Concurs de desene ”Un pas către tine”, cu participarea elevilor de la trei școli din Câmpina, în cadrul unui proiect al Asociației ”Glasul Autismului”

Social (Categoria articolului)

În perioada 1-30 noiembrie 2019, Asociația ”Glasul Autismului”, în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, Școala Gimnazială Centrală și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, toate din Câmpina, derulează concursul ”Un pas către tine”, în cadrul proiectului finanțat de Kaufland prin programul StartONG cu scopul de a promova diversitatea, incluziunea și nondiscriminarea copiilor cu tulburări din spectrul autist.

Concursul se adresează copiilor din clasele I-IV de la cele trei unități de învățământ și va fi derulat cu sprijinul cadrelor didactice și voluntarilor asociației. Înscrierea copiilor în concurs se va face prin intermediul școlilor partenere, cu informarea și acordul părinților.
În perioada 4-8 noiembrie, echipa Asociației ”Glasul Autismului” organizează scurte prezentări în cadrul școlilor pentru promovarea concursului în rândul elevilor. În cadrul acestor întâlniri, elevii vor afla câteva lucruri legate de activitatea asociației și vor discuta despre toleranță, diversitatea și colegialitate. Vor fi distribuite flyere informative cu privire la concurs și regulamentul acestuia.
Participarea la concurs se va realiza sub forma unor desene pe coli de desen A3, fiecare copil participant având dreptul de a înscrie un concurs un singur desen și obligația de a menționa pe desen prenumele și inițiala numelui, clasa și școala. Desenele vor avea ca temă incluziunea, diversitatea și toleranța. Asociația va pune la dispoziția copiilor o parte din materialele necesare pentru realizarea lucrărilor. Concursul se va finaliza cu o expoziție a tuturor lucrărilor copiilor participanți, expoziție care va avea loc în holul Casei Tineretului, în data de 30 noiembrie 2019. Juriul, format din reprezentanți ai publicului, autorităților locale, presei și asociației, va selecta 36 de lucrări (12 din fiecare școală), care vor fi premiate. Premiile vor consta în cărți sau materiale educaționale și vor fi oferite cu ocazia festivității de premiere din 30 noiembrie.
Asociația ”Glasul Autismului” a demarat în luna august a acestui an cel de-al doilea proiect finanțat de Kaufland în cadrul programului StartONG, implementat de ”Act for Tomorrow”. Proiectul ”Un pas către tine” își propune să valorifice potențialul copiilor cu tulburări din spectrul autist, beneficiari ai Centrului ”Glasul Autismului”, prin implicarea în activități de coordonare, mișcare și sport pe durata a trei luni. Proiectul se va finaliza în luna noiembrie și are valoarea de 22.836 lei.
Mai multe informații cu privire la activitățile din proiect și activitatea asociației puteți afla de pe pagina de Facebook - Glasul Autismului sau la telefon 0739.841.169, persoană de contact Ileana Papahagi.

3024 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1901 vizualizari
20 feb. 2020 06:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2407 vizualizari
19 feb. 2020 13:57

În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.

Alte stiri recente

52 vizualizari
20 feb. 2020 13:05

Incredibil! Un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina

În Câmpina, municipiu european al mileniului al III-lea, întâlnim imagini ca cea alăturată, care pare de domeniul irealului. Ne-am uitat de mai multe ori înainte să ne decidem să abordăm acest subiect. Nu ne venea să credem, și, totuși, da, este adevărat, un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina!

1364 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

UPDATE - La ora 13.00, intervenția HidroPrahova s-a încheiat, circulația rutieră pe Bulevardul Carol I, în centrul municipiului, se desfășoară normal.

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția.