CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ziua Culturii Naționale, ignorată complet la Câmpina, "orașul intelectualilor"

- Actualitate -

Ziua Culturii Naționale, ignorată complet la Câmpina,

15 ianuarie este Ziua Culturii Naționale. Așa a stabilit Parlamentul României în 2010, ca ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu să devină Ziua Culturii Naționale. Astăzi s-au împlinit 168 de ani de la nașterea poetului național și tot astăzi ar fi trebuit să sărbătorim Cultura națională. La Câmpina, însă, a fost o zi ca oricare alta. Nicio instituție culturală din al doilea municipiu al județului nu a găsit de cuviință să marcheze Ziua Culturii Naționale.

Asta se întâmplă, astăzi, în orașul în care au ales să trăiască (odinioară) Ion Heliade Rădulescu, Constantin I. Istrati, Geo Bogza sau Nicolae Grigorescu, în orașul în care marele creator Bogdan Petriceicu Hasdeu a ales să ridice pentru eternitate un castel în memoria genialei sale fiice, Iulia, prima studentă româncă admisă la Sorbona, în orașul în care genialul George Enescu susținea concerte în casele prietenilor săi. Asta se întâmplă, astăzi, în orașul despre care se spunea, cândva, că are cei mai mulți intelectuali la mia de locuitori. "Orașul intelectualilor" a uitat, însă, de această sărbătoare, a uitat de Eminescu. Încet, încet, la Câmpina se uită multe lucruri importante.
Trebuie, totuși, menționat un lucru. Pe lista manifestărilor culturale aprobate de Consiliul Local Câmpina și pentru care s-au alocat bani de la bugetul local este trecută Ziua Culturii Naționale. Apare acest eveniment printre manifestările de la Casa de Cultură "Geo Bogza". De ce nu s-a organizat nimic, asta rămâne să aflăm. Dar deja aproape că nu mai contează... 


15 Jan 2018 20:23 4376 vizualizari


Comentarii


  • 16.01.2018 09:30 Vasile Badiu Se apropie 24 ianuarie si sunt curios ce se va organiza in Campina cu ocazia acestui mere eveniment...
  • 16.01.2018 08:34 Carol Cine sa se ocupe de cultura in Campina?! Sa luam pe rand - Fratila, Ionita (doamna), Buda, Dula, Badulescu, Pitigoi, Tiseanu?! Cine?! Ca au avut grija ca de cultura sa se ocupe numai astfel de oameni, care nu ii duce mintea decat pentru smecheriile lor. Si cand trebuie sa faca ceva, ca e musai, iese ce ati vazut cu totii la Ziua Campina! Asadar, Campina orasul intelectualilor devine doar o legenda.
13 vizualizari 23 Jul 2024 06:11 Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine pe numărul de whatsapp 0733.388.425, imagine surprinsă în cursul zilei de luni, 22 iulie, pe Strada B.P. Hasdeu, între intersecțiile cu străzile Mihail Kogălniceanu și 1 Mai.

citeste mai mult
862 vizualizari 22 Jul 2024 20:56 Marian Deaconu a fost schimbat cu Ionuț Borcan la conducerea Comisiei Județene de Arbitri Prahova. Multe noutăți în noua comisie

Marian Deaconu a fost schimbat cu Ionuț Borcan la conducerea Comisiei Județene de Arbitri Prahova. Multe noutăți în noua comisie

Comitetul Executiv al AJF Prahova a stabilit luni, 22 iulie 2024, schimbarea președintelui Comisiei Județene de Arbitri, Marian Deaconu. De altfel, a fost schimbată aproape întreaga comisie.

citeste mai mult
395 vizualizari 22 Jul 2024 20:25 Situația de la Spitalul Municipal Câmpina s-a rezolvat! S-a mai răcorit afară...

Situația de la Spitalul Municipal Câmpina s-a rezolvat! S-a mai răcorit afară...

Luni, 22 iulie, a fost termenul limită până la care firma executantă a lucrărilor de reabilitare termică și modernizare de la Spitalul Municipal Câmpina fusee notificată de Primăria Câmpina să pună în funcțiune sistemul - montat deja - de climatizare.

citeste mai mult
1324 vizualizari 22 Jul 2024 16:26 Primim de la cititori. Roșii... bio, din Piața Centrală Câmpina

Primim de la cititori. Roșii... bio, din Piața Centrală Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine cu roșiile pe care le-a cumpărat luni, 22 iulie, din Piața Centrală Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV