În orașul intelectualilor, bubuiala și pocnitorile sunt distracția preferată. Ce face poliția?

Social (Categoria articolului)

De vreo două săptămâni, aproape că nu trece seară fără ca pe străzile din Câmpina să nu se audă bubuituri puternice. Petarde, pocnitori, artificii sau tunuri artizanale cu carbid, toate produc zgomote puternice, care afectează oamenii și animalele, deopotrivă.

Cum s-a ajuns ca în orașul care se mândrea odată cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori, cea mai mare distracție să fie această bubuială, poate fi subiectul unei discuții mai ample. Acest fenomen pare că escaladeză mai ales că sursele de aprovizionare cu materiale pirotehnice sunt peste tot. Chioșcurile care vând astfel de produse în Câmpina sunt deschise încă de la începutul lunii noiembrie, online se vând produse pirotehnice pe tot felul și nu verifică nimeni pe mâinile cui ajung, ba chiar și la colț de stradă mai găsești persoane doritoare să-și vândă "bombe" de sărbători.
Ce face poliția în fața acestei situații, instituția care se presupune că lucrează pentru liniștea și siguranța noastră?! Sigur, probabil că dacă ar fi întrebați, oamenii legii ar spune că monitorizează situația... Așa ar putea fi, dar în situația în care bubuielile se aud pe străzile din Câmpina (dar și în comunele din jur) aproape în fiecare seară, este evident că monitorizarea nu e suficientă. Și nici comunicatele de presă pe care le primim an de an, privind confiscarea a tone de materiale pirotehnice de către Poliția Română, nu mai sunt suficiente, pentru că piața e invadată oricum.
Probabil că soluția cea mai simplă, poate și cea mai civilizată, ar fi interzicerea acestor petarde, pocnitori și alte generatore de bubuială. Sigur, nu se va întâmpla acest lucru, pentru că interesele celor care ”vămuiesc” această piață a materialelor pirotehnice sunt foarte mari. Altfel nu ne explicăm nici de ce proiectul de lege privind interzicerea materialelor pirotehnice a fost blocat la Camera Deputaților după ce, culmea, obținuse toate avizele necesare. Cum să ajungă la vot un proiect care ar supără pe prietenii prietenilor politicienilor?
Tradiția acestui popor în materie de alungare a spiritelor rele, de sărbători, era reprezentată de bici și buhai. Dar acest popor ține din ce în ce mai puțin la adevăratele tradiții...

1655 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 21.11.2023 05:46 Ca de obicei poliția nu face nimic.De fapt se plimbă toată ziua cu mașina de colo-colo și stă la păndă.
  • Alexandru 21.11.2023 07:21 Poliția se odihnește! se simt copleșiți de toate lucrările din oraș care distrug liniștea… nu ca s-ar face lucrările cu cap…
  • Bogdan 21.11.2023 09:05 Lăsați,care intelectuali...pocnitori aveți prin instituții bugetare.Oamenii capabili nu pot de ăștia.Sa învingi SISTEMUL,,nici o șansă.Un oraș cu pensionari,oameni frustrați de toate vârstele,multi au timp și nu știu să îl valorifice.Vrei sa te angajezi in Campina inginer,să muncească patronul pe banii aia....va fi comuna Campina.Mergeti la vot pt ulei și zahăr și o veți duce și mai rău.
  • Bibescu 21.11.2023 10:18 Degeaba va luati de militie . Ei doar urmeaza instructiuni de la nasu . Ce-ar fi daca primaria ar interzice total vanzarea de mizerii d-astea ? Si daca le aduc din alta parte sa le dea amenda , sa mai contribuie si ei la buget...
  • Rammstein 21.11.2023 19:50 Cu mediocritatea nu te poți lupta....tocmai în orașul milițienilor...
  • El Puerco 22.11.2023 03:01 Intelectuali in Campina? Poate ca se refera la aia cazati la Doftana in anii trecuti.

Social

1723 vizualizari
18 feb. 2024 15:16

Târg de Mărțișor la Castelul ”Iulia Hasdeu” Câmpina

1 comentarii

Unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Câmpina, Castelul ”Iulia Hasdeu”, își va deschide porțile pentru a găzdui un târg cu produse artizanale cu ocazia Mărțișorului.

1213 vizualizari
17 feb. 2024 11:02

Fundația Zamolxes deschide la Câmpina Academia STEAM

Fundația Zamolxes anunță deschiderea Academiei STEAM, în data de 23 februarie 2024, ora 14.30, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes – Câmpina.

Alte stiri recente

285 vizualizari
20 feb. 2024 10:04

Prima expoziție din acest an a Asociației ”Câmpina Artelor”

Casa de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina va fi gazda primei expoziții de pictură și sculptură din anul 2024 a Asociației ”Câmpina Artelor”.

621 vizualizari
19 feb. 2024 22:54

Primim de la cititori. O parcare... fără cuvinte!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine surprinsă într-o parcare lângă un bloc din municipiul Câmpina.