De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Social (Categoria articolului)

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.

Liceul Tehnologic Energetic derulează în prezent învățământ profesional în sistemul dual, prin parteneriate încheiate cu patru firme - Michelin Florești, General Meel Electric Băicoi, Energom Cluj-Napoca și Tiab București, primele două fiind chiar reprezentate la eveniment de Anca Oroviceanu și Dan Tudorache. De asemenea, la evenimentul de la Liceul Energetic au mai fost prezenți inspectorul de specialitate Ion Ionescu, de la Inspectoratul Școlar Județean Prahova, dar și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, interesat de dezvoltarea învățământului dual în unitățile școlare din localitate.
Elevii au fost primiți în holul principal al Liceului Tehnologic Energetic, după care au vizitat Atelierul de practică productivă din incinta instituției, Laboratorul de electronică și automatizări, iar la final, în biblioteca liceului, s-au tras concluziile, totul pe durata unei ore de curs. ”Prin aceste acțiuni nu vrem ca toți să vă îndreptați spre învățământul tehnic și profesional, dar vrem să aveți toate informațiile, pentru ca împreună cu părinții să alegeți în deplină cunoștință de cauză, știind toate avantajele cursurilor din învățământul tehnic, profesional”, a fost mesajul inspectorului Ion Ionescu.
La rândul său, gazda evenimentului, directorul Liceului Energetic, prof. Stan Sârbu, le-a spus elevilor: ”Sunt plăcut surprins să vă văd la Liceul Energetic. Vrem să vedeți cum se desfășoară activitatea practică, instructivă la nivelul instituției noastre și pentru că, probabil, unii dintre voi veți fi interesați să veniți la Energetic, vă arătăm câteva lucruri care au loc aici, la noi. Veți afla oferta noastră educațională, atât pentru învățământul tehnic, dual, dar și cel teoretic”.
Evenimentul de vineri nu va fi singular, la Liceul Energetic vor mai veni în vizită, în această perioadă, și elevi de la alte școli, dar se vor face și sesiuni online pentru elevii de la unitățile de învățământ din localitățile limitrofe.
Efectele întâlnirilor din această perioadă se vor vedea în vară, odată cu înscrierea elevilor din clasele a VIII-a pentru învățământul liceal, fie că va fi vorba de profilul teoretic, fie de cele tehnice, profesionale.

4753 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

5783 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.

3350 vizualizari
14 apr. 2021 23:25

Agenții economici, asociațiile de proprietari și romii din localitate, invitați să se alăture proiectului "Câmpina curată"

2 comentarii

Proiectul #9ne pasă Împreună pentru ”Câmpina curată”, inițiat de mai multe organizații neguvernamentale și instituții de învățământ din municipiu, se apropie de prima sa acțiune din calendarul de ecologizare a mai multor zone din localitate, acțiune programată sâmbătă, 24 aprilie 2021. Primăria susține demersul societății civile, fiind partener al inițiatorilor acestui proiect, alături de Floricon Salub, Ocolul Silvic și Protoieria Câmpina. 

Alte stiri recente

2158 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3443 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.