Dezinfecție la Poiana Câmpina. Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 3,43 cazuri la mia de locuitori

Social (Categoria articolului)

O nouă acțiune de dezinfecție a avut loc joi seară în comuna Poiana Câmpina, la blocurile din localitate și la platformele pentru colectarea gunoiului. La această acțiune au participat primarul Sergiu Constanda, viceprimarul Ionuț Goran, șefa SVSU - Ana Maria Goran, precum și alți angajați ai Primăriei. După o perioadă în care, la Poiana Câmpina, se înregistra un număr redus de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, rata incidenței a crescut în ultimele zile, ajungând la 3,43 cazuri/1.000 locuitori, conform datelor furnizate de Prefectura Prahova la 2 aprilie 2021.

Autoritățile din Poiana Câmpina fac apel la populație să respecte măsurile stabilite pentru diminuarea riscului răspândirii infecției cu noul coronavirus: să poarte masca de protecție în spațiile publice închise și deschise, să evite zonele aglomerate, să respecte distanțarea fizică, să evite contactul direct cu alte persoane, să respecte regulile de igienă personală. De asemenea, Primăria Poiana Câmpina a transmis informări și agenților economici din localitate, solicitându-le să respecte cu strictețe regulile stabilite de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, reamintindu-le faptul că, dacă rata de infectare continuă să crească și depășește 4 cazuri la mia de locuitori, atunci se aplică noi restricții privind intervalul orar de funcționare și limitarea accesului cetățenilor în spațiile unde operatorul economic își desfășoară activitatea.
Revenind la acțiunea de joi seară, menționăm faptul că au fost dezinfectate cele 21 de scări de bloc din comună (în spațiile comune, uși, scări și balustrade). Se insistă pe dezinfecția la blocuri pentru că aici riscul de răspândire a virusului este mai mare decât la locuințele individuale (case).

3432 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dudu 03.04.2021 13:37 Bogatii incerc sa extermine omenirea lent peste tot in lume.Daca vaccinul ar fi eficient aduceti frate stat roman si vaccinati 80% din populatie.Incidenta ba scade ba creste in functie de interese pe judete si UAT,lumea a ajuns la limita,astia vor sa ajungem la spitalul de nebuni.Ramanand fara joburi ne inchid in case si ne dam in cap,o luam razna,lume din ce in ce mai sceptici pe vaccinuri indiferent de producator.Nu se mai zice nimic de chinezi de unde a pornit totul,Gates vrea sa murim pe capete,atat el si alti miliardari,singura solutie iesit masiv in strada.Virusu ori moare ori face boom...Deschideti spitalele oamenii sufera de cancer,diabet,tbc,boli psihice,vor sa ne extermineze de pe fata pamantului.Jos Arafat,Voiculescu

Social

5783 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.

3350 vizualizari
14 apr. 2021 23:25

Agenții economici, asociațiile de proprietari și romii din localitate, invitați să se alăture proiectului "Câmpina curată"

2 comentarii

Proiectul #9ne pasă Împreună pentru ”Câmpina curată”, inițiat de mai multe organizații neguvernamentale și instituții de învățământ din municipiu, se apropie de prima sa acțiune din calendarul de ecologizare a mai multor zone din localitate, acțiune programată sâmbătă, 24 aprilie 2021. Primăria susține demersul societății civile, fiind partener al inițiatorilor acestui proiect, alături de Floricon Salub, Ocolul Silvic și Protoieria Câmpina. 

Alte stiri recente

2158 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3443 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.