Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.
Deschiderea oficială a concursului s-a bucurat de prezența primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a inspectorului Florea Mincu, de la Inspectoratul Școlar Județean Prahova, a partenerilor, dar și cadrelor didactice care au făcut posibilă desfășurarea acestui concurs. Gazdele evenimentului au fost Raluca Crețu și Corina Gheorghe, directorul, respectivul director adjunct al Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu”.
De asemenea, a vorbit despre eveniment și profesorul Mihaela Baltag, cea care a avut ideea acestui concurs în anul 2009, atunci când a avut loc prima ediție.
”Umbrela verde” din anul 2024 a însemnat, din punct de vedere statistic, 827 lucrări de pictură, grafică, fotografie, lucrări care au fost trimise la Câmpina de elevi din 37 județe ale țării.
De asemenea, cei mai mici elevi ai Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” au plantat flori în fața instituției, contribuind astfel fiecare, cât de puțin, la reușita unui eveniment de excepție.
Dincolo de date, de lucrări, cel mai important aspect al acestui concurs național a fost bucuria, bucuria tuturor - de la participanți la organizatori, de la oaspeți la cei care au fost premiați.
În privința premiilor ediției 2024 a concursului ”Umbrela verde”, vom reveni.

Câmpina a fost locul unde s-au ridicat biserici frumoase, dar și cu povești fascinante. Una dintre acestea este biserica de la târg (de la piață, în zilele noastre), cu hramul Sf. Treime.

Cumpăna dintre ani se apropie, iar restaurantele și-au pregătit din timp oferta pentru cei care doresc să petreacă revelionul într-o astfel de locație.

Cumpăna dintre ani se apropie, iar restaurantele și-au pregătit din timp oferta pentru cei care doresc să petreacă revelionul într-o astfel de locație.

Echipa Delice, coordonată de Pastry Chef Carmela Dragomir, a participat la prima ediție a Campionatului Național de Cofetari și Patiseri, eveniment organizat de Chefi de România, unde juriul a fost format din specialiști renumiți în domeniu.