La Pediatria Spitalului Municipal Câmpina, din șapte medici rămân doar trei

Actualitate (Categoria articolului)

Spitalul Municipal Câmpina, ca de altfel multe alte unități spitalicești din întreaga țară, are o mare problemă în asigurarea medicilor pentru Secția de Pediatrie. Deservind o zonă foarte mare și aglomerată, de la Băicoi la Azuga și de la Moreni la Valea Doftanei, Secția de Pediatrie are alocat pe hârtie un număr de șapte medici, doar că unii dintre medici au părăsit secția fie prin pensionare, fie prin transfer la alte unități. Conform managerului Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu, ”din șapte medici, în prezent sunt patru posturi ocupate, iar în câteva zile vor rămâne numai trei, pentru că o colegă de-a noastră urmează să intre în concediu prenatal”. 

Este o situație delicată, având în vedere că o restrângere a activității acestei secții ar avea implicațiile pe toate planurile. Media prezentărilor într-o gardă a Secției de Pediatrie este de 65 de cazuri, secția dispunând de 35 de paturi pentru internări. Cea mai dificilă problemă este asigurarea gărzilor, pentru a se putea acoperi integral 24 de ore din 24 și șapte zile din șapte, apelându-se în unele cazuri și la medici din afara Spitalului Municipal.
”În ciuda faptului că Secția de Pediatrie arată foarte bine și este foarte bine dotată, avem o problemă cu numărul de medici, mai ales în asigurarea continuității serviciului de gardă la Secția de Pediatrie. Această criză nu este doar a noastră, iar cauzele sale pleacă încă de la desființarea Facultății de Pediatrie, în urmă cu 30 de ani. Acum, medicii pediatri se formează doar prin rezidențiat, după terminarea Facultății de Medicină Generală, astfel că numărul medicilor pe această specializare este mult prea mic. În plus, este o absorbție importantă și în mediul privat, alții pleacă în străinătate, astfel că s-a ajuns la această criză la nivel național, care se răsfrânge și asupra noastră. Cel mai mare risc nu este închiderea secției, ci imposibilitatea noastră de a mai putea răspunde celor 60-65 de solicitări pe fiecare tură de gardă, ceea ce ar putea afecta activitatea de neo-natologie, care până în acest moment este susținută tot de medicii pediatri”, a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina. (video)
În ultimele luni, Spitalul Municipal Câmpina a organizat periodic concursuri pentru aceste posturi, participă la cele mai variate forme de recrutare, totul în încercarea de a atrage medici pediatri la Câmpina. Situația este cunoscută și la nivelul Direcției de Sănătate Publică Prahova, dar și la nivelul Primăriei municipiului Câmpina, aceasta din urmă punând la dispoziția spitalului mai multe apartamente pentru a-i atrage pe medici către Câmpina.

8078 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Spital 16.08.2019 14:41 Multumim de informare,cu ce putem sa va ajutam,muncim sa asiguram salariile babane la bugetari.Nu este de ajuns?Noi vrem solutii nu vaicareala,suntem plictisiti de Corul Bocitoarelor.Aduceti din Moldova.........India,faceti ce trebuie, daca savantii nostrii medici au plecat ca mustele atrase de ... in vest,aduceti altii din alte locuri de pe planeta cum fac tarile civilizate.Hai la treaba .
  • Cătălina 19.08.2019 18:03 Deficit de personal competent aveti si la sectia CPU. O nesimtire ieșita din comun pe mare parte din personalul de la aceasta secție. Spaga sau cunostintele ( pilele) te mai pot salva sa ai parte de un tratament si sa nu mori pe holul spitalului...

Actualitate

1326 vizualizari
27 mai 2020 20:11

La Poiana Câmpina continuă dezinfecția scărilor de bloc și a platformelor de gunoi

În comuna Poiana Câmpina a avut loc marți seară o nouă acțiune de dezinfecție la cele 21 de scări de la blocurile din localitate și la platformele de gunoi din vecinătatea blocurilor. De această dată, dezinfecția a fost realizată de viceprimarul Sergiu Constanda și consilierul local Aurel Pătrănoiu, acțiunea fiind coordonată de șefa Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Poiana, Ana Maria Goran.

2457 vizualizari
27 mai 2020 10:38

Lucrările la puntea pietonală de peste râul Doftana, între Câmpina și Bănești, se apropie de final

2 comentarii

Lucrările la puntea pietonală de peste râul Doftana au început în toamna anului trecut și sunt finanțate în baza unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Prahova, Consiliul Local Bănești și Consiliul Local Câmpina. Firma executantă este Le Grand G&G din Câmpina (câștigătoarea licitației organizate de Primăria Bănești), iar valoarea contractului este de 1.512.341 lei fără TVA.

Alte stiri recente

11 vizualizari
28 mai 2020 10:13

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2014 vizualizari
27 mai 2020 17:02

Reacție extrem de dură a PSD Câmpina la acuzele aduse de PNL și PMP în legătură cu proiectul privind locuințele sociale pentru romi

5 comentarii

Organizațiile locale ale PNL și PMP au transmis presei, marți, un comunicat comun prin care îi acuză pe consilierii PSD Câmpina de boicot, având în vedere absența acestora de la ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 18 mai 2020. Pe ordinea de zi a ședinței respective se afla un proiect privind un teren de pe Strada Petrolistului, acolo unde Primăria dorește să construiască, după accesarea unor fonduri europene, un bloc pentru familiile de romi din zonele considerate marginalizate. Detalii - Cum a ajuns proiectul privind blocurile pentru romi o miză politică atât de mare, încât să scoată PNL și PMP Câmpina din "izolare"