Anul 2019 a fost destul de complicat pentru administrația locală și nu neapărat pentru că a fost an electoral (cu alegeri europarlamentare și prezidențiale). Au fost multe momente tensionate, în special la nivelul Consiliului Local, dar și în relația administrației cu cetățenii nemulțumiți de problemele de infrastructură din localitate. Încercăm să parcurgem câteva dintre aceste momente tensionate din administrația locală în anul 2019.
14 februarie – În procesul în care primarul Horia Tiseanu este acuzat de fapte de corupție începea administrarea probelor. După 11 termene în 2019, procesul continuă și în 2020 tot cu administrarea probelor și audierea martorilor.
25 martie – Situație tensionată la Piața Centrală, unde patru oameni au fost la un pas să fie concediați din cauza unor răfuieli ale Primăriei cu directorul pieței. În urma dezvăluirilor CâmpinaTV.ro privind această situație, mai întâi, primarul Horia Tiseanu a retras de pe ordinea de zi a proximei ședințe a Consiliului Local proiectul care avea ca deznodământ concedierea celor patru oameni, pentru ca, după numai o lună, să se găsească o soluție civilizată și firească în privința bugetului Serviciului Pieței. Apoi, odată cu plecarea lui Marian Nistor de la conducerea Pieței Centrale, lucrurile reintrau în normal, ceea ce demonstrează, o dată în plus, că de fapt aici era problema;
13 iunie – Primarul Horia Tiseanu îl ataca pe Facebook, mai mult sau mai puțin subtil, pe viceprimarul Adrian Pițigoi, pe tema stadiului lucrărilor de reabilitare a Parcului de la Soldat. Asta în contextul în care tot mai multă lume își exprima nemulțumirea privind întârzierea reabilitării Străzii Bobâlna. Primarul răspundea de Bobâlna, viceprimarul de parc. Atacul primarului venea și pe fondul unei așteptări tensionate a verdictului într-un dosar greu – corecția de 5,5 milioane lei de la lucrarea de modernizare a Căii Dacia, dar instanța de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis trimiterea dosarului spre rejudecare;
25 iulie – Consilierul Monica Clinciu demisiona din Comitetul Director al Clubului Sportiv, dezamăgită de situația existentă la club. Chiar dacă mai mulți consilieri locali păreau surprinși, inclusiv cei care făceau și fac parte în continuare din Comitetul Director, totuși, s-a pus punct subiectului ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Anunțul Monicăi Clinciu a venit chiar în ședința Consiliului Local la care a fost prezent și președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, apariția acestuia în plenul CL reprezentând un alt moment delicat al anului 2019 în administrația câmpineană;
19 decembrie – Ședința Consiliului Local în cadrul căreia se prezenta public ordinul prefectului de încetare de drept a mandatului de consilier local al lui Florin Frățilă, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești privind declararea sa ca incompatibil de către ANI. La la finalul aceleiași ședințe, cei doi consilieri ALDE, Daniel Ioniță și Mihai Cojocaru, își anunțau demisiile din partid și din Consiliul Local. Ulterior s-au înscris în Partidul Prahova în Acțiune.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.