Taxele și impozitele locale pentru 2021 vor fi indexate cu 3,8% (rata inflației) și rotunjite pentru a nu mai da cu zecimale

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpinenii au avut posibilitatea de a transmite Primăriei propuneri referitoare la proiectul de hotărâre privind indexarea cu 3,8% a taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor. Proiectul urmează să fie aprobat de Consiliul Local Câmpina în ședința de la sfârșitul lunii iulie. O singură propunere a fost transmisă administrației locale, din partea Asociației ”Câmpina Civică”, membrii acestei asociații solicitând ”schimbarea raportului cheltuielilor (investiții și salarii) pentru anul viitor, iar sumele provenite din taxe și impozite, în cea mai mare parte, dacă nu chiar în întregime, să se regăsească în investiții”.

Va fi interesant ce răspuns va primi Asociația ”Câmpina Civică” din partea administrației locale, pentru că este greu de crezut că se va ține cont de o propunere a cărei primă parte este imposibil de pus în practică. Spunem asta pentru că, după cum știm cu toții, cheltuielile cu salariile și funcționarea înseamnă 70% din bugetul local, în timp ce investițiile reprezintă 30%. De fapt, acesta era raportul la începutul anului, când s-a aprobat bugetul local. Între timp, situația s-a mai schimbat pentru că au tot fost luate sume de la dezvoltare (investiții) pentru a fi direcționate către funcționare și, probabil, se va mai întâmpla asta și în al doilea semestru al anului.
Cert este un lucru, taxele și impozitele locale pentru 2021 vor fi indexate cu rata inflației de 3,8%, "iar pentru a se evita dificultățile pricinuite de cele două zecimale rezultate prin aplicarea indexării, se propune rotunjirea prin majorare la fracțiuni de 50 de bani a valorilor taxelor și impozitelor", după cum reiese din referatul primarului Horia Tiseanu, postat pe site-ul Primăriei.

3094 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2338 vizualizari
24 sept. 2020 18:16

Accident pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina

Joi după-amiază, în jurul orei 13.40, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina, în dreptul intersecției spre centrele comerciale Lidl și Kaufland, a avut loc un accident de circulație soldat, din fericire, fără victime, dar cu pagube materiale considerabile.

1862 vizualizari
23 sept. 2020 17:11

Grupul de firme Neptun – Soceram va sprijini financiar familiile defavorizate din Câmpina prin intermediul bisericilor

După întâlnirea de marți, cu directorii unităților de învățământ din municipiul Câmpina, reprezentanții grupului de firme Neptun – Soceram s-au întâlnit miercuri cu părintele protoiereu Grigore Melnic, cu preoții parohi de la toate bisericile ortodoxe și cu pastorii celorlalte culte din localitate. A fost o nouă rundă de discuții din seria celor inițiate de grupul de firme Neptun – Soceram pentru găsirea soluțiilor concrete de sprijinire a comunității locale.

Alte stiri recente

194 vizualizari
24 sept. 2020 22:48

Partidul Verde și candidatul său la Primăria Telega, Bogdan Șoldan, mesaj de suflet pentru locuitorii comunei

Cu câteva zile înaintea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, echipa Partidului Verde Telega transmite un mesaj locuitorilor comunei, un mesaj care include nu doar un îndemn la vot, ci și speranța că votul de duminică va aduce în fruntea comunei o administrație locală guvernată de principii corecte: grija și respectul față de cetățean, transparență și eficiență.

73 vizualizari
24 sept. 2020 21:53

”Pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina!”

Ioan Adrian Pițigoi este viceprimarul în funcție al municipiului Câmpina și candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar la alegerile din 27 septembrie 2020. ”Primarul trebuie să fie al tuturor oamenilor din Câmpina, indiferent de opțiunea politică a fiecăruia, de aceea pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina”, susține Ioan Adrian Pițigoi.