Concurs de desene ”Un pas către tine”, cu participarea elevilor de la trei școli din Câmpina, în cadrul unui proiect al Asociației ”Glasul Autismului”

Social (Categoria articolului)

În perioada 1-30 noiembrie 2019, Asociația ”Glasul Autismului”, în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, Școala Gimnazială Centrală și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, toate din Câmpina, derulează concursul ”Un pas către tine”, în cadrul proiectului finanțat de Kaufland prin programul StartONG cu scopul de a promova diversitatea, incluziunea și nondiscriminarea copiilor cu tulburări din spectrul autist.

Concursul se adresează copiilor din clasele I-IV de la cele trei unități de învățământ și va fi derulat cu sprijinul cadrelor didactice și voluntarilor asociației. Înscrierea copiilor în concurs se va face prin intermediul școlilor partenere, cu informarea și acordul părinților.
În perioada 4-8 noiembrie, echipa Asociației ”Glasul Autismului” organizează scurte prezentări în cadrul școlilor pentru promovarea concursului în rândul elevilor. În cadrul acestor întâlniri, elevii vor afla câteva lucruri legate de activitatea asociației și vor discuta despre toleranță, diversitatea și colegialitate. Vor fi distribuite flyere informative cu privire la concurs și regulamentul acestuia.
Participarea la concurs se va realiza sub forma unor desene pe coli de desen A3, fiecare copil participant având dreptul de a înscrie un concurs un singur desen și obligația de a menționa pe desen prenumele și inițiala numelui, clasa și școala. Desenele vor avea ca temă incluziunea, diversitatea și toleranța. Asociația va pune la dispoziția copiilor o parte din materialele necesare pentru realizarea lucrărilor. Concursul se va finaliza cu o expoziție a tuturor lucrărilor copiilor participanți, expoziție care va avea loc în holul Casei Tineretului, în data de 30 noiembrie 2019. Juriul, format din reprezentanți ai publicului, autorităților locale, presei și asociației, va selecta 36 de lucrări (12 din fiecare școală), care vor fi premiate. Premiile vor consta în cărți sau materiale educaționale și vor fi oferite cu ocazia festivității de premiere din 30 noiembrie.
Asociația ”Glasul Autismului” a demarat în luna august a acestui an cel de-al doilea proiect finanțat de Kaufland în cadrul programului StartONG, implementat de ”Act for Tomorrow”. Proiectul ”Un pas către tine” își propune să valorifice potențialul copiilor cu tulburări din spectrul autist, beneficiari ai Centrului ”Glasul Autismului”, prin implicarea în activități de coordonare, mișcare și sport pe durata a trei luni. Proiectul se va finaliza în luna noiembrie și are valoarea de 22.836 lei.
Mai multe informații cu privire la activitățile din proiect și activitatea asociației puteți afla de pe pagina de Facebook - Glasul Autismului sau la telefon 0739.841.169, persoană de contact Ileana Papahagi.

2510 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2392 vizualizari
13 nov. 2019 18:27

Proiect al Fundației Zamolxes Câmpina – „Cum să faci școala mai atractivă?”

Fundația Zamolxes din Câmpina derulează de mulți ani proiecte în sfera educațională, cele mai multe dintre acestea vizând educația non-formală și schimburile de experiență între tinerii din Câmpina și tinerii din diferite alte țări ale Europei. Acum, Fundația Zamolxes a lansat o provocare în rândul părinților, profesorilor și elevilor pe tema ”Cum să faci școala mai atractivă?”

2621 vizualizari
13 nov. 2019 08:16

O cisternă încărcată cu carburanți a acroșat un stâlp electric pe DN1, la Comarnic

UPDATE - Aproximativ 100 de consumatori sunt afectați de întreruperea alimentării cu energie electrică în urma distrugerii stâlpului de electricitate de către cisternă. 
UPDATE - Potrivit ISU Prahova, societatea căreia îi aparține cisterna a decis să trimită la locul accidentului un cap de tractor pentru tractarea vehiculului. În cazul în care acest lucru nu se va putea realiza, se va încerca transvazarea combustibilului într-o altă cisternă.


În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3.00, o cisternă încărcată cu 23 tone motorină și 11 tone benzină a acroșat un stâlp electric pe DN1, pe raza orașului Comarnic. Cabina cisternei a fost avariată, dar șoferul nu a pățit nimic, din fericire. De asemenea, nu există scurgeri de carburant pe carosabil. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii militari acționează pentru asigurarea măsurilor specifice.

Alte stiri recente

66 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

388 vizualizari
14 nov. 2019 21:50

Deputatul Răzvan Prișcă și președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, au mulțumit electoratului pentru votul din primul tur al prezidențialelor

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, a câștigat detașat primul tur al scrutinului electoral atât la nivelul județului Prahova, cât și în Câmpina - în toate cele 23 secții de vot. La Câmpina, Iohannis a obținut 36,95% din voturi, iar în Prahova - 38,70%. Astăzi, liberalii câmpineni au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultatele primului tur al prezidențialelor, la conferință participând, alături de președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, deputatul PNL Răzvan Prișcă.