Informatizarea Spitalului Municipal Câmpina este una dintre prioritățile echipei manageriale, în ciuda tuturor problemelor legate de funcționarea de zi cu zi, de menținerea caracterului de unitate suport pentru pacienții COVID, de lipsa cadrelor medicale și alte probleme mai cunoscute sau mai puțin cunoscute.
Astfel, chiar în cursul zilei miercuri, 18 august 2021, la sediul Spitalului Municipal a avut loc o întâlnire cu reprezentanții societății care asigură informatizarea în această unitate medicală. Reprezentanții acestei societăți au prezentat două noi aplicații care ar ajuta la eficientizarea activității spitalului, dar și la obținerea unor puncte suplimentare în procesul de acreditare.
Dintre aplicațiile prezentate miercuri, cea care a suscitat cea mai mare atenție vizează introducerea unui sistem de brățări de unică folosință cu un cod de bare. Practic, ”citind” acel cod de bare, medicul sau asistenul medical va avea în față fișa de observație a pacientului, cu toate detaliile necesare unei monitorizări eficiente - de la analizele efectuate, la medicamentația prescrisă, de la procedurile aplicate la tratamentele efectuate, inclusiv datele personale ale pacientului, grupa sanguină și eventualele alergii. Acest sistem a fost implementat cu succes la mai multe spitale din țară, existența brățărilor cu codul de bare aducând o serie de beneficii pentru unitatea medicală, medici și pacienți: eliminarea erorilor umane, garantarea siguranței pacienților, oferirea în timp real de informații despre pacient, fluidizarea activității pe secții etc.
Acum, mingea este în terenul conducerii Spitalului Municipal, care va trebui să găsească resursele necesare pentru implementarea acestor aplicații care vor face din Spitalul Municipal Câmpina un spital mai aproape de normele europene.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.