Au început lucrările la noua grădiniță din cartierul Uniunea Europeană, din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Zilele trecute au început lucrările la o nouă grădiniță în Câmpina, care va fi realizată pe Strada Uniunea Europeană, în apropierea terenului sintetic de fotbal de la Căminul Petrol. Investiția este realizată din fonduri europene și se numără printre proiectele fostei administrații locale, blocate de Ministerul Dezvoltării și deblocate de primarul Alin Moldoveanu împreună cu actualul Consiliu Local, la începutul acestui mandat.

Proiectul privind construirea și dotarea unei noi grădinițe în Câmpina a fost început în anul 2018. A urmat blocarea fondurilor europene pentru corecțiile de la lucrarea de la Calea Dacia. Odată cu instalarea noii administrații la Casa cu Grifoni, după deblocarea fondurilor europene, au apărut alte probleme: pe acest teren existau două guri de sondă, terenul era contaminat cu produse petroliere, mai mult, era traversat în subteran de o conductă aparținând OMV, iar pe deasupra trece linia electrică de medie tensiune. Având în vedere toate aceste probleme, Direcția de Sănătate Publică a cerut Primăriei să găsească un alt teren pentru construirea grădiniței, dar cum este vorba despre un proiect cu fonduri europene, amplasamentul nu poate fi schimbat, trebuie menținut cel care apare în cererea de finanțare depusă în 2018. Potrivit Primăriei Câmpina, la sfârșitul mandatului trecut, OMV a închis gurile de sondă și a ecologizat terenul. De asemenea, OMV a fost de acord cu repoziționarea conductei care trece pe acest teren. Apoi, au avut loc discuții cu reprezentanții Electrica Muntenia Nord și au fost identificate soluții astfel încât poziționarea clădirii și a spațiilor de joacă pentru copii să fie în afara zonei de protecție stabilită de deținătorul rețelei de medie tensiune.
Contractul de finanțare a fost semnat de actulul primar, Alin Moldoveanu, în aprilie anul trecut. Contractul are o valoare de 5.588.997,73 lei, iar realizarea acestui obiectiv va fi finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În septembrie anul trecut a fost finalizată licitația pentru proiectarea și execuția grădiniței, licitație câștigată de asocierea formată din firmele Ideal Max Construct dn Constanța (partea de construcție) și Struct Quality and Building SRL, din Afumați, Ilfov (partea de proiectare), cu prețul de 3.829.133 lei, fără TVA.
Acum, după cum spuneam, au început lcurările efective, iar termenul de finalizare a noii grădinițe este 31 decembrie 2023.

2466 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1394 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2376 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.