, că "Veniturile proprii ale unei unități de învățământ nu diminuează finanțarea de bază, complementară sau suplimentară și sunt utilizate conform deciziilor consiliului de administrație al școlii. La sfârșitul anului bugetar, sumele necheltuite rămân în contul unității de învățământ și se reportează pentru bugetul anual următor".
- Hotărârea nr. 20/24 februarie 2005 a Consiliului Local Câmpina, prin care școlile puteau păstra integral banii din chirii este perfect legală și a fost aprobată atunci tocmai pentru a încuraja unitățile de învățământ să aibă venituri proprii, după cum a afirmat și consilierul Marian Nistor la ultima ședință a CL. Acum, cu noua hotărâre, cea veche dispare.
- Unitățile școlare trebuie încurajate să se autofinanțeze, nu să le iei chiriile cu o mână, la bugetul local, iar apoi să le dai cu cealaltă mână, de la bugetul local, bani pentru o bună funcționare. Lucru subliniat de consilierul Monica Clinciu, care a spus că o lege mai trebuie interpretată și în spiritul ei, nu doar în litera ei.

Cât despre tarifele minime pentru închirierea unor clădiri și terenuri aflate în administrarea unităților de învățământ, le puteți vedea în facsimilul de la acest articol.


15 Mar 2016 10:44 4864 vizualizari


Comentarii


  • 15.03.2016 16:30 dan Tiseanu are atât de multe probleme la primărie sesizate de curtea de conturi încât nu îl mai interesează și de ceilalți. Va pierde alegerile pentru că angajații primărieei și invatamantul nu îl mai votează. Nu a învățat nimic din esecul lui Volosevici. Dar poate este mai bine.
73 vizualizari 25 Jul 2024 19:27 Primim de la cititori. Grădinile suspendate de la... Căminul Petrol

Primim de la cititori. Grădinile suspendate de la... Căminul Petrol

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.38.425 o imagine surprinsă în cursul zilei de joi, 25 iulie, în incinta Căminului Petrol.

citeste mai mult
2137 vizualizari 24 Jul 2024 23:14 Peste 5,5 milioane lei din bugetul local al Câmpinei pentru trei proiecte cu fonduri europene, nefinalizate la timp

Peste 5,5 milioane lei din bugetul local al Câmpinei pentru trei proiecte cu fonduri europene, nefinalizate la timp

Joi, 25 iulie, de la ora 11.00, primarul Alin Moldoveanu i-a convocat pe consilierii locali într-o ședință extraordinară, care cu siguranță va provoca multe discuții.

citeste mai mult
550 vizualizari 24 Jul 2024 20:17 Joi, 25 iulie, în Câmpina se vor auzi focuri de armă. E doar un exercițiu al Jandarmeriei

Joi, 25 iulie, în Câmpina se vor auzi focuri de armă. E doar un exercițiu al Jandarmeriei

În cursul zilei de joi, 25 iulie, între orele 9.00 și 14.00, la Câmpina este planificat un exercițiu al Inspectoratului Județean al Jandarmeriei, care va avea loc în interiorul unității de jandarmi din sudul Câmpinei, vis-a-vis de Complexul comercial Lidl.

citeste mai mult
1929 vizualizari 24 Jul 2024 13:30 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV