Una dintre obligațiile impuse administrațiilor locale prin Ordonanță Militară a fost și cea de a se realiza o evidență a persoanelor de peste 65 de ani din fiecare localitate și de a identifica acele persoane, din această categorie de vârstă, care nu au pe nimeni care să le ajute. S-a stabilit o întreagă procedură, astfel încât persoanele respective să poată fi sprijinite de administrațiile locale în această perioadă dificilă.
La Câmpina, din păcate, Primăria nu știe cu exactitate nici la ora aceasta câte persoane de peste 65 de ani sunt în oraș și câte dintre ele au nevoie reală de ajutor instituțional. Sau dacă știe, nu spune public... Profitând de conferința de presă organizată de Primăria Câmpina împreună cu conducerea Spitalului Municipal, l-am întrebat pe primarul Horia Tiseanu câte persoane de peste 65 de ani, singure și fără ajutor, au apelat la serviciile Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Câmpina. ”Nu știu”, a fost răspunsul primarului, care chiar s-a arătat foarte deranjat de insistența noastră în momentul în care i-am cerut măcar un număr aproximativ. În cele din urmă, la finalul respectivei conferințe de presă, primarul Horia Tiseanu a cerut colaboratorilor o situație a solicitărilor primite la Primărie și ne-a comunicat că, în intervalul 30 martie - 1 aprilie 2020, au apelat prin dispeceratul Poliției Locale la Direcția de Asistența Socială 10 persoane - nouă care au solicitat să le asigure cineva cumpărăturile de strictă necesitate, contra cost și o singură persoană care a avut nevoie și de ajutor financiar pentru aceste cumpărături.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.