Incendii de proporții la locuințe din Breaza, Filipeștii de Pădure și Șotrile

Social (Categoria articolului)

Trei incendii puternice au avut loc în ultimele 24 de ore în orașul Breaza și în comunele Filipeștii de Pădure și Șotrile. Pompierii militari au luptat ore întregi cu flăcările, în cazul incendiului de la Filipeștii de Pădure intervenind, alături de ISU Prahova, și două echipaje de la ISU Dâmbovița. Nu s-au înregistrat victime, însă pagubele materiale sunt importante.

Sâmbătă seara, pompierii prahoveni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din Breaza. În momentul în care cele două echipaje de la ISU Prahova și un echipaj de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate au ajuns la locuința respectivă, ardeau podul și acoperișul casei, pe o suprafață de 120 mp. Intervenția a durat mai bine de două ore. Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, incendiul a izbucnit din cauza un coș de fum neizolat corespunzător. Nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.
Tot sâmbătă seara, un incendiu deosebit de violent a izbucnit la o casă din comuna Filipeștii de Pădure, sat Minier. Flăcările au cuprins rapid casa și s-au extins la o locuință din vecinătate și la mai multe anexe gospodărești, pe o suprafață totală de peste 400 mp. Pompierii s-au luptat mai bine de patru ore cu flăcările. La acest incendiu au fost mobilizate patru echipaje de la ISU Prahova și două echipaje de la Detașamentul de Pompieri din Moreni - Dâmbovița. Intervenția a fost extrem de dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile depozitate în curte (lemne), a fumului dens, dar și din cauza existenței în zonă a șase butelii care puteau exploda în orice moment, după cum informează ISU Prahova. Din fericire, nu au existat victime. Cauza incendiului - un cablu electric defect, neizolat corespunzător.
În noapta de sâmbătă spre duminică, focul a cuprins mai multe anexe gospodărești din comuna Șotrile - satul Plaiul Cornului. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de stingere de la ISU Prahova. Incendiul se manifesta violent pe o suprafață de aproximativ 40 mp, focul izbucnind de la un coș de fum neizolat corespunzător. Patru ore a durat intervenția pompierilor pentru izolarea și stingerea incendiului și pentru înlăturarea efectelor negative generate de acest eveniment nefericit.
(Foto și video - ISU Prahova; video cu incendiul de la Breaza)

6626 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3040 vizualizari
20 ian. 2020 07:02

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

9254 vizualizari
18 ian. 2020 18:08

Un tânăr de 20 de ani, din Poiana Câmpina, și-a pierdut viața strivit sub căruță

2 comentarii

Tragedia s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina, mai exact în pădurea Pițigaia. Echipajele de intervenție au fost anunțate la numărul unic de urgență 112, că pe un drum forestier dintr-o pădure, un tânăr de 20 de ani ar fi fost victima unui accident, căruța pe care o conducea răsturnându-se peste el și strivindu-l.

Alte stiri recente

3424 vizualizari
20 ian. 2020 22:08

Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

5272 vizualizari
20 ian. 2020 11:47

Punctaje între 99 și 71 puncte pentru candidații declarați admiși la Școala de Poliție din Câmpina, în sesiunea de admitere ianuarie 2020

Cel mai mare punctaj la proba scrisă (99 puncte) la admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina l-a obținut o candidată din județul Gorj – Iuliana Adela Predoiu, iar între primii zece admiși se numără cinci fete și cinci băieți. Punctajul minim cu care s-a intrat la această sesiune de admitere este de 71 puncte. S-a intrat, așadar, cu punctaje mari, asta și pentru că, spre deosebire de sesiunile anterioare de admitere, de această dată au fost mai puține locuri disponibile - doar 765. Proba scrisă a avut loc duminică, 19 ianuarie 2020, iar rezultatele au fost afișate în jurul orei 23.30, după corectarea tuturor lucrărilor și întocmirea listelor de clasificare a candidaților în ordinea descrescătoare punctajelor obținute.