CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Închiderea Pieței Centrale Câmpina, principalul subiect discutat la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență

- Actualitate -

Închiderea Pieței Centrale Câmpina, principalul subiect discutat la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc, vineri dimineață, ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU), convocată de primarul Alin Moldoveanu în urma adoptării Hotărârii 52/5 noiembrie 2020 de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Această hotărâre a CNSU prevede o serie de noi restricții care urmează să intre în vigoare de luni, 9 noiembrie 2020, la nivel național, pentru următoarele 30 de zile.

Membrii CLSU Câmpina sunt primarul localității și administratorul public, șeful Biroului pentru Situații de Urgență din Primărie, comandantul Poliției Municipale, reprezentanții ISU și Jandarmeriei, directorul Poliției Locale, la ședința de astăzi participând și Marian Nistor, directorul Pieței Centrale Câmpina, asta având în vedere faptul că hotărârea CNSU prevede "supendarea activității în piețele agroalimentare închise". Piața Centrală Câmpina funcționează într-un spațiu închis, corpul C1, prin urmare activitatea acesteia ar trebui suspendată de luni. Iar aici discuțiile au fost ceva mai ample, în încercarea de a se găsi o soluție pentru ca activitatea comercianților să poată continua. S-a discutat despre mutarea comercianților din Corpul C1 în spatele pieței, pe locul fostul bazar, terenul respectiv aflându-se, de asemenea, în administrarea Serviciului Public al Pieței Centrale. Pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie mai întâi ca de pe teren să fie ridicate chioșcurile de tablă care mai există acolo, trebuie realizat un flux de intrare/ieșire, trebuie stabilite măsuri de respectare a distanțării sociale și trebuie obținut apoi avizul ISU. Precizăm faptul că este vorba doar despre mutarea comercianților care își vând marfa la tarabe. Magazinele din piață (așa-numitele boxe) vor fi închise, cu excepția celor două magazine cu carne, care pot inversa fluxul și își pot vinde produsele în exteriorul spațiului, în spatele Corpului C1.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență se va întruni și luni, 9 noiembrie, pentru a relua discuțiile legate de restricțiile stabilite de CNSU, în week-end urmând să fie publicată în Monitorul Oficial și ordonanța de urgență aprobată de Guvern noaptea trecută, care va stabili, practic, forma finală a restricțiilor ce urmează să fie aplicate pentru următoarele 30 de zile.

Menționăm principalele restricții incluse în Hotărârea nr. 52/5 noiembrie a CNSU:
- Masca devine obligatorie în toată țara pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de rata de infectare.
- Toate instituțiile publice, precum și toți operatorii economici publici sau privați să aibă obligația organizării activității și desfășurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activității nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin 2 ore.
Școlile, creșele și grădinițele, închise în toată țara, cursurile urmând să se desfășoare exclusiv.
- Interzicerea deplasării pe timpul nopții în intervalul orar 23.00–5.00. Excepții: mersul la serviciu, mersul la doctor sau la farmacie, îngrijirea copiilor și a bătrânilor, decesul unui membru al familiei. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
Interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. 
- Suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor. Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
- Obligația ca operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private să-și organizeze și desfășoare activitatea în intervalul orar 05.00 – 21.00. Excepție vor face cei care fac livrări la domiciliu, farmaciile și benzinăriile.


