Dezinfecție la Poiana Câmpina. Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 3,43 cazuri la mia de locuitori

Social (Categoria articolului)

O nouă acțiune de dezinfecție a avut loc joi seară în comuna Poiana Câmpina, la blocurile din localitate și la platformele pentru colectarea gunoiului. La această acțiune au participat primarul Sergiu Constanda, viceprimarul Ionuț Goran, șefa SVSU - Ana Maria Goran, precum și alți angajați ai Primăriei. După o perioadă în care, la Poiana Câmpina, se înregistra un număr redus de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, rata incidenței a crescut în ultimele zile, ajungând la 3,43 cazuri/1.000 locuitori, conform datelor furnizate de Prefectura Prahova la 2 aprilie 2021.

Autoritățile din Poiana Câmpina fac apel la populație să respecte măsurile stabilite pentru diminuarea riscului răspândirii infecției cu noul coronavirus: să poarte masca de protecție în spațiile publice închise și deschise, să evite zonele aglomerate, să respecte distanțarea fizică, să evite contactul direct cu alte persoane, să respecte regulile de igienă personală. De asemenea, Primăria Poiana Câmpina a transmis informări și agenților economici din localitate, solicitându-le să respecte cu strictețe regulile stabilite de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, reamintindu-le faptul că, dacă rata de infectare continuă să crească și depășește 4 cazuri la mia de locuitori, atunci se aplică noi restricții privind intervalul orar de funcționare și limitarea accesului cetățenilor în spațiile unde operatorul economic își desfășoară activitatea.
Revenind la acțiunea de joi seară, menționăm faptul că au fost dezinfectate cele 21 de scări de bloc din comună (în spațiile comune, uși, scări și balustrade). Se insistă pe dezinfecția la blocuri pentru că aici riscul de răspândire a virusului este mai mare decât la locuințele individuale (case).

4168 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dudu 03.04.2021 13:37 Bogatii incerc sa extermine omenirea lent peste tot in lume.Daca vaccinul ar fi eficient aduceti frate stat roman si vaccinati 80% din populatie.Incidenta ba scade ba creste in functie de interese pe judete si UAT,lumea a ajuns la limita,astia vor sa ajungem la spitalul de nebuni.Ramanand fara joburi ne inchid in case si ne dam in cap,o luam razna,lume din ce in ce mai sceptici pe vaccinuri indiferent de producator.Nu se mai zice nimic de chinezi de unde a pornit totul,Gates vrea sa murim pe capete,atat el si alti miliardari,singura solutie iesit masiv in strada.Virusu ori moare ori face boom...Deschideti spitalele oamenii sufera de cancer,diabet,tbc,boli psihice,vor sa ne extermineze de pe fata pamantului.Jos Arafat,Voiculescu

Social

689 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1670 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

2083 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21. Ce s-a întâmplat?

293 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I.