În orașul intelectualilor, bubuiala și pocnitorile sunt distracția preferată. Ce face poliția?

Social (Categoria articolului)

De vreo două săptămâni, aproape că nu trece seară fără ca pe străzile din Câmpina să nu se audă bubuituri puternice. Petarde, pocnitori, artificii sau tunuri artizanale cu carbid, toate produc zgomote puternice, care afectează oamenii și animalele, deopotrivă.

Cum s-a ajuns ca în orașul care se mândrea odată cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori, cea mai mare distracție să fie această bubuială, poate fi subiectul unei discuții mai ample. Acest fenomen pare că escaladeză mai ales că sursele de aprovizionare cu materiale pirotehnice sunt peste tot. Chioșcurile care vând astfel de produse în Câmpina sunt deschise încă de la începutul lunii noiembrie, online se vând produse pirotehnice pe tot felul și nu verifică nimeni pe mâinile cui ajung, ba chiar și la colț de stradă mai găsești persoane doritoare să-și vândă "bombe" de sărbători.
Ce face poliția în fața acestei situații, instituția care se presupune că lucrează pentru liniștea și siguranța noastră?! Sigur, probabil că dacă ar fi întrebați, oamenii legii ar spune că monitorizează situația... Așa ar putea fi, dar în situația în care bubuielile se aud pe străzile din Câmpina (dar și în comunele din jur) aproape în fiecare seară, este evident că monitorizarea nu e suficientă. Și nici comunicatele de presă pe care le primim an de an, privind confiscarea a tone de materiale pirotehnice de către Poliția Română, nu mai sunt suficiente, pentru că piața e invadată oricum.
Probabil că soluția cea mai simplă, poate și cea mai civilizată, ar fi interzicerea acestor petarde, pocnitori și alte generatore de bubuială. Sigur, nu se va întâmpla acest lucru, pentru că interesele celor care ”vămuiesc” această piață a materialelor pirotehnice sunt foarte mari. Altfel nu ne explicăm nici de ce proiectul de lege privind interzicerea materialelor pirotehnice a fost blocat la Camera Deputaților după ce, culmea, obținuse toate avizele necesare. Cum să ajungă la vot un proiect care ar supără pe prietenii prietenilor politicienilor?
Tradiția acestui popor în materie de alungare a spiritelor rele, de sărbători, era reprezentată de bici și buhai. Dar acest popor ține din ce în ce mai puțin la adevăratele tradiții...

1435 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 21.11.2023 05:46 Ca de obicei poliția nu face nimic.De fapt se plimbă toată ziua cu mașina de colo-colo și stă la păndă.
  • Alexandru 21.11.2023 07:21 Poliția se odihnește! se simt copleșiți de toate lucrările din oraș care distrug liniștea… nu ca s-ar face lucrările cu cap…
  • Bogdan 21.11.2023 09:05 Lăsați,care intelectuali...pocnitori aveți prin instituții bugetare.Oamenii capabili nu pot de ăștia.Sa învingi SISTEMUL,,nici o șansă.Un oraș cu pensionari,oameni frustrați de toate vârstele,multi au timp și nu știu să îl valorifice.Vrei sa te angajezi in Campina inginer,să muncească patronul pe banii aia....va fi comuna Campina.Mergeti la vot pt ulei și zahăr și o veți duce și mai rău.
  • Bibescu 21.11.2023 10:18 Degeaba va luati de militie . Ei doar urmeaza instructiuni de la nasu . Ce-ar fi daca primaria ar interzice total vanzarea de mizerii d-astea ? Si daca le aduc din alta parte sa le dea amenda , sa mai contribuie si ei la buget...
  • Rammstein 21.11.2023 19:50 Cu mediocritatea nu te poți lupta....tocmai în orașul milițienilor...
  • El Puerco 22.11.2023 03:01 Intelectuali in Campina? Poate ca se refera la aia cazati la Doftana in anii trecuti.

Social

667 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.

2150 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

2 comentarii

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.

Alte stiri recente

1223 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

578 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.