CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Sâmbătă, 19 august, sărbătoare la Pietriceaua

- Eveniment -

Sâmbătă, 19 august, sărbătoare la Pietriceaua

Sâmbătă, 19 august, la Pietriceaua, sat al comunei Brebu, va fi mare sărbătoare. Primăria comunei Brebu organizează Ziua satului Pietriceaua.

Sărbătoarea va avea loc la Căminul Cultural din Pietriceaua, iar programul artistic va începe la ora 14.00, pe scenă urcând formația câmpineană Alesis, soliștii Gigi Stoica, Corina Dragomir și Adriana Deaconu.
Pe platoul din fața Căminului Cultural vor fi tarabe cu diferite produse tradiționale, precum și terase.
Satul Pietriceaua este unul dintre cele mai frumoase din Prahova, dar parcă se vorbește prea puțin de aceste locuri, care reușesc încă să mai păstreze o frumusețe și o simplitate ancestrale. Unul dintre puține locuri din România în care comuniștii nu au reușit colectivizarea, Pietriceaua are o frumuseșțe aparte, pe care nu o poți simți și înțelege decât parcurgând culmile domoale care duc spre acest sat. Atestat documentar pe 29 mai 1561, satul Pietriceaua se bucură de o biserică unică, din piatră, puternică și dârză, așa cum este și spiritul oamenilor de pe aceste meleaguri. Biserica având hramul Sfânta Treime a fost târnosită de Episcopul Teoctist în urmă cu peste șase decenii, înainte de a deveni Patriarhul României. Pe aceste meleaguri au poposit de-a lungul veacurilor voievozi și oameni de seamă ai nației noastre - de la Regele Carol I la pictorii Sava Henția, Ștefan Luchian și Nicolae Grigorescu, de la generalul doctor Carol Davila și până la Nicolae Iorga, Dimitrie Bolintineanu și Alexandru Vlahuță.


13 Aug 2023 10:04 3460 vizualizari


Comentarii


332 vizualizari 20 Jul 2024 12:34 La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina va fi gazda unui concert extraordinar, inclus în șirul mai larg al evenimentelor intitulate ”Seratele Hasdeu”.

citeste mai mult
3411 vizualizari 18 Jul 2024 16:31 Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Cu ceva întârziere față de tradiția anilor precedenți, ediția 2024 a evenimentului Câmpina Summer Park Music va avea loc în zilele de 28 iulie, 4 și 25 august.

citeste mai mult
468 vizualizari 18 Jul 2024 07:20 La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

Competiția de ciclism montan Royal Race a ajuns la ediția a V-a, programată anul acesta la 1 septembrie, pe dealul Muscel și în împrejurimile Câmpinei, cu plecarea de pe Strada Prutului, de lângă Parcul Soceram.

citeste mai mult
829 vizualizari 17 Jul 2024 20:08 Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Hawaii Vibes este denumirea evenimentului care va avea loc miercuri, 24 iulie, cu începere de la ora 21.30, la Premium Tenis Club din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV