Taxele și impozitele locale pentru 2021 vor fi indexate cu 3,8% (rata inflației) și rotunjite pentru a nu mai da cu zecimale

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpinenii au avut posibilitatea de a transmite Primăriei propuneri referitoare la proiectul de hotărâre privind indexarea cu 3,8% a taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor. Proiectul urmează să fie aprobat de Consiliul Local Câmpina în ședința de la sfârșitul lunii iulie. O singură propunere a fost transmisă administrației locale, din partea Asociației ”Câmpina Civică”, membrii acestei asociații solicitând ”schimbarea raportului cheltuielilor (investiții și salarii) pentru anul viitor, iar sumele provenite din taxe și impozite, în cea mai mare parte, dacă nu chiar în întregime, să se regăsească în investiții”.

Va fi interesant ce răspuns va primi Asociația ”Câmpina Civică” din partea administrației locale, pentru că este greu de crezut că se va ține cont de o propunere a cărei primă parte este imposibil de pus în practică. Spunem asta pentru că, după cum știm cu toții, cheltuielile cu salariile și funcționarea înseamnă 70% din bugetul local, în timp ce investițiile reprezintă 30%. De fapt, acesta era raportul la începutul anului, când s-a aprobat bugetul local. Între timp, situația s-a mai schimbat pentru că au tot fost luate sume de la dezvoltare (investiții) pentru a fi direcționate către funcționare și, probabil, se va mai întâmpla asta și în al doilea semestru al anului.
Cert este un lucru, taxele și impozitele locale pentru 2021 vor fi indexate cu rata inflației de 3,8%, "iar pentru a se evita dificultățile pricinuite de cele două zecimale rezultate prin aplicarea indexării, se propune rotunjirea prin majorare la fracțiuni de 50 de bani a valorilor taxelor și impozitelor", după cum reiese din referatul primarului Horia Tiseanu, postat pe site-ul Primăriei.

3789 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

182 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1095 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

92 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

954 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.