06 Nov 2020 12:12 8530 vizualizari


Comentarii


  • 08.11.2020 08:23 TITI SUPERMARKETURILE , NU SANT , SPATII , INCHISE ?I-ATI NENOROCIT , PE PRODUCATORII , ROMANI . AU MUNCIT , UN AN DE ZILE. SI I=ATI, TRIMIS , LA SAPA DE LEMN ,
  • 07.11.2020 10:54 The Mask In supermarketul din piata ai voie sa iti faci cumparaturile printre rafturile inghesuite iar in piata nu.O solutie ar fi fost reducerea numarului de tarabe si reamenajarea dispuneii lor cu pastrarea distantarii sociale si asigurarea unor fluxuri de intrare si iesire din piata.aNu duceti grija comerciantilor din piata si supermarketuri, nu plangeti ca nu pot supravietui,au grija mereu prin preturile practicate sa isi asigure venituri multumitoare.Majoritatea din piata sunt samsari care vin cu preturi umflate.Producatori autentici mai putini.
  • 07.11.2020 10:10 Costin Dati jos gemurile din lateral si o sa fie piata deschisa. 👍
  • 07.11.2020 07:32 Corina AVEM CEA MAI FRUMOASA PIATA DIN JUDET. CARE E DIFERENTA INTRE PIATA SI CARREFOUR? FACETI COMPARATIE CU PIETELE DIN BUCURESTI, ACOLO JALE.
  • 06.11.2020 17:48 Calin Mircea De ce nu se organizeaza aceasta piata in aer liber in parcarea din fata Carrefour? Este administrata de Primarie! Parcarea poate fi inchisa deoarece este o situatie deosebita iar clientii/cetatenii pot veni la cumparaturi si pe propriile picioare. Cu jaloane si benzi de ghidare, ca la aeroport, ca artera/e pincipala/e cu ramificatii spre tarabele individuale se poate organiza fluxul intrare - iesire. Ramificatiile cu lungime de 4 m pana la taraba individuala si amprenta pe asfalt de distantare la 2 m. Tarabele sunt din plastic si rezista la ploaie. Marfa si-o protejeaza fiecare comerciant. Nu se ridica tonete, nu se strica nimic, cheltuielile sunt mici! Si Campinenii vor avea piata in aer liber, cu flux de acces si distantare. Doar cineva care trebuie sa stea la intrare si sa permita accesul in functie de aglomeratie si temperatura si unul care sa solicite respectuos si sa distanteze pe cei care asteapta intrarea! Nu cred ca este greu!
  • 06.11.2020 13:37 Vasilica Cred ca decizia se va schimba curand, cel putin la Campina este ciudat sa inchizi Piata Centrala si sa dai toti producatorii afara, cu marfa perisabila, in lunile noiembrie si decembrie iar Carrefour, Romal, etc. sa ramana deschise si cu activitatea neperturbata.
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
214 vizualizari 19 Jun 2024 23:33 Irina Nistor, primarul ales al Câmpinei: ”Mi-am propus să particip la ședințele Consiliului Local din perioada iunie - septembrie 2024”

Irina Nistor, primarul ales al Câmpinei: ”Mi-am propus să particip la ședințele Consiliului Local din perioada iunie - septembrie 2024”

În declarația comună a Partidului Social Democrat și a Partidului Câmpina Curată, susținută miercuri după-amiază, s-au făcut mai multe afirmații interesante, vorbitori fiind președinții celor două partide, Ioan Mușat, respectiv, Rudolf Leica, precum și primarul ales al Câmpinei, Irina Nistor.

citeste mai mult
732 vizualizari 19 Jun 2024 19:46 PSD și PCC solicită actualei administrații a Câmpinei organizarea unui referendum pe tema pasajului subteran

PSD și PCC solicită actualei administrații a Câmpinei organizarea unui referendum pe tema pasajului subteran

În cadrul unei declarații comune de presă a Partidului Social Democrat și Partidului Câmpina Curată, alături de primarul ales al municipiului Câmpina, Irina Nistor, s-au ridicat câteva probleme foarte importante, solicitându-se actualei administrații unele măsuri concrete și imediate.

citeste mai mult
730 vizualizari 19 Jun 2024 19:11 Primim de la cititori. Incredibil - două vaci s-au plimbat nestingherite pe bulevardul central al Câmpinei!

Primim de la cititori. Incredibil - două vaci s-au plimbat nestingherite pe bulevardul central al Câmpinei!

Mai mulți cititori CâmpinaTV.ro ne-a transmis mai multe imagini surprinse în această după-amiază pe Bulevardul Carol I, artera principală de circulație a Câmpinei.

citeste mai mult
795 vizualizari 19 Jun 2024 10:11 810 locuri disponibile în liceele câmpinene pentru admiterea 2024

810 locuri disponibile în liceele câmpinene pentru admiterea 2024

Liceele câmpinene pun în acest an la dispoziția absolvenților de clasa a VIII-a, în total, 810 locuri din care: 644 locuri la învățământul de zi, 140 locuri la învățământul profesional de stat cu durata de trei ani și 26 locuri la învățământul dual.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV