13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.
”Tergiversarea publicării acestor informaţii nu face decât să contribuie la afectarea negativă a votului”, au transmis cele 13 ONG-uri într-o scrisoare deschisă preluată de News.ro.
Vă reamintim că, după ședința din 28 noiembrie, CSAT a anunţat că membrii Consiliului au constatat că au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influenţa corectitudinea procesului electoral şi că, prin încălcarea legislaţiei electorale, un candidat a beneficiat de o expunere masivă pe platforma TikTok.
”Considerăm că publicul român are dreptul să cunoască:
- Natura şi amploarea atacurilor cibernetice care au vizat procesul electoral.
- Modul în care platforma TikTok a influenţat artificial vizibilitatea candidatului Călin Georgescu.
- Dovezile privind implicarea unor “actori statali şi non-statali” în campania electorală.
- Detaliile operaţiunilor care au manipulat preferinţele electoratului
- Ce instituţii au fost sesizate pentru a lua măsuri cu privire la verificarea acestor fapte.
Menținerea secretului asupra acestor informații vitale și necesare nu face decât să contribuie la amenințările și riscurile despre care se face vorbire în comunicatul CSAT din data de 28 noiembrie 2024”, au transmis organizaţiile semnatare ale scrisorii deschise adresate președintelui Iohannis.
În cursul zilei de vineri, 17 ianuarie, polițiștii câmpineni au depistat pe Strada Pictor Nicolae Grigorescu un autovehicul, care a fost surprins de aparatul radar cu o viteză de 70km/h, cu 20km/h peste limita de viteză din zonă.
Bărbatul pe care polițiștii l-au identificat ca fiind autorul crimei de pe Aleea Scărișoara din seara zilei de marți, 14 ianuarie 2025, se află în arestul Poliției din noaptea respectivă.
Sâmbătă dimineață au început lucrările de intervenție pentru remedierea deficiențelor constate la rețeaua de canalizare în zona Răcitor, pe Strada B.P. Hasdeu din Câmpina.
Este evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.