45 de pacienți cu COVID-19 internați la Spitalul Municipal Câmpina, dintre care 10 în stare gravă la ATI

Actualitate (Categoria articolului)

În urmă cu mai bine de o săptămână, Spitalul Municipal Câmpina redevenea integral unitate-suport COVID-19. Nu s-au mai făcut internări pentru pacienții non-covid, fiind alocate 75 de paturi pentru pacienții cu COVID-19. De asemenea, odată cu repartizarea celor zece paturi de la Terapie Intensivă exclusiv pentru pacienții cu COVID, s-a impus închiderea unor secții. Despre toate acestea, dar și despre situația din momentul de față de la Spitalul Municipal am discutat cu managerul acestei instituții, dr. Călin Tiu.

În prezent, la Spitalul Municipal sunt internați 45 pacienți infectați cu SARS-CoV-2, dintre care zece pacienți sunt în stare gravă la Terapie Intensivă, toți zece fiind intubați. ”Mai grav față de valurile precedente este faptul că sunt vizați acum într-o măsură mai mare copiii, din fericire nu cu forme grave, dar și tineri, persoane sub 50 de ani. De asemenea, din informațiile preluate de la pacienți, doar doi dintre cei internați în momentul de față în spitalul nostru sunt vaccinați și niciunul dintre cei ajunși la ATI nu este vaccinat. Este doar un fapt, mai degrabă statistic, nu vreau să influențez pe nimeni pro sau contra vaccinare prin aceste cifre”, ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu. (video)
Acesta a mai afirmat că în acest val patru al pandemiei sunt cazuri mai grave decât în perioadele anterioare, tot oxigenul disponibil fiind folosit pentru pacienții de la ATI. "Cele două mașini de oxigen pe care le avem produc de 20 de ori mai multă cantitate de oxigen decât maximul consumului anterior pandemiei. Cu toate acestea, începem să fim la limita necesității consumului de oxigen. Din punct de vedere al celorlalte echipamente stăm bine, avem 24 de ventilatoare, dintre care 22 noi, iar Terapia Intensivă, după cum se știe, a fost recent modernizată”, a precizat dr. Călin Tiu. (video)
Secțiile de Chirurgie, Obstetrică-Ginecologie și Boli Interne au fost închise, ele fiind în strânsă legătură cu Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Pentru pacienții non-covid funcționează doar secțiile de Recuperare Medicală, Pediatrie (parțial), Camera de Primiri Urgențe, precum și Ambulatoriul de specialitate și internările de zi pentru oncologie.

5010 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2475 vizualizari
16 sept. 2021 20:32

Rectificare cu emoții. Vot la limită pentru asigurarea finanțării în vederea pregătirii mai multor proiecte cu fonduri europene

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a convocat pentru joi, 16 septembrie 2021, o ședință extraordinară a Consiliului Local, principalul punct pe ordinea de zi fiind o rectificare a bugetului local. Ședința Consilului Local Câmpina a început cu un moment de reculegere în memoria fostului director al Poliției Locale, Romeo Văsii, care a încetat din viață săptămâna trecută.

2416 vizualizari
16 sept. 2021 10:24

Accident pe DN1, la Nistorești. O mașină a ajuns în albia râului Prahova

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc în această dimineață un accident de circulație în urma căruia un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit carosabilul și a ajuns în albia râului Prahova.

Alte stiri recente

1012 vizualizari
18 sept. 2021 08:06

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 18 septembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2190 vizualizari
17 sept. 2021 21:50

Societatea Voipan Câmpina a oferit cadouri pentru 100 de copii, la început de nou an școlar

Rechizite pentru 100 de copii din familii cu posibilități materiale reduse, acesta a fost darul societății Voipan Câmpina la începutul noului an școlar. Un dar răsplătit generos de copii, cu un zâmbet. Pentru că, până la urmă, ce poate fi mai frumos decât zâmbetul unui copil?!