Situație incredibilă în Câmpina, pe Strada Schelelor, la una dintre asociațiile de proprietari din blocul A6. Spațiul verde din fața intrării în bloc este înconjurat cu un gărduleț pe care asociația de proprietari a montat, zilele trecute, sârmă ghimpată și l-a uns cu vaselină.
Ce a determinat asociația de proprietari să procedeze în acest fel? Deranjați de gălăgia copiilor, unii dintre proprietari au solicitat această măsură extremă. S-a convocat o ședință a asociației, unde s-a decis "soluția" pentru îndepărtarea copiilor din zona blocului și astfel pe gardul respectiv a fost pusă sârmă ghimpată și peste sârma ghimpată s-a aplicat un strat gros de vaselină. Nu a contat că gardul și băncile din fața blocurilor sunt proprietate publică, nu a contat că sunt cumpărate de Primărie din banii tuturor, important era să fie îndepărtați copiii, să nu mai stea rezemați de gărduleț, să-și găsească alt loc de joacă, de discuții etc. Totuși, unul dintre proprietari a sesizat Poliția Locală, care în cursul zilei de joi, 21 februarie, l-a chemat pe administratorul asociației, pe care l-a somat ca în cel mai scurt timp să se revină la situația inițială, ceea ce autoritățile spun că s-a și întâmplat în cursul aceleiași zile.
Dincolo de toate acestea, nu se poate să nu te gândești că A6 de pe Strada Schelelor este celebrul bloc din Câmpina cu cel mai ridicat grad de risc seismic. Este blocul în care proprietarii nu reușesc de câțiva ani să dea un răspuns clar Primăriei Câmpina dacă vor să se mute sau nu în blocul de necesitate pentru consolidarea blocului lor. În schimb, s-au strâns foarte repede și au decis să pună sârmă ghimpată pe gard ca să nu mai poată sta niște copii. Este foarte greu de catalogat un astfel de gest și este foarte grav că sunt oameni care gândesc în acest mod.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.