Retrospectiva 2019. Top 5 momente tensionate în administrația locală câmpineană

Social (Categoria articolului)

Anul 2019 a fost destul de complicat pentru administrația locală și nu neapărat pentru că a fost an electoral (cu alegeri europarlamentare și prezidențiale). Au fost multe momente tensionate, în special la nivelul Consiliului Local, dar și în relația administrației cu cetățenii nemulțumiți de problemele de infrastructură din localitate. Încercăm să parcurgem câteva dintre aceste momente tensionate din administrația locală în anul 2019.

14 februarie – În procesul în care primarul Horia Tiseanu este acuzat de fapte de corupție începea administrarea probelor. După 11 termene în 2019, procesul continuă și în 2020 tot cu administrarea probelor și audierea martorilor.

25 martie – Situație tensionată la Piața Centrală, unde patru oameni au fost la un pas să fie concediați din cauza unor răfuieli ale Primăriei cu directorul pieței. În urma dezvăluirilor CâmpinaTV.ro privind această situație, mai întâi, primarul Horia Tiseanu a retras de pe ordinea de zi a proximei ședințe a Consiliului Local proiectul care avea ca deznodământ concedierea celor patru oameni, pentru ca, după numai o lună, să se găsească o soluție civilizată și firească în privința bugetului Serviciului Pieței. Apoi, odată cu plecarea lui Marian Nistor de la conducerea Pieței Centrale, lucrurile reintrau în normal, ceea ce demonstrează, o dată în plus, că de fapt aici era problema;

13 iunie – Primarul Horia Tiseanu îl ataca pe Facebook, mai mult sau mai puțin subtil, pe viceprimarul Adrian Pițigoi, pe tema stadiului lucrărilor de reabilitare a Parcului de la Soldat. Asta în contextul în care tot mai multă lume își exprima nemulțumirea privind întârzierea reabilitării Străzii Bobâlna. Primarul răspundea de Bobâlna, viceprimarul de parc. Atacul primarului venea și pe fondul unei așteptări tensionate a verdictului într-un dosar greu – corecția de 5,5 milioane lei de la lucrarea de modernizare a Căii Dacia, dar instanța de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis trimiterea dosarului spre rejudecare;

25 iulie – Consilierul Monica Clinciu demisiona din Comitetul Director al Clubului Sportiv, dezamăgită de situația existentă la club. Chiar dacă mai mulți consilieri locali păreau surprinși, inclusiv cei care făceau și fac parte în continuare din Comitetul Director, totuși, s-a pus punct subiectului ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Anunțul Monicăi Clinciu a venit chiar în ședința Consiliului Local la care a fost prezent și președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, apariția acestuia în plenul CL reprezentând un alt moment delicat al anului 2019 în administrația câmpineană;

19 decembrie – Ședința Consiliului Local în cadrul căreia se prezenta public ordinul prefectului de încetare de drept a mandatului de consilier local al lui Florin Frățilă, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești privind declararea sa ca incompatibil de către ANI. La la finalul aceleiași ședințe, cei doi consilieri ALDE, Daniel Ioniță și Mihai Cojocaru, își anunțau demisiile din partid și din Consiliul Local. Ulterior s-au înscris în Partidul Prahova în Acțiune.

4467 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gheorghe Moțoiu 10.01.2020 05:56 Rezolvarea petitiilor cetățenilor se face imparțial,neprofesionișt,incompetența de sus până jos,răspunsurile mizerabile și obstructioniste.
  • Cornelia 10.01.2020 09:02 Dacă în aproape un an de proces încă se administrează probe și se audiază martori... înseamnă că e gravă situația. Serios acum, cât o să mai îndurăm un primar acuzat de fapte de corupție și prea puțin interesat de bunăstarea câmpinenilor?!?
  • Aurel Pomană 10.01.2020 11:16 Nu știu de ce am senzația că în fruntea multor instituții subordonate Primăriei sunt PUȘI oameni incapabili. Dar, nu ar trebui să ne mirăm… și în fruntea Câmpinei tot un incapabil este! Poate se schimbă ceva în urma alegerilor care urmează!
  • Elisabeta 10.01.2020 14:02 Top 5 realizări, pe când? Nu de alta, dar de `nefăcute` suntem sătui, pentru că în cea mai mare parte doar cu asta ne-a obișnuit administrația locală!
  • Tudorel 10.01.2020 15:37 Se atacau Tiseanu si Pitigoi pe Facebook de ochii lumii! In realitate sunt impreuna, iar in spatele lor e Lord Voldemort! Toti sunt preocupati numai sa-si pastreze fotoliile si sa isi umple buzunarele pe spinarea campinenilor!
  • Dinca 12.01.2020 11:20 Un nou caz Dinca? de ce dureaza asa de mult administrarea probelor si audierea martorilor?vreo smecherie ceva?Nu va veni un primar cazut din luna,totul e dirijat de la Judet,nu se vrea schimbarea echipei actuale si nu sunt semne .Totul este copy/paste ,nu s-a vrut schimbarea liniei actuale depasite si expirate la ultima mascarada in PNL local.HUO

Social

2312 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

2278 vizualizari
28 sept. 2023 06:28

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

1 comentarii

"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.

Alte stiri recente

233 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

437 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.