Foarte puține persoane vârstnice au apelat la ajutorul Primăriei Câmpina pentru cumpărăturile de strictă necesitate

Social (Categoria articolului)

Una dintre obligațiile impuse administrațiilor locale prin Ordonanță Militară a fost și cea de a se realiza o evidență a persoanelor de peste 65 de ani din fiecare localitate și de a identifica acele persoane, din această categorie de vârstă, care nu au pe nimeni care să le ajute. S-a stabilit o întreagă procedură, astfel încât persoanele respective să poată fi sprijinite de administrațiile locale în această perioadă dificilă.

La Câmpina, din păcate, Primăria nu știe cu exactitate nici la ora aceasta câte persoane de peste 65 de ani sunt în oraș și câte dintre ele au nevoie reală de ajutor instituțional. Sau dacă știe, nu spune public... Profitând de conferința de presă organizată de Primăria Câmpina împreună cu conducerea Spitalului Municipal, l-am întrebat pe primarul Horia Tiseanu câte persoane de peste 65 de ani, singure și fără ajutor, au apelat la serviciile Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Câmpina. ”Nu știu”, a fost răspunsul primarului, care chiar s-a arătat foarte deranjat de insistența noastră în momentul în care i-am cerut măcar un număr aproximativ. În cele din urmă, la finalul respectivei conferințe de presă, primarul Horia Tiseanu a cerut colaboratorilor o situație a solicitărilor primite la Primărie și ne-a comunicat că, în intervalul 30 martie - 1 aprilie 2020, au apelat prin dispeceratul Poliției Locale la Direcția de Asistența Socială 10 persoane - nouă care au solicitat să le asigure cineva cumpărăturile de strictă necesitate, contra cost și o singură persoană care a avut nevoie și de ajutor financiar pentru aceste cumpărături.

3289 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2097 vizualizari
02 dec. 2020 07:55

Un drapel nou flutură în vânt la "Observator", pe dealul Muscel din Câmpina

Pe 30 noiembrie 2018, înaintea celebrării Centenarului Marii Uniri, reprezentanții Fundației Zamolxes din Câmpina împreună cu cei Radioclubului Municipal au montat un drapel național la ”Observator”, pe dealul Muscel. A fost primul tricolor care a fluturat pe Muscel, la "Observator", un loc drag multor câmpineni, situat la o altitudine de 550 metri și de unde se poate vedea întregul oraș.

Alte stiri recente

88 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

387 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.