De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Social (Categoria articolului)

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.

Liceul Tehnologic Energetic derulează în prezent învățământ profesional în sistemul dual, prin parteneriate încheiate cu patru firme - Michelin Florești, General Meel Electric Băicoi, Energom Cluj-Napoca și Tiab București, primele două fiind chiar reprezentate la eveniment de Anca Oroviceanu și Dan Tudorache. De asemenea, la evenimentul de la Liceul Energetic au mai fost prezenți inspectorul de specialitate Ion Ionescu, de la Inspectoratul Școlar Județean Prahova, dar și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, interesat de dezvoltarea învățământului dual în unitățile școlare din localitate.
Elevii au fost primiți în holul principal al Liceului Tehnologic Energetic, după care au vizitat Atelierul de practică productivă din incinta instituției, Laboratorul de electronică și automatizări, iar la final, în biblioteca liceului, s-au tras concluziile, totul pe durata unei ore de curs. ”Prin aceste acțiuni nu vrem ca toți să vă îndreptați spre învățământul tehnic și profesional, dar vrem să aveți toate informațiile, pentru ca împreună cu părinții să alegeți în deplină cunoștință de cauză, știind toate avantajele cursurilor din învățământul tehnic, profesional”, a fost mesajul inspectorului Ion Ionescu.
La rândul său, gazda evenimentului, directorul Liceului Energetic, prof. Stan Sârbu, le-a spus elevilor: ”Sunt plăcut surprins să vă văd la Liceul Energetic. Vrem să vedeți cum se desfășoară activitatea practică, instructivă la nivelul instituției noastre și pentru că, probabil, unii dintre voi veți fi interesați să veniți la Energetic, vă arătăm câteva lucruri care au loc aici, la noi. Veți afla oferta noastră educațională, atât pentru învățământul tehnic, dual, dar și cel teoretic”.
Evenimentul de vineri nu va fi singular, la Liceul Energetic vor mai veni în vizită, în această perioadă, și elevi de la alte școli, dar se vor face și sesiuni online pentru elevii de la unitățile de învățământ din localitățile limitrofe.
Efectele întâlnirilor din această perioadă se vor vedea în vară, odată cu înscrierea elevilor din clasele a VIII-a pentru învățământul liceal, fie că va fi vorba de profilul teoretic, fie de cele tehnice, profesionale.

5377 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1787 vizualizari
23 mai 2022 19:57

Trei concursuri derulate la Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza” au trecut de etapa de jurizare

La Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina se derulează în acest moment nu mai puțin de trei concursuri școlare inter-județene, cu diverse tematici. Zilele trecute a avut loc jurizarea lucrărilor transmise, iar în ultima zi a acestei luni va avea loc festivitatea de premiere.

1588 vizualizari
23 mai 2022 08:10

Proiect internațional la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes” Câmpina

Asociația ”Together” Luxemburg, în colaborare cu Fundaţia ”Zamolxes”, organizează seminarul internaţional "NOH8" în perioada 26 mai – 3 iunie 2022, în Câmpina, la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes”. La acest seminar vor participa 25 de tineri din cinci țări - Luxemburg, Polonia, Slovacia, Turcia și România.

Alte stiri recente

207 vizualizari
24 mai 2022 20:00

O autospecială a Poliției a lovit un motociclist pe DN1, la Nistorești

Cu puțin timp în urmă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați despre faptul că pe DN1, în zona cartierului Nistorești s-a produs un accident rutier. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că accidentul a avut loc între o autospecială de poliție și o motocicletă. 

1381 vizualizari
24 mai 2022 10:42

Sâmbătă, 28 mai, alegeri la PSD Câmpina. Actual președinte, Dan Mușat, este singurul candidat la șefia filialei locale

Sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 10, la Casa Tineretului, va avea loc ședința de alegeri a PSD Câmpina, invitat fiind și președintele social-democraților prahoveni, deputatul Bogdan Toader.