Câmpina, România 100, la final. La mulți ani și sărbători fericite!

Social (Categoria articolului)

Am ajuns la final cu serialul nostru prin care v-am prezentat imagini din Câmpina de ieri și Câmpina de astăzi. A fost o experiență interesantă pentru noi și, având în vedere numeroasele mesaje și comentarii primite, suntem convinși că v-a plăcut acest serial dedicat tuturor câmpinenilor, de acasă și de pretutindeni, în Anul Centenarului.

Pe parcursul a 100 de zile am călătorit în timp, în Câmpina de altădată și am revenit la zilele noastre, în Câmpina de astăzi, așa cum este ea, cu bune și mai puțin bune. Poate că prezentarea noastră nu a fost perfectă, poate că au existat și unele mici nepotriviri între imaginile vechi și cele actuale, dar vă reamintim că nu a fost decât un demers jurnalistic menit să scoată la iveală fotografii vechi, unele mai puțin cunoscute, să comparăm cu ceea ce avem astăzi, să contribuim puțin la o mai bună cunoaștere a acestui oraș pe care îl iubim cu toții. Acum am ajuns la final și pentru că nu mai este mult timp până la Sărbătoarea Națională de 1 Decembrie, iar apoi vor veni Sărbătorile de Iarnă, am decis să încheiem serialul nostru cu imagini de Crăciun, din Câmpina de ieri și Câmpina de azi.
Vă reamintim că dorim să edităm un album "Câmpina, România, 100" în care să includem toate fotografiile publicate în cadrul acestui serial, dar pentru acest lucru avem nevoie de sprijin din partea dumneavoastră. 
În acest sens, oricine este dispus să contribuie financiar la tipărirea acestui album ne poate contacta telefonic, inclusiv prin SMS sau Whatsapp - 0733.388.425 sau prin e-mail - campinaph@gmail.com. Termenul limită este 20 noiembrie 2018. Vă așteptăm cu drag pentru a face împreună un frumos cadou Câmpinei!

2706 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

565 vizualizari
22 mai. 2019 21:47

S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

1255 vizualizari
22 mai. 2019 20:37

Liceenii câmpineni au plantat flori la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna

La inițiativa Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" din Câmpina, în cursul anului 2018 s-au alocat fonduri de la bugetul local pentru rescrierea crucilor din Cimitirul Eroilor situat pe Strada Bobâlna. Astăzi, a doua zi după marea sărbătoarea creștinească a Sfinților Împărați Constantin și Elena, la propunerea aceleiași asociații, elevi de la liceele câmpinene, sub îndrumarea angajaților de la Serele Municipale ale Primăriei Câmpina, au plantat flori la mormintele eroilor din Cimitirul de pe Bobâlna.

Alte stiri recente

1703 vizualizari
22 mai. 2019 19:37

Cupa României, faza județeană, semifinale. Rezultate

Miercuri după-amiază au fost programate semifinalele fazei județene a Cupei României. În cele din urmă a avut loc numai un joc, partida Tricolorul Breaza - CS Blejoi fiind amânată până când comisiile AJF se vor pronunța asupra unei contestații făcute de CS Cornu împotriva clubului Tricolorul Breaza.

1932 vizualizari
22 mai. 2019 13:23

Primul proiect european, un mare succes pentru Școala Centrală din Câmpina

Timp de doi ani, la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina s-a derulat un proiect deosebit, în cadrul programului european Erasmus+. Intitulat WATCH, acest proiect extrem de complex, coordonat de profesoara de limba și literatura română - Laura Arman, a avut la bază o idee generoasă - o inovație științifică privind includerea în metologia de lucru a discuțiilor libere cu elevii. Ei bine, la capătul celor doi ani de lucru intens, marți, 21 mai, la Școala Centrală a avut loc activitatea finală din cadrul acestui proiect - concluziile. La eveniment au participat, pe lângă cadrele didactice de la Școala Centrală și conducerea instituției, invitați de la alte unități de învățământ, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și reprezentanți ai școlii din Italia sub coordonarea căreia s-a desfășurat acest proiect. Trebuie precizat faptul că, în luna iulie, la Oxford, este programată o conferință internațională pentru prezentarea și discutarea concluziilor din cadrul tuturor proiectelor Erasmus+, inclusiv din cadrul proiectului derulat de Școala Centrală Câmpina.