Incendii de proporții la locuințe din Breaza, Filipeștii de Pădure și Șotrile

Social (Categoria articolului)

Trei incendii puternice au avut loc în ultimele 24 de ore în orașul Breaza și în comunele Filipeștii de Pădure și Șotrile. Pompierii militari au luptat ore întregi cu flăcările, în cazul incendiului de la Filipeștii de Pădure intervenind, alături de ISU Prahova, și două echipaje de la ISU Dâmbovița. Nu s-au înregistrat victime, însă pagubele materiale sunt importante.

Sâmbătă seara, pompierii prahoveni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din Breaza. În momentul în care cele două echipaje de la ISU Prahova și un echipaj de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate au ajuns la locuința respectivă, ardeau podul și acoperișul casei, pe o suprafață de 120 mp. Intervenția a durat mai bine de două ore. Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, incendiul a izbucnit din cauza un coș de fum neizolat corespunzător. Nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.
Tot sâmbătă seara, un incendiu deosebit de violent a izbucnit la o casă din comuna Filipeștii de Pădure, sat Minier. Flăcările au cuprins rapid casa și s-au extins la o locuință din vecinătate și la mai multe anexe gospodărești, pe o suprafață totală de peste 400 mp. Pompierii s-au luptat mai bine de patru ore cu flăcările. La acest incendiu au fost mobilizate patru echipaje de la ISU Prahova și două echipaje de la Detașamentul de Pompieri din Moreni - Dâmbovița. Intervenția a fost extrem de dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile depozitate în curte (lemne), a fumului dens, dar și din cauza existenței în zonă a șase butelii care puteau exploda în orice moment, după cum informează ISU Prahova. Din fericire, nu au existat victime. Cauza incendiului - un cablu electric defect, neizolat corespunzător.
În noapta de sâmbătă spre duminică, focul a cuprins mai multe anexe gospodărești din comuna Șotrile - satul Plaiul Cornului. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de stingere de la ISU Prahova. Incendiul se manifesta violent pe o suprafață de aproximativ 40 mp, focul izbucnind de la un coș de fum neizolat corespunzător. Patru ore a durat intervenția pompierilor pentru izolarea și stingerea incendiului și pentru înlăturarea efectelor negative generate de acest eveniment nefericit.
(Foto și video - ISU Prahova; video cu incendiul de la Breaza)

6988 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1350 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1663 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

2735 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

1569 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.