Consiliul Local Câmpina a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea reparațiilor capitale ale parterului și primului etaj de la Căminul Energetic situat pe Strada Lt. Col. Erou Oprescu Adrian. Este un pas important, după atâta vreme de așteptare. Odată aprobați indicatorii tehnico-economici, acum următorul pas va fi demararea procedurilor de achiziţie publică pentru desemnarea executantului lucrării.
Despre ceea ce se întâmplă la Căminul Energetic am scris în repetate rânduri, parterul şi primul etaj fiind adevărate focare de infecţie, totul transformându-se aici, de-a lungul timpului, într-o mare hazna. Administraţia locală a reacționat mult prea lent pentru îndreptarea acestei situaţii. Vă reamintim că, până în vara anului trecut, Căminul Energetic a avut doi proprietari: etajele 2 și 3 aparțineau Primăriei Câmpina și toate camerele au fost repartizate unor chiriași, în timp ce parterul și primul etaj aparțineau Ministerului Educației, iar aici era dezastru. Din vara anului trecut, imobilul a fost preluat în totalitate de Primărie, dar din păcate nu s-a schimbat nimic și iată, a trecut și 2016. Abia acum, la final de an, se fac niște pași concreți pentru reabilitarea parterului și primului etaj. Aici vor fi amenajate 28 de spaţii locative - 24 de garsoniere şi patru apartamente cu două camere.
Lucrările vor consta în compartimentarea camerelor, reparaţii pereţi şi tavane, zugrăveli şi vopsitorii, pardoseli, amenajare grupuri sanitare în fiecare cameră, amenajare spaţiu pentru bucătării, înlocuire uşi şi ferestre, reparaţii şi termoizolaţii faţade, instalaţii sanitare (apă şi canalizare), instalaţii electrice, termice, construirea unei fose pentru colectarea apelor menajere, fosă care va fi racordată la canalizarea stradală. Valoarea totală a investiţiei este de 896.970 lei, fără TVA, adică aproape 9 miliarde lei vechi, dar în urma licitației prețul ar putea să mai scadă. Durata de realizare a acestei lucrări nu ar trebui să depăşească patru luni, din momentul începerii efective. Totul e să înceapă, reprezentanţii administraţiei locale fiind optimişti că lucrările ar putea demara în primăvara anului viitor.
Luni seara, la ora 21.43, ISU Prahova a emis un mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs în comuna Cornu.
Luni spre lăsarea serii, la Zorile, imediat după podul rutier peste râul Doftana spre comuna Telega, a avut loc un accident rutier.
În ultimele 72 de ore, pompierii militari din județul Prahova au acționat în 143 de misiuni specifice zonei de competență, dintre care 35 au fost intervenții în situații de urgență, 107 urgențe medicale și o acțiune de îndrumare și control.
Polițiștii prahoveni au avut de-a lungul perioadei 11-13 iulie mai multe acțiuni menite să contribuie la îmbunătățirea climatului de siguranță.