Dezinfecție la Poiana Câmpina. Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 3,43 cazuri la mia de locuitori

Social (Categoria articolului)

O nouă acțiune de dezinfecție a avut loc joi seară în comuna Poiana Câmpina, la blocurile din localitate și la platformele pentru colectarea gunoiului. La această acțiune au participat primarul Sergiu Constanda, viceprimarul Ionuț Goran, șefa SVSU - Ana Maria Goran, precum și alți angajați ai Primăriei. După o perioadă în care, la Poiana Câmpina, se înregistra un număr redus de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, rata incidenței a crescut în ultimele zile, ajungând la 3,43 cazuri/1.000 locuitori, conform datelor furnizate de Prefectura Prahova la 2 aprilie 2021.

Autoritățile din Poiana Câmpina fac apel la populație să respecte măsurile stabilite pentru diminuarea riscului răspândirii infecției cu noul coronavirus: să poarte masca de protecție în spațiile publice închise și deschise, să evite zonele aglomerate, să respecte distanțarea fizică, să evite contactul direct cu alte persoane, să respecte regulile de igienă personală. De asemenea, Primăria Poiana Câmpina a transmis informări și agenților economici din localitate, solicitându-le să respecte cu strictețe regulile stabilite de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, reamintindu-le faptul că, dacă rata de infectare continuă să crească și depășește 4 cazuri la mia de locuitori, atunci se aplică noi restricții privind intervalul orar de funcționare și limitarea accesului cetățenilor în spațiile unde operatorul economic își desfășoară activitatea.
Revenind la acțiunea de joi seară, menționăm faptul că au fost dezinfectate cele 21 de scări de bloc din comună (în spațiile comune, uși, scări și balustrade). Se insistă pe dezinfecția la blocuri pentru că aici riscul de răspândire a virusului este mai mare decât la locuințele individuale (case).

3801 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dudu 03.04.2021 13:37 Bogatii incerc sa extermine omenirea lent peste tot in lume.Daca vaccinul ar fi eficient aduceti frate stat roman si vaccinati 80% din populatie.Incidenta ba scade ba creste in functie de interese pe judete si UAT,lumea a ajuns la limita,astia vor sa ajungem la spitalul de nebuni.Ramanand fara joburi ne inchid in case si ne dam in cap,o luam razna,lume din ce in ce mai sceptici pe vaccinuri indiferent de producator.Nu se mai zice nimic de chinezi de unde a pornit totul,Gates vrea sa murim pe capete,atat el si alti miliardari,singura solutie iesit masiv in strada.Virusu ori moare ori face boom...Deschideti spitalele oamenii sufera de cancer,diabet,tbc,boli psihice,vor sa ne extermineze de pe fata pamantului.Jos Arafat,Voiculescu

Social

293 vizualizari
22 sept. 2021 10:38

Rechizite pentru copiii de la Școala Sanatorială Voila, din partea societății Sofprest Protect & Security Câmpina

Pentru reprezentanții societății Sofprest Protect & Security a devenit un obicei ca la fiecare început de an școlar să ofere rechizite unor copii de la școlile din Câmpina și împrejurimi, copii care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Anul acesta, darurile societății menționate au fost oferite copiilor de la Școala Sanatorială Voila, structură aparținând de Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza”.

3189 vizualizari
20 sept. 2021 09:14

O elevă de la Școala "Al.I. Cuza" din Câmpina, printre câștigătorii Concursului Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor"

1 comentarii

Concursul Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor" este organizat anual de Asociația "Universul prieteniei" din Iași, în parteneriat cu Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Aproape 1.000 de copii au participat la ediția din acest an, copii din țară, din Republica Moldova și din diaspora (Grecia, Ucraina, Franța, Italia). Este un concurs puternic, iar marea bucurie este aceea că printre câștigători se numără și o fetiță din Câmpina.

Alte stiri recente

2686 vizualizari
21 sept. 2021 22:17

Nici măcar pietonii nu mai pot trece prin parcarea BCR din centrul Câmpinei. Zonele de trecere au fost blocate

3 comentarii

Clădirea frumosă, din sticlă, din centrul Câmpinei, unde se află sediul Băncii Comerciale Române (BCR), dar sediile Trezoreriei și Administrației Financiare, are o mică parcare în partea stângă, privind dinspre pasajul de la ceas. De asemenea, în spatele clădirii, pe domeniul public, cu intrare din Strada Griviței, există o parcare publică. Trebuie să spunem înainte de orice altceva că acest imobil are de puțină vreme un nou proprietar, toate instituțiile enumerate mai sus fiind doar chiriași.

1523 vizualizari
21 sept. 2021 21:49

Guvernul a dat Prahovei (și Câmpinei) 30% din suma necesară pentru refacerea infrastructurii afectate de calamități naturale

Scriam recent despre faptul că municipiul Câmpina  primit 2,75 milioane lei de la Fondul de Intervenție al Guvernului în caz de calamități pentru refacerea unor străzi afectate de alunecările de teren. Prin aceeași hotărâre de Guvern, suma totală alocată județului Prahova este de 118.332.000 lei, din care 25.824.000 lei sunt alocați Consiliului Județean, iar diferența de 92.508.000 lei este împărțită primăriilor. O sumă importantă la nivel de județ, dar insuficientă pentru toate problemele generate de inundațiile din vara acestui an. Practic, suma alocată este de 30% din suma solicitată.