A încetat din viață generalul Damian Miclea, fost director al Școlii de Poliție Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a anunțat astăzi, 24 ianuarie, vestea tragică a trecerii în neființă în cursul acestei dimineți a generalului în rezervă profesor universitar doctor Damian Miclea, fost secretar de stat în MAI, șef al IJP Prahova, dar și director al Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în perioada 25 mai 2000 - 19 martie 2001.

Născut pe 15 mai 1954, la Ploiești, generalul Damian Miclea a avut o carieră strălucită în Poliția Română, cea mai mare parte a activității sale desfășurând-o în Prahova. Astfel, a fost ofițer de cercetare penală și criminalistică, director și șef al IJP Prahova timp de zece ani, director general al Direcției de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog din MAI, coordonator al grupului interministerial de lucru privind combaterea traficului de ființe umane, subscretar de stat în MAI în perioada 2006-2008. De asemenea, a parcurs toate treptele ierarhiei didactice, în afara perioadei de conducere a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina fiind profesor universitar la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București, dar și la Colegiul Național de Afaceri Interne. Era doctor în drept, cu specializarea criminologie și psihopedagogie. 
IJP Prahova a mai anunțat că trupul neînsuflețit al generalului Damian Miclea a fost depus în cursul acestei zile la Biserica ”Sf. Dumitru”, din localitatea Ploieștiori, Strada Teleajen, înhumarea fiind programată pentru duminică, 26 ianuarie, ora 12.00, la cimitirul din aceeași localitate.
Întregul colectiv al IJP Prahova transmite familiei sincere condoleanțe și gânduri de compasiune, alăturându-se celor care îi aduc un ultim și pios omagiu.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

9504 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2559 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

376 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

145 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

575 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: