De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Social (Categoria articolului)

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.

Liceul Tehnologic Energetic derulează în prezent învățământ profesional în sistemul dual, prin parteneriate încheiate cu patru firme - Michelin Florești, General Meel Electric Băicoi, Energom Cluj-Napoca și Tiab București, primele două fiind chiar reprezentate la eveniment de Anca Oroviceanu și Dan Tudorache. De asemenea, la evenimentul de la Liceul Energetic au mai fost prezenți inspectorul de specialitate Ion Ionescu, de la Inspectoratul Școlar Județean Prahova, dar și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, interesat de dezvoltarea învățământului dual în unitățile școlare din localitate.
Elevii au fost primiți în holul principal al Liceului Tehnologic Energetic, după care au vizitat Atelierul de practică productivă din incinta instituției, Laboratorul de electronică și automatizări, iar la final, în biblioteca liceului, s-au tras concluziile, totul pe durata unei ore de curs. ”Prin aceste acțiuni nu vrem ca toți să vă îndreptați spre învățământul tehnic și profesional, dar vrem să aveți toate informațiile, pentru ca împreună cu părinții să alegeți în deplină cunoștință de cauză, știind toate avantajele cursurilor din învățământul tehnic, profesional”, a fost mesajul inspectorului Ion Ionescu.
La rândul său, gazda evenimentului, directorul Liceului Energetic, prof. Stan Sârbu, le-a spus elevilor: ”Sunt plăcut surprins să vă văd la Liceul Energetic. Vrem să vedeți cum se desfășoară activitatea practică, instructivă la nivelul instituției noastre și pentru că, probabil, unii dintre voi veți fi interesați să veniți la Energetic, vă arătăm câteva lucruri care au loc aici, la noi. Veți afla oferta noastră educațională, atât pentru învățământul tehnic, dual, dar și cel teoretic”.
Evenimentul de vineri nu va fi singular, la Liceul Energetic vor mai veni în vizită, în această perioadă, și elevi de la alte școli, dar se vor face și sesiuni online pentru elevii de la unitățile de învățământ din localitățile limitrofe.
Efectele întâlnirilor din această perioadă se vor vedea în vară, odată cu înscrierea elevilor din clasele a VIII-a pentru învățământul liceal, fie că va fi vorba de profilul teoretic, fie de cele tehnice, profesionale.

5209 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3967 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.

2716 vizualizari
24 nov. 2021 22:52

Despre reziliență și bullying, inclusiv în școlile și liceele din Câmpina, cu psihologul Georgiana Fenic

În cadrul discuției de zilele trecute de la sediul Asociației ”Fluturi albi” privind derularea proiectului ”7forEDU”, una dintre temele abordate a fost cea privind reziliența și bullyingul, fenomene, din păcate, prea puțin cunoscute în societate, în ansamblul ei, dar mai ales în mediul educațional. Acestea au fost premizele pentru care am invitat-o pe Georgiana Fenic la o discuție mai amplă pe această temă.

Alte stiri recente

37 vizualizari
27 nov. 2021 14:54

Liga A Prahova, etapa a 17-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele partide din ultima etapă a turului Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

480 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.