Închiderea Pieței Centrale Câmpina, principalul subiect discutat la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență
Actualitate (Categoria articolului)
La sediul Primăriei Câmpina a avut loc, vineri dimineață, ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU), convocată de primarul Alin Moldoveanu în urma adoptării Hotărârii 52/5 noiembrie 2020 de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Această hotărâre a CNSU prevede o serie de noi restricții care urmează să intre în vigoare de luni, 9 noiembrie 2020, la nivel național, pentru următoarele 30 de zile.
Membrii CLSU Câmpina sunt primarul localității și administratorul public, șeful Biroului pentru Situații de Urgență din Primărie, comandantul Poliției Municipale, reprezentanții ISU și Jandarmeriei, directorul Poliției Locale, la ședința de astăzi participând și Marian Nistor, directorul Pieței Centrale Câmpina, asta având în vedere faptul că hotărârea CNSU prevede "supendarea activității în piețele agroalimentare închise". Piața Centrală Câmpina funcționează într-un spațiu închis, corpul C1, prin urmare activitatea acesteia ar trebui suspendată de luni. Iar aici discuțiile au fost ceva mai ample, în încercarea de a se găsi o soluție pentru ca activitatea comercianților să poată continua. S-a discutat despre mutarea comercianților din Corpul C1 în spatele pieței, pe locul fostul bazar, terenul respectiv aflându-se, de asemenea, în administrarea Serviciului Public al Pieței Centrale. Pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie mai întâi ca de pe teren să fie ridicate chioșcurile de tablă care mai există acolo, trebuie realizat un flux de intrare/ieșire, trebuie stabilite măsuri de respectare a distanțării sociale și trebuie obținut apoi avizul ISU. Precizăm faptul că este vorba doar despre mutarea comercianților care își vând marfa la tarabe. Magazinele din piață (așa-numitele boxe) vor fi închise, cu excepția celor două magazine cu carne, care pot inversa fluxul și își pot vinde produsele în exteriorul spațiului, în spatele Corpului C1.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență se va întruni și luni, 9 noiembrie, pentru a relua discuțiile legate de restricțiile stabilite de CNSU, în week-end urmând să fie publicată în Monitorul Oficial și ordonanța de urgență aprobată de Guvern noaptea trecută, care va stabili, practic, forma finală a restricțiilor ce urmează să fie aplicate pentru următoarele 30 de zile.
Menționăm principalele restricții incluse în Hotărârea nr. 52/5 noiembrie a CNSU:
- Masca devine obligatorie în toată țara pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de rata de infectare.
- Toate instituțiile publice, precum și toți operatorii economici publici sau privați să aibă obligația organizării activității și desfășurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activității nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin 2 ore.
- Școlile, creșele și grădinițele, închise în toată țara, cursurile urmând să se desfășoare exclusiv.
- Interzicerea deplasării pe timpul nopții în intervalul orar 23.00–5.00. Excepții: mersul la serviciu, mersul la doctor sau la farmacie, îngrijirea copiilor și a bătrânilor, decesul unui membru al familiei. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
- Interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.
- Suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor. Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
- Obligația ca operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private să-și organizeze și desfășoare activitatea în intervalul orar 05.00 – 21.00. Excepție vor face cei care fac livrări la domiciliu, farmaciile și benzinăriile.
Comentarii
- 06.11.2020 13:37 Cred ca decizia se va schimba curand, cel putin la Campina este ciudat sa inchizi Piata Centrala si sa dai toti producatorii afara, cu marfa perisabila, in lunile noiembrie si decembrie iar Carrefour, Romal, etc. sa ramana deschise si cu activitatea neperturbata.
- 06.11.2020 17:48 De ce nu se organizeaza aceasta piata in aer liber in parcarea din fata Carrefour? Este administrata de Primarie! Parcarea poate fi inchisa deoarece este o situatie deosebita iar clientii/cetatenii pot veni la cumparaturi si pe propriile picioare. Cu jaloane si benzi de ghidare, ca la aeroport, ca artera/e pincipala/e cu ramificatii spre tarabele individuale se poate organiza fluxul intrare - iesire. Ramificatiile cu lungime de 4 m pana la taraba individuala si amprenta pe asfalt de distantare la 2 m. Tarabele sunt din plastic si rezista la ploaie. Marfa si-o protejeaza fiecare comerciant. Nu se ridica tonete, nu se strica nimic, cheltuielile sunt mici! Si Campinenii vor avea piata in aer liber, cu flux de acces si distantare. Doar cineva care trebuie sa stea la intrare si sa permita accesul in functie de aglomeratie si temperatura si unul care sa solicite respectuos si sa distanteze pe cei care asteapta intrarea! Nu cred ca este greu!
- 07.11.2020 07:32 AVEM CEA MAI FRUMOASA PIATA DIN JUDET. CARE E DIFERENTA INTRE PIATA SI CARREFOUR? FACETI COMPARATIE CU PIETELE DIN BUCURESTI, ACOLO JALE.
- 07.11.2020 10:10 Dati jos gemurile din lateral si o sa fie piata deschisa. 👍
- 07.11.2020 10:54 In supermarketul din piata ai voie sa iti faci cumparaturile printre rafturile inghesuite iar in piata nu.O solutie ar fi fost reducerea numarului de tarabe si reamenajarea dispuneii lor cu pastrarea distantarii sociale si asigurarea unor fluxuri de intrare si iesire din piata.aNu duceti grija comerciantilor din piata si supermarketuri, nu plangeti ca nu pot supravietui,au grija mereu prin preturile practicate sa isi asigure venituri multumitoare.Majoritatea din piata sunt samsari care vin cu preturi umflate.Producatori autentici mai putini.
- 08.11.2020 08:23 SUPERMARKETURILE , NU SANT , SPATII , INCHISE ?I-ATI NENOROCIT , PE PRODUCATORII , ROMANI . AU MUNCIT , UN AN DE ZILE. SI I=ATI, TRIMIS , LA SAPA DE LEMN ,
Actualitate

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...
Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...
După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.
Alte stiri recente

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”
În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina
Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.