Când ar putea Spitalul Municipal Câmpina să reînceapă să trateze și pacienți non-COVID?

Actualitate (Categoria articolului)

Dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, a fost invitatul nostru la o emisiune în cadrul căreia am discutat despre situația actuală a celei mai importante unități medicale din localitate.

Discuția a atins subiecte de mare actualitate - de la situația pandemiei de COVID-19, așa cum se vede de la Spitalul Municipal, dar și la investițiile derulate aici, inclusiv noua stație de oxigen, achiziționată la sfârșitul anului trecut și despre care noi am scris la momentul respectiv. De asemenea, dr. Călin Tiu a făcut o radiografie a acestui al cincilea val al pandemiei - ”au fost cazuri multe, inclusiv la copii, dar nu la fel de grave ca în precedentele valuri ale acestei pandemii”. Interlocutorul nostru a explicat de unde și cum apar previziunile privind aceste valuri succesive ale pandemiei, dar a vorbit, în premieră, și despre centrul de evaluare a pacienților COVID, care ”se va deschide la Câmpina de la începutul săptămânii viitoare, existând deja aprobările necesare din partea DSP”.
În acest context privind evoluția pandemiei de COVID-19, dr. Călin Tiu a răspuns și la o întrebare privind momentul în care Spitalul Municipal ar putea fi redat și pacienților non-COVID, mai ales că asupra acestui subiect, la modul general, s-a pronunțat deja însuși ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
În partea a doua a emisiunii am discutat cu dr. Călin Tiu despre începerea lucrărilor în cadrul proiectului de reabilitare termică a Spitalului Municipal, un proiect de anvergură, cu fonduri europene, dar care va da destule bătăi de cap constructorului, administrației locale, dar și administrației spitalului. În mai multe rânduri, dr. Tiu s-a referit la experiențele pe care le-a avut cu precedenta lucrare importantă - modernizarea Ambulatoriului, din acestă experiență venind și o serie de temeri privind actuala investiție. De asemenea, urmărind emisiunea cu dr. Tiu veți mai afla ce s-a întâmplat cu ultimele facturi ale Spitalului Municipal la energie electrică și gaze naturale, dar și de ce este în continuare o soluție un nou corp de clădire, ”de minimum 5.000 mp” pentru Spitalul Municipal Câmpina.

3603 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Banu Nadia 26.01.2022 08:19 Vrem dr Tiu să fie PRIMAR. Avem nevoie de un om educat care să readucă strălucirea acestui oraș.

Actualitate

1030 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină. 

1802 vizualizari
19 mai 2022 10:07

Ce au răspuns cei care au vizitat Rafinăria Câmpina la întrebarea ce își doresc în zona respectivă

Ecogen Power SRL, proprietar al imobilului “Rafinăria”, împreună cu Grupul de inițiativă “Rafinăria la prezent” aduc la cunoștința publicului rezultatul consultării cetățenilor câmpineni și nu numai, cu privire la întrebarea “Ce îmi doresc eu de la zona Rafinăriei?”

Alte stiri recente

624 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1726 vizualizari
19 mai 2022 08:35

Societatea MIRAS INTERNATIONAL angajează mai multe categorii de personal pentru punctul de lucru de la Bănești

Societatea MIRAS INTERNATIONAL SRL angajează, pentru punctul de lucru de la Bănești, ȘEF SECȚIE CONFECȚII MONTAJ, MECANIC ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII, LĂCĂTUȘ CONFECȚII METALICE, OPERATOR CNC, ȘOFER AUTOCAMION.