Spitalul Municipal Câmpina continuă informatizarea. Pacienții internați vor avea brățări cu cod de bare

Social (Categoria articolului)

Informatizarea Spitalului Municipal Câmpina este una dintre prioritățile echipei manageriale, în ciuda tuturor problemelor legate de funcționarea de zi cu zi, de menținerea caracterului de unitate suport pentru pacienții COVID, de lipsa cadrelor medicale și alte probleme mai cunoscute sau mai puțin cunoscute.

Astfel, chiar în cursul zilei miercuri, 18 august 2021, la sediul Spitalului Municipal a avut loc o întâlnire cu reprezentanții societății care asigură informatizarea în această unitate medicală. Reprezentanții acestei societăți au prezentat două noi aplicații care ar ajuta la eficientizarea activității spitalului, dar și la obținerea unor puncte suplimentare în procesul de acreditare.
Dintre aplicațiile prezentate miercuri, cea care a suscitat cea mai mare atenție vizează introducerea unui sistem de brățări de unică folosință cu un cod de bare. Practic, ”citind” acel cod de bare, medicul sau asistenul medical va avea în față fișa de observație a pacientului, cu toate detaliile necesare unei monitorizări eficiente - de la analizele efectuate, la medicamentația prescrisă, de la procedurile aplicate la tratamentele efectuate, inclusiv datele personale ale pacientului, grupa sanguină și eventualele alergii. Acest sistem a fost implementat cu succes la mai multe spitale din țară, existența brățărilor cu codul de bare aducând o serie de beneficii pentru unitatea medicală, medici și pacienți: eliminarea erorilor umane, garantarea siguranței pacienților, oferirea în timp real de informații despre pacient, fluidizarea activității pe secții etc.
Acum, mingea este în terenul conducerii Spitalului Municipal, care va trebui să găsească resursele necesare pentru implementarea acestor aplicații care vor face din Spitalul Municipal Câmpina un spital mai aproape de normele europene.

4448 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a. 

4006 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

422 vizualizari
27 nov. 2021 14:54

Liga A Prahova, etapa a 17-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele partide din ultima etapă a turului Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi: