45 de pacienți cu COVID-19 internați la Spitalul Municipal Câmpina, dintre care 10 în stare gravă la ATI

Actualitate (Categoria articolului)

În urmă cu mai bine de o săptămână, Spitalul Municipal Câmpina redevenea integral unitate-suport COVID-19. Nu s-au mai făcut internări pentru pacienții non-covid, fiind alocate 75 de paturi pentru pacienții cu COVID-19. De asemenea, odată cu repartizarea celor zece paturi de la Terapie Intensivă exclusiv pentru pacienții cu COVID, s-a impus închiderea unor secții. Despre toate acestea, dar și despre situația din momentul de față de la Spitalul Municipal am discutat cu managerul acestei instituții, dr. Călin Tiu.

În prezent, la Spitalul Municipal sunt internați 45 pacienți infectați cu SARS-CoV-2, dintre care zece pacienți sunt în stare gravă la Terapie Intensivă, toți zece fiind intubați. ”Mai grav față de valurile precedente este faptul că sunt vizați acum într-o măsură mai mare copiii, din fericire nu cu forme grave, dar și tineri, persoane sub 50 de ani. De asemenea, din informațiile preluate de la pacienți, doar doi dintre cei internați în momentul de față în spitalul nostru sunt vaccinați și niciunul dintre cei ajunși la ATI nu este vaccinat. Este doar un fapt, mai degrabă statistic, nu vreau să influențez pe nimeni pro sau contra vaccinare prin aceste cifre”, ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu. (video)
Acesta a mai afirmat că în acest val patru al pandemiei sunt cazuri mai grave decât în perioadele anterioare, tot oxigenul disponibil fiind folosit pentru pacienții de la ATI. "Cele două mașini de oxigen pe care le avem produc de 20 de ori mai multă cantitate de oxigen decât maximul consumului anterior pandemiei. Cu toate acestea, începem să fim la limita necesității consumului de oxigen. Din punct de vedere al celorlalte echipamente stăm bine, avem 24 de ventilatoare, dintre care 22 noi, iar Terapia Intensivă, după cum se știe, a fost recent modernizată”, a precizat dr. Călin Tiu. (video)
Secțiile de Chirurgie, Obstetrică-Ginecologie și Boli Interne au fost închise, ele fiind în strânsă legătură cu Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Pentru pacienții non-covid funcționează doar secțiile de Recuperare Medicală, Pediatrie (parțial), Camera de Primiri Urgențe, precum și Ambulatoriul de specialitate și internările de zi pentru oncologie.

8779 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

134 vizualizari
19 mar. 2024 10:20

DN1 s-a mutat prin Câmpina. Aglomerație, dar în limite acceptabile

După cum știți, circulația rutieră pe DN1 este oprită marți și miercuri, pentru demolarea podului feroviar peste râul Prahova, demolare care a început de la miezul nopții de luni spre marți.

1965 vizualizari
19 mar. 2024 09:37

Podul CFR dintre Câmpina și Poiana Câmpina, de peste DN1 și râul Prahova, devine amintire

În noaptea de luni spre marți a început demolarea podului feroviar dintre municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina, pod situat peste râul Prahova și peste DN1. Lucrările vor dura până miercuri, la ora 24.00, perioadă în care traficul sub 3,5 tone este deviat prin Câmpina.

Alte stiri recente

335 vizualizari
18 mar. 2024 22:19

Viorel Savu, locul 7 pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Europenele din Polonia

La finalul săptămânii trecute, la Torun, în Polonia, a avut loc Campionatul European Masters, competiție rezervată veteranilor, la startul căreia s-a aflat și sportivul Viorel Savu, legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

1078 vizualizari
17 mar. 2024 21:38

CS Câmpina a câștigat turneul euroregional de handbal feminin, pentru juniori IV

Ultima zi a turneului euroregional de handbal feminin pentru juniori IV, găzduit de Câmpina, Plopeni și Ploiești, a prilejuit meciurile pentru primele patru locuri în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”.