13 proiecte au fost depuse la Câmpina de către cetățeni, în cadrul bugetării participative

Actualitate (Categoria articolului)

Până la 13 noiembrie 2022, cetățenii au putut depune online proiecte care să fie finanțate anul viitor, de la bugetul local al municipiului Câmpina, în cadrul procesului de bugetare participativă. 13 proiecte au fost depuse, iar de astăzi, 14 noiembrie și până vineri, 18 noiembrie, se derulează următoarea etapă, cea de dezbatere a proiectelor în mediul online și la nivelul grupului de lucru. Vineri va fi afișată lista provizorie a proiectelor aprobate și a celor respinse.

Vă prezentăm în continuare lista proiectelor înscrise online în platforma destinată bugetării participative.
1. Modernizarea Cabinetului de Psihopedagogie al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza". Buget estimat - 23.135 lei. Beneficiari - elevii cu cerințe educaționale speciale de la școala menționată.
2. Amenajarea unui parc de street workout / 
calisthenics (bare de tracțiuni, echipamente pentru diferite antrenamente fizice care se pot realiza folosind greutatea propriului corp). Buget estimat - 30.000 lei. Beneficiari - tinerii amatori de sport în aer liber. 
3. Sterilizarea gratuită a animalelor de companie. Buget estimat - 50.000 lei. Campanie de sterilizare a 200 animale (câini și pisici), dar care să includă și o campanie de informare și responsabilizare a populației.
4. Înlocuire panouri de baschet la școli, locuri de joacă, terenuri de sport. Buget estimat - 25.000 lei. Beneficiari - copiii și tinerii din Câmpina.
5. Implementarea sistemului Câmpina Alert, o aplicație pentru tablete și telefoane, care să permită cetățenilor să trimită sesizări și reclamații la Primărie. Acestea 
vor putea fi însoțite de fotografii și localizare GPS pentru informarea și identificarea exactă a locului vizat. Buget estimat - 20.000 lei.
6. Modernizarea Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati" (igienizarea spațiilor, dotarea cu mobilier modern, achiziționarea a 10.0000 de volume noi). Buget estimat - 100.000 lei.
7. Lifturi în școli și licee (investiție eșalonată, câte două instituții școlare pe an, Liceul Tehnologic Energetic și Colegiul Tehnic Forestier în 2023). Buget estimat - 100.000 lei. Beneficiari - elevii, profesorii și părinții care se deplasează cu greutate.
8. Modernizarea sălii de lectură a Școlii Gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza". Buget estimat - 24.070 lei. Beneficiari - elevii instituției de învățământ.
9. Sistem de iluminat public pe Strada Podului. Buget estimat - 80.000 lei. Beneficiari - locuitorii cartierului străbătut de această stradă.
10. Amenajarea unui loc de joacă la Grădinița cu program normal nr.6. Buget estimat - 55.600 lei. Beneficiari - copiii care învață la această grădiniță.
11. Amenajarea unui spațiu pentru activități în aer liber la Școala Gimnazială Centrală. Buget estimat - 73.000 lei. 
12. Amenajarea unui teren de sport la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Buget estimat - 170.000 lei.
13. Crearea unui grup de suport care să acorde asistență și consiliere educațională tinerelor mame. Buget estimat - 20.000 lei. Locație - un spațiu de la Casa Tineretului.

Acestea sunt proiectele depuse și trebuie să recunoaștem că sunt interesante și că, dincolo de toate, cele mai multe dintre ele aduc în atenție probleme reale din localitate, a căror rezolvare nu e chiar atât de complicată. După dezbaterea proiectelor și afișarea celor eligibile și a celor respinse, va urma perioada de depunere a contestațiilor (19-22 noiembrie), iar pe 28 noiembrie 2022 va fi afișată lista finală a proiectelor admise în vederea supunerii la vot. În perioada 28 noiembrie - 7 decembrie, cetățenii pot vota online proiectele preferate la fiecare categorie. Acestea vor fi apoi ierarhizate în funcție de numărul de voturi, iar proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 9 decembrie 2022. 
Detalii despre procesul de bugetare participativă și despre proiectele depuse - AICI.

2022 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 14.11.2022 13:09 Important este că oamenii sunt preocupați de îmbunătățirea condițiilor de trai, nasol este că politicienii cămpineni, aidoma tuturor politicienilor, nu sunt interesați decăt de propria bunăstare!😡

Actualitate

2256 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1598 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

76 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1249 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.