La Pediatria Spitalului Municipal Câmpina, din șapte medici rămân doar trei

Actualitate (Categoria articolului)

Spitalul Municipal Câmpina, ca de altfel multe alte unități spitalicești din întreaga țară, are o mare problemă în asigurarea medicilor pentru Secția de Pediatrie. Deservind o zonă foarte mare și aglomerată, de la Băicoi la Azuga și de la Moreni la Valea Doftanei, Secția de Pediatrie are alocat pe hârtie un număr de șapte medici, doar că unii dintre medici au părăsit secția fie prin pensionare, fie prin transfer la alte unități. Conform managerului Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu, ”din șapte medici, în prezent sunt patru posturi ocupate, iar în câteva zile vor rămâne numai trei, pentru că o colegă de-a noastră urmează să intre în concediu prenatal”. 

Este o situație delicată, având în vedere că o restrângere a activității acestei secții ar avea implicațiile pe toate planurile. Media prezentărilor într-o gardă a Secției de Pediatrie este de 65 de cazuri, secția dispunând de 35 de paturi pentru internări. Cea mai dificilă problemă este asigurarea gărzilor, pentru a se putea acoperi integral 24 de ore din 24 și șapte zile din șapte, apelându-se în unele cazuri și la medici din afara Spitalului Municipal.
”În ciuda faptului că Secția de Pediatrie arată foarte bine și este foarte bine dotată, avem o problemă cu numărul de medici, mai ales în asigurarea continuității serviciului de gardă la Secția de Pediatrie. Această criză nu este doar a noastră, iar cauzele sale pleacă încă de la desființarea Facultății de Pediatrie, în urmă cu 30 de ani. Acum, medicii pediatri se formează doar prin rezidențiat, după terminarea Facultății de Medicină Generală, astfel că numărul medicilor pe această specializare este mult prea mic. În plus, este o absorbție importantă și în mediul privat, alții pleacă în străinătate, astfel că s-a ajuns la această criză la nivel național, care se răsfrânge și asupra noastră. Cel mai mare risc nu este închiderea secției, ci imposibilitatea noastră de a mai putea răspunde celor 60-65 de solicitări pe fiecare tură de gardă, ceea ce ar putea afecta activitatea de neo-natologie, care până în acest moment este susținută tot de medicii pediatri”, a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina. (video)
În ultimele luni, Spitalul Municipal Câmpina a organizat periodic concursuri pentru aceste posturi, participă la cele mai variate forme de recrutare, totul în încercarea de a atrage medici pediatri la Câmpina. Situația este cunoscută și la nivelul Direcției de Sănătate Publică Prahova, dar și la nivelul Primăriei municipiului Câmpina, aceasta din urmă punând la dispoziția spitalului mai multe apartamente pentru a-i atrage pe medici către Câmpina.

6386 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Spital 16.08.2019 14:41 Multumim de informare,cu ce putem sa va ajutam,muncim sa asiguram salariile babane la bugetari.Nu este de ajuns?Noi vrem solutii nu vaicareala,suntem plictisiti de Corul Bocitoarelor.Aduceti din Moldova.........India,faceti ce trebuie, daca savantii nostrii medici au plecat ca mustele atrase de ... in vest,aduceti altii din alte locuri de pe planeta cum fac tarile civilizate.Hai la treaba .
  • Cătălina 19.08.2019 18:03 Deficit de personal competent aveti si la sectia CPU. O nesimtire ieșita din comun pe mare parte din personalul de la aceasta secție. Spaga sau cunostintele ( pilele) te mai pot salva sa ai parte de un tratament si sa nu mori pe holul spitalului...

Actualitate

232 vizualizari
20 aug. 2019 12:47

Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

312 vizualizari
20 aug. 2019 09:38

Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.

Alte stiri recente

2248 vizualizari
19 aug. 2019 20:03

Președintele CS Câmpina răspunde acuzațiilor privind activitatea clubului și neregulile de la bazinul de înot. Citiți și vă minunați!

3 comentarii

În ședința Consilului Local Câmpina din 25 iulie 2019, consilierul local Monica Clinciu și-a anunțat demisia din Comitetul Director al Clubului Sportiv Câmpina, lansând o serie de acuzații foarte dure la adresa conducerii clubului. Unele dintre problemele semnalate de Monica Clinciu erau deja cunoscute, inclusiv noi am scris de nenumărate ori despre unele dintre ele, dar administrația locală nu a reacționat niciodată în mod concret. După 25 de zile de la acea ședință, a reacționat și conducerea CS Câmpina, prin președintele Adrian Stoican, care ne-a transmis un comunicat de presă cu punctul său de vedere.

1676 vizualizari
19 aug. 2019 18:46

Încă un an pe bară? AJF Prahova nu acceptă înscrierea CS Câmpina nici în noua ediție de campionat

Sezonul fotbalistic 2018-2019 a fost o mare dezamăgire pe plan local și asta deoarece clubul municipalității - CS Câmpina - nu a fost înscris în campionat din cauza litigiilor cu HM Junior și cu Asociația Județeană de Fotbal Prahova. O mare dezamăgire în primul rând pentru copiii înscriși la secția de fotbal a clubului, ei fiind nevoiți doar să se antreneze și să dispute câteva partide amicale, fără să participe, însă, la vreo competiție oficială. Ei bine, se pare că situația nu se va schimba nici de acum înainte. Luni, 19 august 2019, la sediul AJF Prahova a avut loc ședința pentru organizarea noului sezon la nivelul campionatelor de juniori...