Primăria comunei Poiana Câmpina a depus la Compania Națională de Investiții o cerere în vederea obținerii finanțării pentru construirea unei săli de sport. Este vorba despre o sală de sport școlară, realizată după un proiect tip (foto), în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Ministerul Dezvoltării prin CNI. Primăria Poiana a primit joi, 20 februarie 2020, o adresă de la CNI prin care este informată că solicitarea a fost admisă și se intră acum în cea de-a doua etapă privind această investiție: pregătirea documentației necesare.
După cum ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, urmează să fie emisă o hotărâre a Consiliului Local de predare către CNI a amplasamentului pe care va fi construită sala de sport. Este vorba despre un teren de aproximativ 2.700 mp, situat între Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu" și Grădinița cu program normal din Poiana Câmpina. De asemenea, urmează să fie emis Certificatul de Urbanism însoțit de avizele de principiu pentru asigurarea utilităților. Sala de sport va fi construită de Compania Națională de Investiții, cu bani de la Ministerul Dezvoltării, administrația locală din Poiana Câmpina punând la dispoziție terenul, iar după finalizarea obiectivului, va trebui să aloce banii necesari pentru realizarea racordurilor la rețelele de utilități.
"Este un proiect la care personal țin foarte mult și asta nu doar pentru că am fost sportiv de performanță, ci pentru că eu chiar că cred sportul contribuie la dezvoltarea unei societăți sănătoase. Prin sport, fiecare dintre noi își poate menține o sănătate fizică și psihică excelentă. Pe scurt, sportul înseamnă sănătate, iar acesta este un lucru foarte important, de care noi trebuie să-i convingem pe copiii noștri, poate acum mai mult ca oricând. Să-i luăm din fața televizorului, tabletei, calculatorului și să determinăm să facă sport. Pentru asta, ei trebuie să aibă și unde face sport. Așa s-a născut acest proiect al sălii de sport de la Poiana Câmpina. Ideea este ceva mai veche, dar nu o puteam pune în practică pe plan local, cu fonduri de la bugetul comunei și de aceea am depus cerere de finanțare la CNI. Sperăm ca toate lucrurile să meargă bine și lucrările să demareze în toamna acestui an, cel mai târziu", ne-a declarat primarul Alin Moldoveanu.
Sala de sport școlar va avea parter și etaj, va fi dimensionată astfel încât să poată fi utilizată pentru mai multe discipline sportive, va dispune de o tribună cu 102 locuri, vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice. Sala va fi destinată uzului didactic, dar și publicului larg, în afara programului școlar.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.