Când ar putea Spitalul Municipal Câmpina să reînceapă să trateze și pacienți non-COVID?

Actualitate (Categoria articolului)

Dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, a fost invitatul nostru la o emisiune în cadrul căreia am discutat despre situația actuală a celei mai importante unități medicale din localitate.

Discuția a atins subiecte de mare actualitate - de la situația pandemiei de COVID-19, așa cum se vede de la Spitalul Municipal, dar și la investițiile derulate aici, inclusiv noua stație de oxigen, achiziționată la sfârșitul anului trecut și despre care noi am scris la momentul respectiv. De asemenea, dr. Călin Tiu a făcut o radiografie a acestui al cincilea val al pandemiei - ”au fost cazuri multe, inclusiv la copii, dar nu la fel de grave ca în precedentele valuri ale acestei pandemii”. Interlocutorul nostru a explicat de unde și cum apar previziunile privind aceste valuri succesive ale pandemiei, dar a vorbit, în premieră, și despre centrul de evaluare a pacienților COVID, care ”se va deschide la Câmpina de la începutul săptămânii viitoare, existând deja aprobările necesare din partea DSP”.
În acest context privind evoluția pandemiei de COVID-19, dr. Călin Tiu a răspuns și la o întrebare privind momentul în care Spitalul Municipal ar putea fi redat și pacienților non-COVID, mai ales că asupra acestui subiect, la modul general, s-a pronunțat deja însuși ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
În partea a doua a emisiunii am discutat cu dr. Călin Tiu despre începerea lucrărilor în cadrul proiectului de reabilitare termică a Spitalului Municipal, un proiect de anvergură, cu fonduri europene, dar care va da destule bătăi de cap constructorului, administrației locale, dar și administrației spitalului. În mai multe rânduri, dr. Tiu s-a referit la experiențele pe care le-a avut cu precedenta lucrare importantă - modernizarea Ambulatoriului, din acestă experiență venind și o serie de temeri privind actuala investiție. De asemenea, urmărind emisiunea cu dr. Tiu veți mai afla ce s-a întâmplat cu ultimele facturi ale Spitalului Municipal la energie electrică și gaze naturale, dar și de ce este în continuare o soluție un nou corp de clădire, ”de minimum 5.000 mp” pentru Spitalul Municipal Câmpina.

4214 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Banu Nadia 26.01.2022 08:19 Vrem dr Tiu să fie PRIMAR. Avem nevoie de un om educat care să readucă strălucirea acestui oraș.

Actualitate

941 vizualizari
24 apr. 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

1103 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

Alte stiri recente

1741 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1488 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.