Parterul și primul etaj de la Căminul Energetic vor fi reabilitate cu aproape 900.000 lei

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea reparațiilor capitale ale parterului și primului etaj de la Căminul Energetic situat pe Strada Lt. Col. Erou Oprescu Adrian. Este un pas important, după atâta vreme de așteptare. Odată aprobați indicatorii tehnico-economici, acum următorul pas va fi demararea procedurilor de achiziţie publică pentru desemnarea executantului lucrării.

Despre ceea ce se întâmplă la Căminul Energetic am scris în repetate rânduri, parterul şi primul etaj fiind adevărate focare de infecţie, totul transformându-se aici, de-a lungul timpului, într-o mare hazna. Administraţia locală a reacționat mult prea lent pentru îndreptarea acestei situaţii. Vă reamintim că, până în vara anului trecut, Căminul Energetic a avut doi proprietari: etajele 2 și 3 aparțineau Primăriei Câmpina și toate camerele au fost repartizate unor chiriași, în timp ce parterul și primul etaj aparțineau Ministerului Educației, iar aici era dezastru. Din vara anului trecut, imobilul a fost preluat în totalitate de Primărie, dar din păcate nu s-a schimbat nimic și iată, a trecut și 2016. Abia acum, la final de an, se fac niște pași concreți pentru reabilitarea parterului și primului etaj. Aici vor fi amenajate 28 de spaţii locative - 24 de garsoniere şi patru apartamente cu două camere.
Lucrările vor consta în compartimentarea camerelor, reparaţii pereţi şi tavane, zugrăveli şi vopsitorii, pardoseli, amenajare grupuri sanitare în fiecare cameră, amenajare spaţiu pentru bucătării, înlocuire uşi şi ferestre, reparaţii şi termoizolaţii faţade, instalaţii sanitare (apă şi canalizare), instalaţii electrice, termice, construirea unei fose pentru colectarea apelor menajere, fosă care va fi racordată la canalizarea stradală. Valoarea totală a investiţiei este de 896.970 lei, fără TVA, adică aproape 9 miliarde lei vechi, dar în urma licitației prețul ar putea să mai scadă. Durata de realizare a acestei lucrări nu ar trebui să depăşească patru luni, din momentul începerii efective. Totul e să înceapă, reprezentanţii administraţiei locale fiind optimişti că lucrările ar putea demara în primăvara anului viitor. 

3807 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Lavy 06.12.2016 10:22 Eu nu pot sa îl mai cred pe Tiseanu decât când oi vedea ca se lucrează efectiv. De povesti suntem sătui!!!

Actualitate

39 vizualizari
24 apr. 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

1101 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

Alte stiri recente

1721 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1462 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.