Salariile angajaților din Primăria Câmpina, la 30 septembrie 2018. E bine să ne reamintim, din când în când, unde se duc 40% din banii municipiului

Actualitate (Categoria articolului)

Administrația locală este obligată, prin Legea 153/2017, să facă publice salariile angajaților, la sediul propriu și pe pagina de internet, de două ori pe an, la 31 martie și la 30 septembrie. Nu este rău acest lucru pentru că nu strică să ne reamintim din când în când cât încasează primarul, viceprimarul, administratorul public și angajații Primăriei Câmpina, oameni plătiți din bani publici și care ar trebui să se afle în slujba cetățeanului. 

Vă prezentăm în facsimile salariile brute, indemnizațiile și alte drepturi acordate angajaților din administrația locală. Se impun câteva precizări. În primul rând, vă reamintim că salariile angajaților din Primăria Câmpina și Poliția Locală au fost majorate în două etape. Prima dată de la 1 iulie 2017, odată cu intrarea în vigoare a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice, iar a doua oară începând cu 1 ianuarie 2018, odată cu majorarea salariului minim brut pe economie de la 1.450 lei la 1.900 lei. De asemenea, vă reamintim că 40% din bugetul Câmpinei pentru 2018 înseamnă salariile angajaților din administrația locală, față de 18,5% cât însemnau în 2017.
În al doilea rând, precizăm că a
ngajații celorlalte instituții publice din subordinea administrației locale, cu excepția Poliției Locale, nu au beneficat de majorarea din 2017. Salariile lor au crescut cu 25% de la 1 ianuarie 2018.
În al treilea rând, o să vedeți în tabelele anexate acestui articol, la rubrica "Observații", unele majorări de 15% în cazul primarului Horia Tiseanu și viceprimarului Adrian Pițigoi (acordate pentru derularea unui proiect cu fonduri europene) și de 10% în cazul unor consilieri clasa I, grad superior (aici fiind vorba despre angajații din cadrul Direcției Economice, care acordă viza de control financiar preventiv).
Dacă tot vorbim despre salarii mărite, ceea ce ar implica, în opinia noastră, și o mai mare responsabilitate a funcționarilor publici în munca lor, mai multă seriozitate și, bineînțeles, un comportament adecvat cu cetățenul de rând, poate nu ar fi rău să ne reamintim și o 
afirmație a primarului Horia Tiseanu, făcută în plenul ședinței din ianuarie 2018 a Consiliului Local: “Urmează să se realizeze evaluarea personalului. Am dat dispoziție Direcției Juridice și de Personal să realizeze un regulament în baza căruia să puteam reduce salariile, dacă este cazul, în funcție de evaluările întocmite de șefii de la birouri, compartimente, direcții”. Un subiect despre care nu mai spune nimeni nimic...

11409 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 17.10.2018 17:38 Foarte bine!La anul sper ca salariile sa reprezinte 60% din bugetul local,apoi 80 %iar in anul urmator 100%.Sa vedem de unde vor mai lua banii pentru aceste sume total nemeritate.Orasul a ajuns un targ de provincie,plin de gropi si mizerie,cu o zona a Pietei Centrale care seamana cu un ghetou ,la Spital mai nou se incinereaza bebelusii si ce este cel mai grav nu mai exista industrie,locuri de munca...NIENTE.NULLA.ZERO!In schimb avem functionari cu salarii de vis!La mai mare!
  • Dogaru Mihaela 23.10.2018 08:05 Dacă sunt muncitor calificat gradul 1 gradația 5 de ce sunt plătită cu 2350? Unde sunt salariați Cresei trecuți?
  • Pantera Neagra 30.05.2020 14:21 RUSINE mare RUSINE!!! Numai cine a avut de-a face cu ei, va intelege ce zic eu aici! Atunci ve-ti vedea cat de scarbosi sunt, permanent cu toata lumea! Cum a fost posibil sa se ajunga la asemenea valori??? Cum si de ce, suntem obligati sa suportam asemenea batjocura??? Cum se procura asemenea sume si de unde, in detrimentul caror categorii sociale, se platesc asemenea sume catre bugetari???? Ce merite speciale au acesti oameni??? Ce credeti, traim intr-un stat mafiot, sau nu???

Actualitate

0 vizualizari
09 iul. 2020 13:48

Acuzat de consilierii PSD că promovează proiecte în Consiliul Local Câmpina doar în scopuri electorale, Horia Tiseanu a răspuns prin... tăcere

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 iunie s-au aflat și mai multe proiecte cu un vădit caracter electoral, mai ales că marea majoriotate a acestora au fost ”uitate” multe luni sau chiar ani întregi. Mai mult, primarul Horia Tiseanu a adus în fața consilierilor locali alte două proiecte, de asemenea cu o vădită tentă electorală.

366 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.

Alte stiri recente

719 vizualizari
09 iul. 2020 10:18

Poiana Câmpina a obținut grantul de 15.000 euro pentru instalarea de internet gratuit în spații publice

Administrația locală din comuna Poiana Câmpina s-a înscris încă din toamna anului 2018 în cursa pentru obținerea grantului de 15.000 euro pentru instalaea de internet gratuit în spațiile publice, în cadrul proiectului european intitulat WIFI4EU.

1102 vizualizari
09 iul. 2020 08:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 9 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.