CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Retrospectiva 2019. Top 5 momente tensionate în administrația locală câmpineană

- Social -

Retrospectiva 2019. Top 5 momente tensionate în administrația locală câmpineană

Anul 2019 a fost destul de complicat pentru administrația locală și nu neapărat pentru că a fost an electoral (cu alegeri europarlamentare și prezidențiale). Au fost multe momente tensionate, în special la nivelul Consiliului Local, dar și în relația administrației cu cetățenii nemulțumiți de problemele de infrastructură din localitate. Încercăm să parcurgem câteva dintre aceste momente tensionate din administrația locală în anul 2019.

14 februarie – În procesul în care primarul Horia Tiseanu este acuzat de fapte de corupție începea administrarea probelor. După 11 termene în 2019, procesul continuă și în 2020 tot cu administrarea probelor și audierea martorilor.

25 martie – Situație tensionată la Piața Centrală, unde patru oameni au fost la un pas să fie concediați din cauza unor răfuieli ale Primăriei cu directorul pieței. În urma dezvăluirilor CâmpinaTV.ro privind această situație, mai întâi, primarul Horia Tiseanu a retras de pe ordinea de zi a proximei ședințe a Consiliului Local proiectul care avea ca deznodământ concedierea celor patru oameni, pentru ca, după numai o lună, să se găsească o soluție civilizată și firească în privința bugetului Serviciului Pieței. Apoi, odată cu plecarea lui Marian Nistor de la conducerea Pieței Centrale, lucrurile reintrau în normal, ceea ce demonstrează, o dată în plus, că de fapt aici era problema;

13 iunie – Primarul Horia Tiseanu îl ataca pe Facebook, mai mult sau mai puțin subtil, pe viceprimarul Adrian Pițigoi, pe tema stadiului lucrărilor de reabilitare a Parcului de la Soldat. Asta în contextul în care tot mai multă lume își exprima nemulțumirea privind întârzierea reabilitării Străzii Bobâlna. Primarul răspundea de Bobâlna, viceprimarul de parc. Atacul primarului venea și pe fondul unei așteptări tensionate a verdictului într-un dosar greu – corecția de 5,5 milioane lei de la lucrarea de modernizare a Căii Dacia, dar instanța de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis trimiterea dosarului spre rejudecare;

25 iulie – Consilierul Monica Clinciu demisiona din Comitetul Director al Clubului Sportiv, dezamăgită de situația existentă la club. Chiar dacă mai mulți consilieri locali păreau surprinși, inclusiv cei care făceau și fac parte în continuare din Comitetul Director, totuși, s-a pus punct subiectului ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Anunțul Monicăi Clinciu a venit chiar în ședința Consiliului Local la care a fost prezent și președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, apariția acestuia în plenul CL reprezentând un alt moment delicat al anului 2019 în administrația câmpineană;

19 decembrie – Ședința Consiliului Local în cadrul căreia se prezenta public ordinul prefectului de încetare de drept a mandatului de consilier local al lui Florin Frățilă, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești privind declararea sa ca incompatibil de către ANI. La la finalul aceleiași ședințe, cei doi consilieri ALDE, Daniel Ioniță și Mihai Cojocaru, își anunțau demisiile din partid și din Consiliul Local. Ulterior s-au înscris în Partidul Prahova în Acțiune.


09 Jan 2020 21:34 4552 vizualizari


Comentarii


  • 12.01.2020 11:20 Dinca Un nou caz Dinca? de ce dureaza asa de mult administrarea probelor si audierea martorilor?vreo smecherie ceva?Nu va veni un primar cazut din luna,totul e dirijat de la Judet,nu se vrea schimbarea echipei actuale si nu sunt semne .Totul este copy/paste ,nu s-a vrut schimbarea liniei actuale depasite si expirate la ultima mascarada in PNL local.HUO
  • 10.01.2020 15:37 Tudorel Se atacau Tiseanu si Pitigoi pe Facebook de ochii lumii! In realitate sunt impreuna, iar in spatele lor e Lord Voldemort! Toti sunt preocupati numai sa-si pastreze fotoliile si sa isi umple buzunarele pe spinarea campinenilor!
  • 10.01.2020 14:02 Elisabeta Top 5 realizări, pe când? Nu de alta, dar de `nefăcute` suntem sătui, pentru că în cea mai mare parte doar cu asta ne-a obișnuit administrația locală!
  • 10.01.2020 11:16 Aurel Pomană Nu știu de ce am senzația că în fruntea multor instituții subordonate Primăriei sunt PUȘI oameni incapabili. Dar, nu ar trebui să ne mirăm… și în fruntea Câmpinei tot un incapabil este! Poate se schimbă ceva în urma alegerilor care urmează!
  • 10.01.2020 09:02 Cornelia Dacă în aproape un an de proces încă se administrează probe și se audiază martori... înseamnă că e gravă situația. Serios acum, cât o să mai îndurăm un primar acuzat de fapte de corupție și prea puțin interesat de bunăstarea câmpinenilor?!?
  • 10.01.2020 05:56 Gheorghe Moțoiu Rezolvarea petitiilor cetățenilor se face imparțial,neprofesionișt,incompetența de sus până jos,răspunsurile mizerabile și obstructioniste.
2050 vizualizari 27 May 2024 07:32 Elevi de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina, premiați la Concursul Romanian Business Challenge

Elevi de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina, premiați la Concursul Romanian Business Challenge

Camera de Comerț și Industrie Prahova a organizat la sediul său, în parteneriat cu Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Ploiești, un important eveniment dedicat educației antreprenoriale în licee și instituții de învățământ superior, la care au participat și elevi de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina.

citeste mai mult
642 vizualizari 25 May 2024 23:01 Balerinele Dorinei Popa, premii după premii la concursuri importante din ultima lună

Balerinele Dorinei Popa, premii după premii la concursuri importante din ultima lună

În Câmpina există Club Dans Dorina Popa, cu foarte mulți copii talentați, care petrec zilnic multe ore în sala de antrenament. În ultima lună, balerinele pregătite de Dorina Popa au participat la mai multe concursuri importante, de unde au venit cu numeroase premii.

citeste mai mult
1275 vizualizari 22 May 2024 20:06 Școala Postliceală ”Louis Pasteur” a continuat cursurile de prim-ajutor și de igienă la Școala Centrală Câmpina

Școala Postliceală ”Louis Pasteur” a continuat cursurile de prim-ajutor și de igienă la Școala Centrală Câmpina

Luni, 20 mai 2024, elevi și cadre didactice de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina au continuat cursurile de prim-ajutor și igienă, de această dată pentru elevii din ciclul primar și ciclul gimnazial de la Școala Gimnazială Centrală.

citeste mai mult
617 vizualizari 21 May 2024 07:29 Tineri din cinci țări promovează la Câmpina incluziunea socială prin muzică

Tineri din cinci țări promovează la Câmpina incluziunea socială prin muzică

Fundația Zamolxes din Câmpina va implementa proiectul ”SING - Social Inclusion for New Generation 2.0” o mobilitate a tinerilor Erasmus+, care va avea loc în perioada 29 mai - 5 iunie și va reuni 45 participanți din Bulgaria, Italia, Polonia, Lituania și, desigur, România. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV