Cod portocaliu de ger şi ninsori. Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus primele măsuri

Actualitate (Categoria articolului)

Până la 1 martie, judeţul Prahova este sub incidenţa unui cod portocaliu de ger şi ninsori. La Ploieşti, la sediul Prefecturii Prahova, a avut loc duminică a şedinţă a Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a dispus primele măsuri. Iată comunicatul remis presei după această şedinţă, cu precizarea că în privinţa cursurilor şcolare în judeţul Prahova, autorităţile au decis că acestea se vor desfăşura în mod normal.

"Duminică, 25 februarie 2018 s-a desfăşurat, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Prahova, şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea analizării măsurilor impuse în condiţiile avertizării meteorologice Cod Portocaliu cu interval de valabilitate 25.02.2018 - 01.03.2018, condusă de doamna prefect Ioana-Mădălina Lupea. La şedinţă au participat domnul Bogdan Andrei Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, doamna Ludmila Sfârloagă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova şi doamna Teodora Marin, city manager în Primăria Municipiului Ploieşti.
În cadrul şedinţei au fost analizate starea drumurilor naţionale şi judeţene, pregătirea utilajelor şi mijloacelor de intervenţie, stocurile de materiale antiderapante.
A fost operaţionalizat Centrul judeţean de coordonare şi conducere a intervenţiei şi au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă în vederea instituirii serviciului de permanenţă la sediile primăriilor.
Au fost dispuse măsuri de patrulare, identificare şi transport a persoanelor fără adăpost la centrele de primire stabilite împreună cu autorităţile locale, cât şi de transportare, din timp, a pacienţilor dializaţi şi a femeilor însărcinate care, din cauza fenomenelor meteorologice, riscă să rămână blocaţi în zone izolate, la unităţile sanitare din teritoriu şi internarea acestora la secţiile de specialitate respective.
S-a solicitat amenajarea în localităţile Ciorani şi Mizil-Albeşti a unor centre de primire pentru eventualele persoane blocate în tranzit, cât şi suplimentarea echipelor de intervenţie ale Electrica, cu optimizarea activităţilor de dispecerat ale acesteia.
În municipiul Ploieşti, la cererea prefectului, se vor lua măsuri de alocare în plus a mijloacelor de transport în comun la orele de intrare la cursuri ale elevilor."

4925 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

33 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

426 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

Alte stiri recente

506 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1410 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.