Comuna Cornu, în sărbătoare la cea de-a X-a ediție a Festivalului "Florilor de tei"

Eveniment (Categoria articolului)

La Cornu are loc în acest week-end tradiționalul festival al "Florilor de Tei", eveniment în cadrul căruia, sâmbătă, în prima zi, au fost premiați cei mai buni elevi și sportivi și au fost sărbătorite cele mai longevive cupluri din localitate. Festivalul are loc în fiecare an în iulie, pentru că în această lună este ziua localității. Anul acesta, Cornu împlinește 503 ani de la prima atestare documentară. Și să mai precizăm un lucru: în urmă cu puțin timp, Cornel Nanu a împlinit 25 de ani de când este primarul comunei.

Foarte multe oficialități au fost prezente la deschiderea festivalului. Alături de primarul Cornel Nanu și consilierii locali de la Cornu s-au aflat: deputatul Rodica Paraschiv, prefectulul Mădălina Lupea, președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader, vicepreședintele CJ - Ludmila Sfârloagă, câțiva consilieri județeani și directori ai unor instituții deconcentrate, dar și primarii unor localități vecine (Sorin Popa - Comarnic, Gheorghe Stoica - Bănești, Adrian Ungureanu - Brebu, Gheorghe Ilie - Telega, Octavian Negotei - Adunați). Municipiul Câmpina a fost reprezentat de consilierul personal al primarului - Marian Dulă, iar orașul Breaza - de Ciprian Ezaru. 

După festivitatea de deschidere, a urmat acordarea unor diplome de excelență celor mai vârstnici locuitori ai comunei (Elisabeta Frăţilă, Maria Burlacu, Maria Badea) și celor nouă familii care anul acesta sărbătoresc "Nunta de aur" (Eugenia şi Constantin Hornea, Elena şi Gheorghe Gheorghe, Doina şi Ion Burloiu, Maria şi Gheorghe Ionescu, Paraschiva şi Nicolae Constantin, Elena şi Teodor Constantin, Viorica şi Ion Lazăr, Maria şi Constantin Dulgheru, Silvia şi Gheorghe Văsi). Apoi au fost premiați cei mai buni elevi de la Școala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu" din Cornu (copiii au primit diplome de merit și premii în bani).
- Elevii care în anul școlar recent încheiat au obținut premiul al III-lea: Gabriel Valentin Iancu, Ioana Gabriela Băjenaru, Andreea Cristina Tănase, Ionuţ Claudiu Pandele, Ioana Lăcrămioara Drăgan, Andreea Ioana Iancu;
- Elevii care în anul școlar recent încheiat au obținut premiul al II-lea: Antonio Mihai Floroiu, Paul Ştefan Duţă, Nicoleta Alexandra Oprea, Giulia Florina Floroiu, Mihai Stoenescu, Bianca Elena Voica;
- Elevii care în anul școlar recent încheiat au obținut premiul I: Teodora Neguriţă, Iulia Crăcan, Horia Barbu, Mihai Alexandru Dumitru, Andrei Cobeanu;
- Premiu special (media generală 10): Mihai Bogdan Drăgoi;
- Premiu special (cea mai mare medie la examenul de capacitate): Bianca Elena Voica.
De asemenea, au fost premiați și elevii care au participat la proiectul „Carte pentru sufletul copiilor”, ediţia a VIII-a (organizat de Şcoala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu”, Biblioteca Comunală Cornu, Vasile Pop - inițiatorul proiectului și consilierul Marius Sticlaru - cel care a sponsorizat acest proiect): Amalia Bărbat Barbu, Paula Manta, Anastasia Leescu, Teodora Stoica, Mădălina Popescu, Delia Oprea, Marta Chiţu, Ioana Florescu, Valentina Burloiu, Andra Augustin, Cosmina Vlăsceanu.
La final, au fost premiați copiii de la Clubul Sportiv Kokki, care au obținut medalii la Campionatul European de Karate din Belgia și la Campionatul Național de Karate de la Izvorani, împreună cu antrenorul lor, Flavian Grădeanu. 
Despre spectacolele din cele două seri ale festivalului vom scrie separat.

11256 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2686 vizualizari
28 sept. 2022 19:57

“Germana pentru simpatici”, un volum de Livia Miu, lansat la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” Câmpina

Un spațiu inedit pentru lansarea unei cărți, holul de onoare al Colegiului Național “Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, a fost decorul lansării volumului “Germana pentru simpatici”, al Liviei Miu, profesor de limba germana la această instituție de învățământ.

1583 vizualizari
26 sept. 2022 16:10

Vineri, 30 septembrie, va fi lansat cel mai nou volum al lui Alin Ciupală cu evocări despre Câmpina

Vineri, 30 septembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” va avea loc lansarea celui mai nou volum de evocări despre Câmpina al istoricului local Alin Ciupală.

Alte stiri recente

1451 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

425 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările: