La Pediatria Spitalului Municipal Câmpina, din șapte medici rămân doar trei

Actualitate (Categoria articolului)

Spitalul Municipal Câmpina, ca de altfel multe alte unități spitalicești din întreaga țară, are o mare problemă în asigurarea medicilor pentru Secția de Pediatrie. Deservind o zonă foarte mare și aglomerată, de la Băicoi la Azuga și de la Moreni la Valea Doftanei, Secția de Pediatrie are alocat pe hârtie un număr de șapte medici, doar că unii dintre medici au părăsit secția fie prin pensionare, fie prin transfer la alte unități. Conform managerului Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu, ”din șapte medici, în prezent sunt patru posturi ocupate, iar în câteva zile vor rămâne numai trei, pentru că o colegă de-a noastră urmează să intre în concediu prenatal”. 

Este o situație delicată, având în vedere că o restrângere a activității acestei secții ar avea implicațiile pe toate planurile. Media prezentărilor într-o gardă a Secției de Pediatrie este de 65 de cazuri, secția dispunând de 35 de paturi pentru internări. Cea mai dificilă problemă este asigurarea gărzilor, pentru a se putea acoperi integral 24 de ore din 24 și șapte zile din șapte, apelându-se în unele cazuri și la medici din afara Spitalului Municipal.
”În ciuda faptului că Secția de Pediatrie arată foarte bine și este foarte bine dotată, avem o problemă cu numărul de medici, mai ales în asigurarea continuității serviciului de gardă la Secția de Pediatrie. Această criză nu este doar a noastră, iar cauzele sale pleacă încă de la desființarea Facultății de Pediatrie, în urmă cu 30 de ani. Acum, medicii pediatri se formează doar prin rezidențiat, după terminarea Facultății de Medicină Generală, astfel că numărul medicilor pe această specializare este mult prea mic. În plus, este o absorbție importantă și în mediul privat, alții pleacă în străinătate, astfel că s-a ajuns la această criză la nivel național, care se răsfrânge și asupra noastră. Cel mai mare risc nu este închiderea secției, ci imposibilitatea noastră de a mai putea răspunde celor 60-65 de solicitări pe fiecare tură de gardă, ceea ce ar putea afecta activitatea de neo-natologie, care până în acest moment este susținută tot de medicii pediatri”, a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina. (video)
În ultimele luni, Spitalul Municipal Câmpina a organizat periodic concursuri pentru aceste posturi, participă la cele mai variate forme de recrutare, totul în încercarea de a atrage medici pediatri la Câmpina. Situația este cunoscută și la nivelul Direcției de Sănătate Publică Prahova, dar și la nivelul Primăriei municipiului Câmpina, aceasta din urmă punând la dispoziția spitalului mai multe apartamente pentru a-i atrage pe medici către Câmpina.

6925 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Spital 16.08.2019 14:41 Multumim de informare,cu ce putem sa va ajutam,muncim sa asiguram salariile babane la bugetari.Nu este de ajuns?Noi vrem solutii nu vaicareala,suntem plictisiti de Corul Bocitoarelor.Aduceti din Moldova.........India,faceti ce trebuie, daca savantii nostrii medici au plecat ca mustele atrase de ... in vest,aduceti altii din alte locuri de pe planeta cum fac tarile civilizate.Hai la treaba .
  • Cătălina 19.08.2019 18:03 Deficit de personal competent aveti si la sectia CPU. O nesimtire ieșita din comun pe mare parte din personalul de la aceasta secție. Spaga sau cunostintele ( pilele) te mai pot salva sa ai parte de un tratament si sa nu mori pe holul spitalului...

Actualitate

4193 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

2198 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.

Alte stiri recente

1573 vizualizari
15 oct. 2019 11:47

Campanii de prevenție și informare ale Poliției Județene și ANIP cu ocazia Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane

Traficul de persoane continuă să fie un fenomen în plină evoluţie atât din punct de vedere al interesului manifestat de traficanţi, aflaţi într-o necontenită căutare de mijloace de îmbogăţire rapidă şi ilegală, cât şi, într-o manieră firească şi proporțională, al interesului manifestat de marile organisme internaţionale angrenate în contracararea acestui fenomen. Pe 18 octombrie este Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, ocazie cu care Poliția Prahova, dar și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANIP) - Centrul Regional Ploiești derulează o serie de acțiuni.

2843 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.