La Pediatria Spitalului Municipal Câmpina, din șapte medici rămân doar trei

Actualitate (Categoria articolului)

Spitalul Municipal Câmpina, ca de altfel multe alte unități spitalicești din întreaga țară, are o mare problemă în asigurarea medicilor pentru Secția de Pediatrie. Deservind o zonă foarte mare și aglomerată, de la Băicoi la Azuga și de la Moreni la Valea Doftanei, Secția de Pediatrie are alocat pe hârtie un număr de șapte medici, doar că unii dintre medici au părăsit secția fie prin pensionare, fie prin transfer la alte unități. Conform managerului Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu, ”din șapte medici, în prezent sunt patru posturi ocupate, iar în câteva zile vor rămâne numai trei, pentru că o colegă de-a noastră urmează să intre în concediu prenatal”. 

Este o situație delicată, având în vedere că o restrângere a activității acestei secții ar avea implicațiile pe toate planurile. Media prezentărilor într-o gardă a Secției de Pediatrie este de 65 de cazuri, secția dispunând de 35 de paturi pentru internări. Cea mai dificilă problemă este asigurarea gărzilor, pentru a se putea acoperi integral 24 de ore din 24 și șapte zile din șapte, apelându-se în unele cazuri și la medici din afara Spitalului Municipal.
”În ciuda faptului că Secția de Pediatrie arată foarte bine și este foarte bine dotată, avem o problemă cu numărul de medici, mai ales în asigurarea continuității serviciului de gardă la Secția de Pediatrie. Această criză nu este doar a noastră, iar cauzele sale pleacă încă de la desființarea Facultății de Pediatrie, în urmă cu 30 de ani. Acum, medicii pediatri se formează doar prin rezidențiat, după terminarea Facultății de Medicină Generală, astfel că numărul medicilor pe această specializare este mult prea mic. În plus, este o absorbție importantă și în mediul privat, alții pleacă în străinătate, astfel că s-a ajuns la această criză la nivel național, care se răsfrânge și asupra noastră. Cel mai mare risc nu este închiderea secției, ci imposibilitatea noastră de a mai putea răspunde celor 60-65 de solicitări pe fiecare tură de gardă, ceea ce ar putea afecta activitatea de neo-natologie, care până în acest moment este susținută tot de medicii pediatri”, a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina. (video)
În ultimele luni, Spitalul Municipal Câmpina a organizat periodic concursuri pentru aceste posturi, participă la cele mai variate forme de recrutare, totul în încercarea de a atrage medici pediatri la Câmpina. Situația este cunoscută și la nivelul Direcției de Sănătate Publică Prahova, dar și la nivelul Primăriei municipiului Câmpina, aceasta din urmă punând la dispoziția spitalului mai multe apartamente pentru a-i atrage pe medici către Câmpina.

9447 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Spital 16.08.2019 14:41 Multumim de informare,cu ce putem sa va ajutam,muncim sa asiguram salariile babane la bugetari.Nu este de ajuns?Noi vrem solutii nu vaicareala,suntem plictisiti de Corul Bocitoarelor.Aduceti din Moldova.........India,faceti ce trebuie, daca savantii nostrii medici au plecat ca mustele atrase de ... in vest,aduceti altii din alte locuri de pe planeta cum fac tarile civilizate.Hai la treaba .
  • Cătălina 19.08.2019 18:03 Deficit de personal competent aveti si la sectia CPU. O nesimtire ieșita din comun pe mare parte din personalul de la aceasta secție. Spaga sau cunostintele ( pilele) te mai pot salva sa ai parte de un tratament si sa nu mori pe holul spitalului...

Actualitate

1857 vizualizari
30 nov. 2022 13:16

Directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Vasile Tache, a fost avansat la gradul de chestor

1 comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, mai multe decrete privind unele avansări în grad.

3355 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

1 comentarii

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

Alte stiri recente

223 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

566 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.