"Caravana meseriilor", o campanie prin care OFL Prahova îi încurajează pe elevi să se îndrepte spre învățământul profesional

Actualitate (Categoria articolului)

Pe parcursul acestei luni, Organizația Femeilor Liberale Prahova va derula proiectul "Caravana meseriilor" care are ca obiective de bază informarea și consilierea elevilor cu privire la învățământul profesional clasic și învățământul dual. Proiectul se adresează cu precădere elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a din mediul rural și din orașele mici, precum și părinților lor.

“Este o încercare de schimbare a mentalității cu privire la învățământul profesional și cel dual. Prin campania noastră, dorim să promovăm oportunitățile oferite de aceste tipuri de învățământ. Elevii pot învăța astfel o meserie care să-i ajute să-și găsească mai ușor un loc de muncă, pot beneficia de burse profesionale pe parcursul celor trei ani de școală, pot lucra în timpul vacanțelor școlare la companiile la care fac practică, iar la finalul celor trei ani, se pot angaja la aceste societăți. Noi dorim să-i încurajăm pe elevi să se îndrepte spre învățământul profesional ca alternativă la învățământul liceal teoretic”, ne-a declarat președintele OFL Prahova, Monica Clinciu.
“Caravana meseriilor” va ajunge în opt localități din județul Prahova. Este vorba despre orașul Urlați și comunele Ariceștii Rahtivani, Berceni, Bătrâni, Cosminele, Filipeștii de Pădure, Mănești și Valea Doftanei. Alături de reprezentantele OFL Prahova, la întâlnirile cu elevii și părinții se vor afla experți din partea unor organizații neguvernamentale, precum și reprezentanții unor agenți economici din județ, care se confruntă cu lipsa forței de muncă, în special a celei calificate în diferite meserii. 

3720 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

34 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

39 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Gropa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

388 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

460 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.